Македонската кошарка!

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
утре по весници ке излези официјална статистика ќе видиш дека нишо не напраи, јас не рекоФ дека е лош, арен е само многу го фалевте а не е нешто посебно

jove_bt напиша:
утре по весници ке излези официјална статистика ќе видиш дека нишо не напраи, јас не рекоФ дека е лош, арен е само многу го фалевте а не е нешто посебно
За во Македонија е добар to e toза надвор незнам баш,каков весник бе сеа на страна ке видам to e to

jove_bt напиша:

Па ние го фалевме само него другите се очај тој цела сезона сам игра да не сакаш сам да победи неговата добра игра се губи во очајот на другите незналици.

Billa Bong напиша:
:pos::pos::pos::pos:Па влез 50 денари:pos::pos::pos:
пеер ако ти кажам дека пола народ се гребе за тие пари, дека се дере со ајдуциве само за да не платат или пак.... ќе плати и пола час ќе моли да има продолжение за да му се исплатат патите што ги дал!
п.с. затоа секоја утакмица има по 2000-3000 гледачи:smir:

SANCTIMONIOUS напиша:
пеер ако ти кажам дека пола народ се гребе за тие пари, дека се дере со ајдуциве само за да не платат или пак.... ќе плати и пола час ќе моли да има продолжение за да му се исплатат патите што ги дал!
п.с. затоа секоја утакмица има по 2000-3000 гледачи:smir:
Епа тоа е :toe:
Патем
Вардар Осигурување го задржа 3. место по завршувањето на регуларниот дел на Космофон Супер лигата, откако во мечот од 10. коло го совлада Фени Индустри со 78:73. “Вардарци“ тешко стигнаа до победата, откако нивните противници одиграа доста мотивирано и покажаа максимална борбеност, иако овој натпревар за нив немаше компетитивно значење.
Карлос Морбан беше човекот на првата четвртина, во која постигна 14 поени (4/5 за три поени), што беше доволно на крајот и да биде прв стрелец на средбата. Домашните ја одржуваа предноста се до средината на 3. четвртина. Тогаш се разигра Влатко Даскаловски, гостите заиграа доста ефективно на противнападите, и на 5:27 до крајот водеа со 73:68. Но, таму застанаа, играчите на Вардар Осигурување, предводени од Горан Самарџиев, постигнаа 10 поени по ред и стигнаа до својата 16. победа сезонава.
Сепак, на играчите на скопскиот тим им стана јасно дека ќе треба да бидат во оптимална форма во дуелот со истиот противник во четвртфиналето на националниот Куп, за осум дена.
Во полуфиналето од плејофот Вардар Осигурување ќе се сретне со второпласираната екипа од Космофон Супер лигата.

Јане слабо изиграл ама затоа Талески и Миленковиќ по 21 не му бил денот на Јане денес:smir:

Billa Bong напиша:
За во Македонија е добар to e toза надвор незнам баш,каков весник бе сеа на страна ке видам to e to

ima nekoja druga stranica jas gledam na basketball.org nema ???

aerodromka напиша:
ajde sto se smeete ne mi e jasto za 50 den koga i derbito MZT- rabotnicki e 50 denari!!!!!!!!!!!!!:toe:

И тоа играат петтиот и вториот и првиот, а сега играат првиот и вториот. И мене не ми јасно што е смешно за цената ама баш ич

Radical Boy напиша:
И тоа играат петтиот и вториот и првиот, а сега играат првиот и вториот. И мене не ми јасно што е смешно за цената ама баш ич
ete koj me rabira toj sto ide 100 godini na utakmici :))))))))))))))))))))))))))))))))

Вечерва, со почеток во 19 часот во струмичката сала ”Парк” ќе се одигра дерби натпреварот од 10. коло во Космофон Супер лигата, помеѓу Струмица 2005 и Фершпед Работнички. Домаќинот во последните кола ја загуби големата предност на табелата, па вечерва ќе го брани 1. место на табелата.

- Ќе ни биде мошне тешко против Фершпед Работнички. Сами си ги искомпликувавме работите со поразот од Вардар Осигурување, оти со победа ќе го обезбедевме првото место. Очекуваме натпреварот да биде тежок, нијанси ќе го одлучуваат победникот. Нашата екипа ќе игра под голем притисок, знаеме што ќе значи една победа над Фершпед Работнички. Сметам дека одбраната ќе го реши победникот на вечерашниот натпревар, кој би требало да биде неизвесен до крај. – изјави капитенот на Струмица 2005, Ефтим Богоев.

Играчите на Фершпед Работнички вечерва ќе играат растоварени, знаејќи дека победа че им донесе не само прво место, туку и предност од 1:0 во победи во евентуалниот финален дуел со Струмица 2005.

- Не очекува тежок натпревар во Струмица. Домаќинот ќе биде под голем притисок да победи, додека ние ќе играме ослободено, зашто нема што да загубиме. Ние не играме во најдобра форма во последно време, но очекувам вечерва да одиграме онакак како што знаеме и умееме и да си заминеме од ова тешко гостување како победници. Сметам дека добрата игра во одбраната ќе биде клуч за победа на овој дуел. - вели еден од најискусните кошаркари во редовите на Фершпед Работнички, Тони Симиќ.

4 Часа до почетокот на ДЕРБИТО!!!!
п.с. нон стоп се збори за тоа низ град, најверојатно ќе има премногу народ, се надевам на победа на струмичани!

Ја за никој не навивам од овие два тима ама искрено сакам да тепа Струмица

Pa eve da vi go pretstavam noviot sampion STRUMICA 2005.:cug:
strumicani go zadrza vodstvoto od po4etokot pa se do krajot , na poluvremeto 44 : 24 za strumica a utakmicata zavrsi 76:63 za strumica .

струмица роксссс:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
симиќ педер
во супер атмосфера и одлична утакмица иако по малку досадна дека голема беше разликата..цело време +10 а на моменти и до +20
струмица си победи заслужено и го задржа првото место....
гоу струмица гоууу :):):):)

iLe напиша:
Pa eve da vi go pretstavam noviot sampion STRUMICA 2005.:cug:
strumicani go zadrza vodstvoto od po4etokot pa se do krajot , na poluvremeto 44 : 24 za strumica a utakmicata zavrsi 76:63 za strumica .

Чекај малце, плеј-оф има! Уште има до крајот и до шампион станување!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom