Македонски звучи подобро

• Креатор на темата Креатор на темата Forrest Gump
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
DaniBMW
БИС БЕЗ:
дал да плачам ил да пеам
било поминало
море сокол пие
Чапај и Венко: сон сум сонила
ЗИЈАН: пушти коси
деца бевме
јаков дренковски: скитник
сашо гигов гиш: јана
пеницилин: цимер
меморија: нашите слики
анастасија: на рјеках вавилонских; славете го господа

и тука завршувам јас, .... ваљда, иако имам уште 1212323245 други :D
--- надополнето: 25 август 2013 во 18:02 ---
ЕДИТ: од 171 до 175 треба да се заменат местата со изведувачи и наслов на песна Morgan Freeman на пример

Ставете го Тоше, чим е Македонски избор нека победи најдобрата песна. Македонски избор без на Тоше песните е бесмислен. Од Тоше сите песни ги додавам, кој е дежурен нека ги стави.

е навистина сум труба, .... кликам ко што кажа златки али ..... не се куца таму ништо.
сашо гигов гиш- самовилска свадба
Овде куцај, не директно каде што се сите предлози. https://docs.google.com/forms/d/1SZKbAp0TFikeecLeJaOvaQ-LJfI-eD0SD-93jcCVNys/viewform Таму не можеш, немаш привилегии, нормално, можеш да избришеш ако не ти се свиѓа некоја.
--- надополнето: 25 август 2013 во 21:50 ---
ОК, тоа е тоа. Внесов се што имаше да се внесе до постот со број #38. Се што сте предложиле после тоа нема да го има во конкуренција доколку сами не го ставите преку следниов формулар:

https://docs.google.com/forms/d/1SZKbAp0TFikeecLeJaOvaQ-LJfI-eD0SD-93jcCVNys/viewform

Овојпат подобра реакција за разлика од претходниот избор, во кој за 24 часа требаше сите предлози да се пишат, сеуште не сфаќам зошто беше тоа толку избрзано. Вака е подобро, да има повеќе време за предлози (y)

Предлог: покрај секоја песна да се стави и нејзин жанр. На пример рап, поп, диско (или слично), за да може да се споредува. На тој начин би се споредиле, на пример САФ и ДНК како рап, Тоше и Каролина како поп (поправете ме ако има посебен жанр за тој вид музика), Синтезис и, да речеме, Баклава за етно или слично.

Ставете го Тоше, чим е Македонски избор нека победи најдобрата песна. Македонски избор без на Тоше песните е бесмислен. Од Тоше сите песни ги додавам, кој е дежурен нека ги стави.

I second that. Само да не се забега во субјективност и да се гласаат песните само затоа што се од Тоше, туку објективна споредба да се прави со песната која ќе биде во избор. Иначе е ерес да не се стават песните од Тоше во изборов кога факт е дека направи своевидна револуција во нашата музика.

Предлог: покрај секоја песна да се стави и нејзин жанр. На пример рап, поп, диско (или слично), за да може да се споредува. На тој начин би се споредиле, на пример САФ и ДНК како рап, Тоше и Каролина како поп (поправете ме ако има посебен жанр за тој вид музика), Синтезис и, да речеме, Баклава за етно или слично.

Јас се сложувам, само има два проблеми тука:
1. Постојат песни кои е речиси невозможно жанровски да се определат (фузии меѓу музички правци, песни од еден жанр кои вметнале елементи од друг, изведувачи кои обично изведуваат друг тип на музика, а направиле промена во некоја песна и сл.). Што ќе правиме со нив? Тие ќе стојат изолирани како засебни случаи, или ќе им ставиме етикета - алтернативни, и *** не боли?
2. Откако ќе се изредат стотици дуели во кои ќе се натпреваруаваат песни од исти жанрови, ќе стигнеме до четвртфинале да речеме, и тогаш ќе мора во ист дуел да се падне песна од еден жанр со песна од друг. Значи не постои начин да го спречиме тоа. Поентата не е да имаме 10 победници во изборов, туку 1.

И јас сум да се стават и неговите песни во изборот.
Но сите да ги ставиме претерано ќе биде. На македонски јазик има речиси 100 песни (така што ќе биде дел од секој дуел)
Ќе биде тешко, но јас би ги скратил на пола. Само најголемите хитови да останат во изборот.

За додавање во листата, тука сум јас... само дајте знак :D

Дадов мислење за ова претходно. Неизбежни се таквите дуели.
На почеток можеби ќе ги избегнеме, но на крај во финалните дуели повторно ќе се сретнат.

Подобро нека испаднат некаде во првите рунди, него ли во финале да ги гледам ДНК и сличните рапери

Dani во право си, ајде ќе седнам ќе скоцкам 15тина :)

А да има од Тоше сепак само 5 песни? И така на крај ќе победи само една песна, така да не мора да се прави голема листа...

Шо сме созреале ко кајганџии. Ниедна песна од Слаткар досега во изборот. Јас сум горд на вас :love:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom