R
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Нема докази за преселба.
JAS I VERUVAM NA NAUKATA A NE NA ISTORIJATA OD 19 VEK
Сус, таквите како тебе, во време на монизмот, коа ќе проговореле нешто, ги беселе за јазик. Баш она што треба да го нема човек како тебе. Сус.
Како бе нема докази?
Какви докази сакаш ти, слики нацртани, фотографирани, филмче?
Не заебавај, напротив, нема ДОКАЗИ, историски документи, дека некои народи кои живееле тука се нарекувале словени. Има, ама откако истоимени Слоивени, дошле на овие простори.
Искрено не ја разбирам потребата од антисловенизмот односно негорањето на словенското потекло, како не ја разбирам ни потребата од антиквизацијата (терминот кој не ми е многу соодветен но некако стана популарен).
Како бе нема докази?
Какви докази сакаш ти, слики нацртани, фотографирани, филмче?
Не заебавај, напротив, нема ДОКАЗИ, историски документи, дека некои народи кои живееле тука се нарекувале словени. Има, ама откако истоимени Слоивени, дошле на овие простори.
Slovenite se antckite makedonci. Osnova za kirlicata e drevno makedonskoto pismo.
Каде е Сварог и Перун во Македонија?
Ама сега и ти се правиш наудрен... па нели ти напиша човекот дека словениве биле такво диво племе што немале никаква култура за да остават нешто од дупката, пардон мочуриштето од кое што искочиле.Пишаните документи за преселбата на славсите може да ме убеди толку колку што библијата ќе ги убеди атеистите дека исус е навистина жив.
Нема други материјални докази.
Ама сега и ти се правиш наудрен... па нели ти напиша човекот дека словениве биле такво диво племе што немале никаква култура за да остават нешто од дупката, пардон мочуриштето од кое што искочиле.
Јас инаку до ден денес не знам кој им бил водачот на Словените. Може и не читам толку историски книги ама еве за едни малубројни Бугари - Аспарух или Атила на Хуните, а на словените кој или кои им биле водачите?