Македонската кошарка!

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
jove_bt напиша:
brat како ќе навиваме тоа наша работа тоа што љубоморите дека сме сложни тоа друга работа, вие карајте си се меѓу себе, нас убаво ни е.

daleku od toa deka sme ljubomorni :nenene: cim vi e ubavo slobodno prodolzete so "drugaruvanjeto" moze i ke ispadne neso od toa:pos2: inace kaj vide nie da se karame megju sebe?tuka kaj nas sekoj si go gleda svojot klub ali nema sansi nasi navivaci da vidis da navivaat za drug klub toa bidi siguren zasto sekogas site se zdruzuvaat zaedno protiv najdobriot isto e i vo vasiot slucaj

DoolroX напиша:
daleku od toa deka sme ljubomorni :nenene: cim vi e ubavo slobodno prodolzete so "drugaruvanjeto" moze i ke ispadne neso od toa:pos2: inace kaj vide nie da se karame megju sebe?tuka kaj nas sekoj si go gleda svojot klub ali nema sansi nasi navivaci da vidis da navivaat za drug klub toa bidi siguren zasto sekogas site se zdruzuvaat zaedno protiv najdobriot isto e i vo vasiot slucaj
Кај се видело Фемили да навива за Струмица...никогаш тоа нема да се случо но ако сакате да си навивате да се бодрите меѓу себе навивајтеto e to

Billa Bong напиша:
Кај се видело Фемили да навива за Струмица...никогаш тоа нема да се случо но ако сакате да си навивате да се бодрите меѓу себе навивајтеto e to
Во финалето 2007, фемили ќе навиват за струмица:drk:

Вечерва започнува плејофот во македонското кошаркарско првенство. Со почеток во 19.30 часот, во салата “Градски парк“, во реприза на полуфиналето од Купот на Македонија минатата недела, ќе се сретнат Фершпед Работнички и Вардар Осигурување. Шампионот има предност од еден натпревар повеќе на домашен терен, во полуфиналната серија “подобар од пет“. Но, кошаркарите на Вардар Осигурување, во чии редови играат шест екс кошаркари на Фершпед Работнички, се во голема форма, откако успеаја да го детронизираат најтрофејниот македонски кошаркарски клуб.

- Оптимисти сме. Сите сме подготвени и се наоѓаме во одлична форма. Се надеваме дека ќе ја повториме играта од полуфиналниот натпревар за Купот на Македонија и вечерва ќе одиме на победа. – изјави еден од водечките играчи на Вардар Осигурување, Марјан Ѓуров.

Откако ја прекина серијата од девет последователни лигашки и Куп натптревари, Фершпед Работнички ќе ги концентрира своите сили на одбрана на шампионската титула.

- Вечерва ќе биде полесно, имаме предност од домашен терен, иако тоа не мора да биде решавачко. Вардар Осигурување е искусна екипа и знае да ги казни грешките. Максимално ќе се бориме да останеме непоразени дома. Мислам дека полуфиналната серија е финале пред финалето и се надевам на конечна победа во наша корист. - изјави тренерот на Фершпед работнички, Јорданчо Давитков. На вечерашниот натпревар тој има мали проблеми со сотавот. Поповиќ, Србиноски и Трајковски ќе бидат во тимот, но неизвесно е до колкава степен ќе успеат да им помогнат на своите соиграчи.

По непријатниот пораз во финалето на Купот, и казните поради инцинентите по неговото завршување, најуспешниот тим во Космофон Супер лигата, Струмица 2005, имаше тешка задача да се консолидира за неколку дена, бидејќи вечерва, со почеток во 19 часот, го пречекува Свисслион Пелистер. Струмичани го отпуштија тренерот Стратос Кукулекидис, а на вечерашниот натпревар на нивната клупа ќе биде Драган Јанков. Тие ја стартуваат полуфиналната серија со 1:0 во победи, поради трите триумфа во четирите лигашки натпревари против Битолчани во првите две натпреварувачки фази.

- Струмичани во моментов се доста растресени поради непријатниот пораз во финалето на Купот, кога веројатно веќе се гледаа себеси како победници. Сепак, јас им ја препуштам улогата на фаворити во вечерашниот натпревар. Тие се една мошне добра екипа. Но, ние добро ги познаваме, деновиве имавме добра подготовка, и се надевам на победа, која ќе го смени односот на силите во полуфиналето во наша корист. – вели тренерот на Свисслион Пелистер, Зоран Тодоровиќ.

abe luge,kako sakate da ima makedonija kosarka koga 70% od ,,kosarkarite" se piknati so vrski(tatko mu imal pari pa ne znael kako da gi s****a,ili sme mnogu bliski so trenerite) a ako prodolzat taka kosarkava makedonska ke odi DOWN zatoa e sea na ova nivo.Potsetuvanje:Rabotnicki ke igra sea vo Jadranska liga pa mnogu me intreresiraat rezultatite koi ke gi postignat,u sekoj slucaj im posakuvam se najdobro ajt cHaOs

SANCTIMONIOUS напиша:

Ее извини од позиција на навиввач на МЗТ поубаво ми е од година да викаат педерите 14 титула него вие да ми пеете прва титула!!!:bilokojzbor::pos2:
така да РАБОТНИЧКИ ОЛЕ!!!!:bilokojzbor::bilokojzbor:

itar pejo напиша:
Ее извини од позиција на навиввач на МЗТ поубаво ми е од година да викаат педерите 14 титула него вие да ми пеете прва титула!!!:bilokojzbor::pos2:
така да РАБОТНИЧКИ ОЛЕ!!!!:bilokojzbor::bilokojzbor:
Извинето ти е !
п.с. Се си има свој почеток!:helou:

SANCTIMONIOUS напиша:
Извинето ти е !
п.с. Се си има свој почеток!:helou:
Мислам дека ке ви биде првпат оваа година но може и Вардар да освои и они имаат јак тимto e to

SANCTIMONIOUS напиша:

Family навива за Мзт и само за Мзт. Да ви кажам право, сеедно ми е кој ке земе титула, чим не е Мзт. За доброто, пак, на кошарката сакам Вардар да земе, зашто се растури пари фрлајки во последниве 3-4 сезони и сигурно дека заслужи титула

Шампионот Фершпед Работнички со убедлива победа ја започна одбраната на титулата во плејофот на Космофон Супер лигата. Жртва беше Вардар Осигурување, кој беше декласиран со 91:56:vozbud::vozbud::vozbud:. Фершпед Работнички им се одмазди на “вардарци“ за поразот во полуфиналето на Купот, и поведе со 1:0 во победи во полуфиналната серија, која се игра до 3 победи.
Домашните кошаркари го решија мечот уште во втората четвртина, кога поведоа со 36:11, и се понатаму беше чиста рутина. Со максимално добра игра во одбраната и ефикасна игра во нападот го неутрализираа противникот, кој се уште физички се нема опоравено од настапите во Купот на Македонија, каде потроши големи сили да дојде до трофејот. Сепак, на овој натпревар Фершпед Работнички остана без двајца играчи. Прво Горан Веселиновски заработи повреда на носот и мораше да биде однесен во болница, додека Огнен Стојановски го повреди скочниот зглоб.

- Одигравме максимално добро, посебно во првите 15 минути од натпреварот. Тој период од играта беше клучен за конечниот исход, понатаму одигравме рутински. Сметам дека победивме заслужено, но ова беше само еден натпревар. Сигурен сум дека Вардар Осигурување ќе игра подобро и ќе се води голема борба во дуелите кои следуваат. Ме загрижуваат и повредите на моите играчи. Веселиновски и Стојановски заработија сериозни повреди на овој натпревар, Поповиќ, Србиноски и Трајковски, исто така не се во оптимална форма, иако денес настапија. – вели тренерот на Фершпед Работнички, Јорданчо Давитков.

Тони Симиќ беше прво име на сребдата, со 20 поени и 8 скокови, а солидни настапи имаа Поповиќ (17 поени), Тасовски (16) и Србиноски (12). Најефикасни во Вардар Осигурување беа Морбан и Хаџибулиќ со 11 поени.

Исто така и Струмица победи против Пелистер само не го знам точниот резултат ( победи со 3 разлика ) па сега резултатот е 2 према 0 за Струмичани ..

MeToNo1[MkD] напиша:
Исто така и Струмица победи против Пелистер само не го знам точниот резултат ( победи со 3 разлика ) па сега резултатот е 2 према 0 за Струмичани ..
Да помогнам 67-64:helou:

aerodromka напиша:
bice dana kazi sviiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!:pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: ima edna pesna i vaka e.............
mnogu luge sakale, ama se zaebale, ja od mal sum naucen, AERODROM e ednistven, nikoj ne me saka , ama kur me zabole, ja za nego navivam Sveto ime MZT nana na na na.................

абе оди земи истепи се шо да ти кажам друго .. :smir:

MeToNo1[MkD] напиша:
aerodromka напиша:
bice dana kazi sviiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!:pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: ima edna pesna i vaka e.............
mnogu luge sakale, ama se zaebale, ja od mal sum naucen, AERODROM e ednistven, nikoj ne me saka , ama kur me zabole, ja za nego navivam Sveto ime MZT nana na na na.................

абе оди земи истепи се шо да ти кажам друго .. :smir:
so tebe zaedno moze ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom