Македонски звучи подобро

• Креатор на темата Креатор на темата Forrest Gump
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
1. Без двоумење, Ареа. Можеби не е нивната најдобра песна во овој избор, но сепак далеку подобра од другата опција.
2. Поради субјективни причини и многу литри вино испиени со Еднаш човек живее, мојот глас оди за оваа песна.

1. Ареа - Јас сум ти пријател​
2. Александар Митевски, Дарио и Угро - Еднаш човек живее​

1. Ареа - Јас сум ти пријател
Баш песнава е можда најдобрата од Ареа на изборов, бидејќи мојата омилена (Пилот) не влезе воопшто.
2. Ластовица - Пушење
Осмолетка, Ластовица и една од првите модерни перверзни/дволични итн. песни од 90тите па навака, нема што многу да се објаснува :)

1. Јас сум ти пријател зошто иако луѓето мислат дека Ѓоко Ѓорчев е којзнае каков вокал, јас тврдам дека човекот како прво нема чувство за ритам, а камоли за мелодија, и имам доказ за тоа. Се фура као божем бил македонскиот Том Џонс. Year, right, bitch! And I am Lady Gaga, nice to meet you! :cool:

2. Е овде тешко. Дуел на две квази-песни. Ај нека е Пушење, зошто се сеќавам дека кога имав 7 годинки ја сакав песничкава!
Доказ? Покажи го. :) Тоа би било интересно да се види.

1. Ареа - Јас сум ти пријател ... самонаречениот македонски Том Џонс , е нула во споредба со Ареа .
2. Ластовица - Пушење ... бев 4-та година во средно кога излезе песничево , и беше апсолутен хит таа година .

Доказ? Покажи го. :) Тоа би било интересно да се види.

Ќе дојде време и за тоа! ;) Во видео од друга негова песна која исто така ја има на изборов, ќе видите колку фалшира. Плус, го слушав и во живо еднаш, на Охрид фест каде беше дури страшно. Музиката свири интро, овој пее рефрен и ич мака си нема! :facepalm:

Дуел 1: АРЕА
Дуел 2:
"Александар Митевски, Дарио и Угро - Еднаш човек живее"​
​

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom