Македонски звучи подобро

• Креатор на темата Креатор на темата Forrest Gump
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ех таман почнав да ги бројам ме претрка :D

Не го одиме со гласањето, моите гласови изгледаат вака:

1. Елена Ристеска - А можевме
  2. Кирил Џајковски - Rain
Во првиот дуел навистина човек да се подзамисли на која песна да гласа...песната на Меморија навистина премногу ја имам изнаслушано а пак песната на Елена си е сосема друга приказна која ја има напишано Тоше Проески ако не се лажам...но на крајот гласав за Елена Ристеска бидејќи навистина одлично ја испеа песната. Во вториот дуел секако за No.1 Кирил Џајковски!

1. Меморија - Добра е песнава на Елена, ама оваа е легендарна,анталогиска дури!
2. Кирил ѕверот

1.Уште не можам да сфатам како она Белов се дрзна да ја преработи Оган под ѕвездите:pos:Циркуси живи.

2. Кириле опрости, но И веднаш е некогаш ми е омилена од тој период песна. Живи рок е!:D Башка отсекогаш сум гаел симпатии кон Маријава. Сеа плус малку се индустријализира, па не е толку комерцијална.

1. Оган под ѕвездите
2. И веднаш е некогаш - иако Rain од саундтракот на еден од најдобрите македонски филмови, Големата вода е закон, и најверојатно ќе победи во дуелов. Сепак Марија Каева обележа еден период и од мојот живот, не само од животот на Форестиштето. Ја обожував НЕКОГАШ! А и сама вели дека и ВЕДНАШ е НЕКОГАШ.

1. Меморија
2. Кирил Џајковски

1. Оган под ѕвездите ... антологиска песна , и стихови кои според мене се едни од најдобрите во поп/рок музиката кај нас .
2. Принц и Марија Каева ... и мене исто како и на Форест и Литванецот , Марија ептен ми праеше ќеиф во времето кога соработуваше со Принц , а и воопшто Александар Ристески - Принц внесе свежина на сцената во времето кога се појави .

П.С. Како сте можеле да ги исфрлите Клержо со Светлина уште на почетокот на изборов ?? Песната е фантастична и голема штета е што отпадна уште во прв круг . Да не бидам сфатен погрешно , но многу е глупо било која песна од Тоше во било кој дуел по дифолт да победи во конкретниот дуел. Ако ви е таква логиката на гласањево , тогаш уште од сега да прогласиме некоја негова песна за победник и да заврши изборов .

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom