Македонски звучи подобро

• Креатор на темата Креатор на темата Forrest Gump
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Каролина од секогаш ми била тешка фригидна кучка без осет која се летала исклучиво од кол на кол за пари. Ама ајде да летаме е една од најдобрите електронски нумери што се појавиле во Македонија
(y)

Знаеш ли која глупост ја кажа моментално???
Time never dies е ИНСТРУМЕНТАЛКА!
Глупост е да се спореди Анастасиа со било кој друг Македонски бенд/проект, затоа што се убедливо над сите!

Иначе не ја следам темава, издржав до 35 страна, и не најдов гласање за Анастасиа? :mad:

Ангели ме носат и Ваму и таму

Силви и бенд
Угро
(Немам болд пошто сум од телефон, ама за овие гласам, жими елвис)

1. Сливи Бенд - Ангели ме носат
Другата песна, на Калиопи и Наум Петрески, како да има повеќе потенцијал отколку што покажува. Можела да биде подобра, ама мислам дека малку се претерало со експериментирање во однос на тактот.

2. Угро - 6 броја
Пооптимистичка е од претходната.

Инаку, да се заблагодарам што беше оставена песната од Васил Ангов (Магични зборови) за гласање, иако за неа (веќе) не може да се најде никаков запис на Интернет. Би сакал за неа пост-фестум да дадам еден глас (нема да има никакво значење тој глас за генералниот пласман, но ќе има за мене :) ), бидејќи е навистина оптимистична и игрива песната. :)

1.Силви Бенд и Влатко Плевнеш, ко шо рече некој поназад онаа од Калиопи звучит ко да си меѓу 2 кафичи со различни музики пуштени до максимуН :icon_mrgr:
2.Угро дека е ‘ретро‘

"Силви бенд - Ангели ме носат"
01. Не_Сум_ЏинЏер
02. Morgan Freeman
03. Iceboy
04. Shakti
05. .Sky.
06. MAJA 345
07. Zlatikevichius
08. leandra
09. AlternativeF
10. Röddást
11. Крусер
12. turvior
13. Velvet She
14. dragonsky
15. Рудници и
16. Кики.
"Калиопи и Наум Петревски - Рум, дум, дум​
01. DaniBMW​
"Угро - 6 броја"
01. DaniBMW
02. Не_Сум_ЏинЏер
03. Morgan Freeman
04. Iceboy
05. Shakti
06. MAJA 345
07. AlternativeF
08. Röddást
10. Крусер
11. dragonsky
12. RickyLFC9
13. Рудници и
"Eye Cue - И ваму и таму"​
01. Zlatikevichius​
02. leandra​
03. turvior​
04. Velvet She​
05. Кики.​
Наредни дуели:
Дуел 1
"Љубојна - Отаде одаде"
Vs​
"Даниел Стојмановски - На некој друг"
Дуел 2
"Импулси - без повраток"
Vs​
"Александар и Трифун костоски - Срце тетовирано"

1. Љубојна
Гласот и е неверојатен. Емоции само она знае на ваков начин да пренесе. Да не го тупам многу, на кратко. Ми дојде пријателка од Англија. И ги пуштив, кожа и се ежеше, не и се веруваше што слуша. Од тогаш спамира по фб со нив. :)

2. Импулси
За тоа време во кое живееле имаат супер аранжман и звучат светски. Ритамот и мелодиите ме потсетуваат на Синатра. Е, затоа Драган Ѓаконовски - Шпато е најдоброто кое го имала музикава. Си бил човекот малку пред времето и пред другите. Музички гениј.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom