Македонските медиуми (општо)

• Креатор на темата Креатор на темата crazy lady
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
го прочита сајтот ? помага да не потпаднеш под влијание на медиумите прочитај го веруј ми помага

Ама тоа што го пишува таму е нешто што веќе го знаев. Јас одамна престанав да дозволувам да бидам дел од таа машина, така што влијанието од медиумите врз мене е непостоечко, затоа што на ниеден не му верувам.

хмз ... Македонски медиуми и објективност ... тоа малку тешко...
За ова има многу да се пишува, но ќе се обидам да одговорам со една реченица. :)
Им треба и тоа премногу зошто и нас тука веќе подолго време ни го перат мозокот:tapp: сепак нека зборат што сакаат јас лично од кога слушнав дака некој во прилепско украл метален мост :tapp: АЛООООО!!!!!!
навистина на ништо што прикажуваат по телевизииве не верувам (а најмалку па на информативните емисии, вести и слични с@#$a) :)
п.с.инаку телевизијата е налмоќно оружје за перење мозок...Мислете со своја глава!!!

Ама тоа што го пишува таму е нешто што веќе го знаев. Јас одамна престанав да дозволувам да бидам дел од таа машина, така што влијанието од медиумите врз мене е непостоечко, затоа што на ниеден не му верувам.

Јас лично верувам во Еднооки, к-15 и Горан-Зевзекманија! А типичен пример за новинарска курва ми е ЛАТАС! а КАКО МЕДИУМ КОЈ Е НАЈБЛИСКУ ДО ОБЈЕКТИВНОСТ МИ Е а1, Незнам даи е до Татјана Груевска или нешто друго, ама јас таму си глеам вести.
Втора работа, мое мислење е дека нема медиум во светот што е целосно објективен и независен! Типичен пример CNN<FOX<BBC! сите се ставени во функција на државата!

Јас лично верувам во Еднооки, к-15 и Горан-Зевзекманија! А типичен пример за новинарска курва ми е ЛАТАС! а КАКО МЕДИУМ КОЈ Е НАЈБЛИСКУ ДО ОБЈЕКТИВНОСТ МИ Е а1, Незнам даи е до Татјана Груевска или нешто друго, ама јас таму си глеам вести.
Втора работа, мое мислење е дека нема медиум во светот што е целосно објективен и независен! Типичен пример CNN<FOX<BBC! сите се ставени во функција на државата!

Овие болдираните претежно служат за критика и исмејавање за политичарите, што секоја држава треба да има некои такви. Збориме овде за медиуми кои би требало да обавестуваат, да го известуваат народот, да му ги пренесуваат информациите. Факт е дека медиумите имаат таква огромна моќ да срушат политичар, да го сменат целото јавно мислење и ја имаат таа можност да манипулираат со луѓето.И тоа го прават.Мошне успешно.

Погледано од Суперболот, повозбудливливо од Финалето на ЛШ, поадреналински напумпано од Ф1!!! Порекламирано од ТопШоп и поекстравагантно од ОПЕРАЦИЈА ТРИЈУМФ!!!
*тапани*
*тромбон*
*соло на гитара*
*со гласот на Александар, и ентер и се датибам и реклами и се*
ФИНАЛЕТО

КРАЈНАТА ПРЕСМЕТКА
ВО РИМЕЈКОТ
ПОМЕЃУ
ДОБРИОТ, ЛОШИОТ И ГРДИОТ
САМО ВО МАК ЕТЕРОТ
Трактор vs. Комбе vs. Кеј.
There can be only one!

comming soon... на малите екрани во вашата дневна соба.

Медиум-самиот збор кажува се.
Канал што ја зема информацијата од едно место и ја пренесува насекаде.
И нормално,во процесот на пренесување,најголемиот(најважниот) дел од информацијата се губи(филтрира,едитира,моделира по желбата на оние кои имаат власт на медиумот),па на крај она што стигнува до гледачите е толку изменето и далеку од реалната ситуација,што неговата точност и објективност се рамнат со оние на магарешко гомно што коментира фудбалски натпревар.
Значи ич.
Нема објективен медиум,самата комерцијалност го оневозможува тоа.
Fuck the televison,we got internet.

Eх, камо да беа само расипан телефон медиумиве. Тие свесно и намерно ги манипулираат информациите. Прво, прават ударни вести од тоа што тие го сметаат за важно со што често се дава непотребна важност на некои настани. Тоа е како да платиш на Гугл, секогаш твојот линк да излегува прв, без разлика колку е релевантен или популарен. Второ, често се даваат делови од изјави, па може да се извади од контекст кажаното. Плус, да не зборам дека се што ќе напише поминува низ рацете на уредникот кој, секако, ако не му наредил на новинарот што да напише, ќе го подобри, така да кажам, "корегира" текстот да одговара на "нечии" интереси.
Ја за независен и објективен медиум во РМ незнам. Можда, некои од оние Макфакс или некоја друга поголема новинска агенција, BBC на македонски... штознам.
Ја кога гледам вести, обично ги гледам оние на Канал5. А1 е на СДСМ, а Сител на ВМРО, сите го знаеме тоа веќе. Очигледно е. Сум и гледал на Телма и ми се чинеа како понепристрасни, ама што знаеш.
Најпаметно е да си се информира човек на интернет. Па уште да имаше поразвиено граѓанско новинарство... мх мх мх, таман ќе ни беше.

Кој дневен весник е најверодостоен?

Znaci prasanjeto e koj vesnik e najmalku ispolitiziran, koj e najseriozen i na koj najmnogu mu veruvate?

Дефинтивно Дневник. Секогаш купувам и читам Дневник,затоа што горе - доле, највеќе ја задржиле објективноста, особено откога си замина Бранко Геровски.

pa jas veke so godini citam Utrinski Vesnik i ne mozam da smislam den bez Utrinski. A vo sporedba so drugite vesnici dosta e objektiven plus i seriozen medium.

2 години работев клипинг на весници и ќе кажам еднаш и веќе нема да се повторувам.
НЕМА НЕИСПОЛИТИЗИРАН ВЕСНИК.
Е сега доаѓа на ред прашањето, на која политичка опција повеќе и верувате, па соодветно купувајте си весници чии уредници се симпатизери и подржувачи на таа политичка опција.

Доколку не сте по политиката ви го препорачувам ВЕСТ затоа што има највеќе содржини кои не се поврзани со политиката. Но тоа не значи дека првите 16 страници од весникот заземаат неутрален политички став.

Едит:Дарк Кинг, Нова Македонија...ја заборавив, во желбата да стигне до читатели сеуште не е исполитизирана.

БЈК... хахахаха, весникот на Трифун објективен, ма дај ти се молам.

2 години работев клипинг на весници и ќе кажам еднаш и веќе нема да се повторувам.
НЕМА НЕИСПОЛИТИЗИРАН ВЕСНИК.
Е сега доаѓа на ред прашањето, на која политичка опција повеќе и верувате, па соодветно купувајте си весници чии уредници се симпатизери и подржувачи на таа политичка опција.

Доколку не сте по политиката ви го препорачувам ВЕСТ затоа што има највеќе содржини кои не се поврзани со политиката. Но тоа не значи дека првите 16 страници од весникот заземаат неутрален политички став.

Едит:Дарк Кинг, Нова Македонија...ја заборавив, во желбата да стигне до читатели сеуште не е исполитизирана.

БЈК... хахахаха, весникот на Трифун објективен, ма дај ти се молам.

pa sega ako se objavuvaat nekoi vistini koi ne im odgovaraat na nekoi desnoorientirani partijci toa ne znaci deka ne e objektiven, plus ova e moe mislenje ako ne ti odgovara ti prodolzi da si citas vecer ili pak ako ne te interesira seriozni nastani prodolzi so vest.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom