Македонската кошарка!

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Radical Boy напиша:
Aj да ти појаснам некои работи, Караџовски пред да оди во Исланд студираше на Економски, а Јове Здравески на ДИФ, а тие се едиснтвените двајца кошаркари што играат во Исланд

abe ne mi pojasnuvaj...da ne gi poznavam da mi zbores...ako gi znaes Bogoev,Krstevski ili Sokolov,prasaj gi kje ti kazat...a kje ides li ti na utakmicata?

Tarzan напиша:
abe ne mi pojasnuvaj...da ne gi poznavam da mi zbores...ako gi znaes Bogoev,Krstevski ili Sokolov,prasaj gi kje ti kazat...a kje ides li ti na utakmicata?
ja ke odam go teram i nego ali nesto mi se misli ke go ubedam do togas :helou:

hehe :) i so biva sea mi kazite...kje se idete li? aj koj gube pijacka da caste? moze li? :)

Tarzan напиша:
Што има нив да ги прашувам кога двајцата ги знам лично и персонално и тоа многу добро. Нема изгледа да идам, зашто аеродромка ви прави лице тука, а уствари не ме вика :)

А немој исто така да ми кажуваш за Грне зашто ниеднаш се нема појавено на факултет и нема положено ниеден испит иако е студент веке 5-6 години. Сите тие имаат земено индекси за да играат за факултет зашто им се плака по 100 евра од утакмица и плус премија за трофеј, и ги боли мандалото за студирање и диплома

А тие играчи против кои јас играм баскет ако се професионалци, оф мори мајко со кошаркава. А и на НБЦ кажаа нешто друго за мене, во делот за 18+ ама не е за пред сите :)

Едит: Караџовски со мене слушаше предавања така да види колку ти држи вода муабетот :)

ae vidi vaka :) za Grne i ne mozam tolku da zboram jas...ama za drugite so gi spomenav mozam da zboram do utre ako sakas :) Bogoev lani diplomira na Rudarski,sega e zapisan na Geoloski...Krstevski uste studira...a Sokolov isto taka studira...a za toa 100 evra od utakmica...mozda na Grne i kompanija...ama ne i kaj nas..patnite troskovi neli normalno e da se podmirat...ama da im dadat 100 evra...nogu pari kazuvas ti :)

edit: abe ne zboreme za istite lugje u island...drugi se ovie...stipjani se zapisani na rudarko-geoloski :) zatoa sum tolku siguren

Tarzan напиша:
edit: abe ne zboreme za istite lugje u island...drugi se ovie...stipjani se zapisani na rudarko-geoloski :) zatoa sum tolku siguren

брат од македонија има двајца играчи што играат во исланд,караџовски и здравевски :) и претходно сум кажал дека тие во својот тим се најдобрите играчи,а кога играа тука кај нас неможеа еден кош да дадат. нивната прва лига е 10 пати послаба од нашата,а ако не играат во прва лига и не се овие двајца тогаш кај играат!? ако играат во втората или третата лига тешко факултетот... :helou:

abe edenio igrase lani ili polani u kavadarci...prva liga mislam bea oni togaj...ako ne se lazam...pred da ide tamu de...ustvari...ae kje zboreme zdravje u ponedelnik :) dobri se i dvajcata...

Уште месец дена до одигрувањето мечот Македонија-Израел во подготовките пред квалификациите за Европското првенство...Мечот ке се одигра на 22 Јуни во Софија....
Притоа тренерот на Израел го даде поширокиот списокот на играчи

Тал Бурштајн (Макаби Тел Авив),
Јанив Грин (Макаби Тел Авив),
Лиор Елијаху (Макаби Тел Авив),
Јотам Халперин (Макаби Тел Авив),
Шарон Шасон (Макаби Тел Авив),
Џејми Арнолд (Макаби Тел Авив),
Меир Тапиро (Хапоел Ерусалим),
Ерез Марковиќ (Хапоел Ерусалим),
Дрор Хаџаџ (Хапоел Ерусалим),
Матан Наор (Хапоел Ерусалим),
Гај Пнини (Хапоел Ерусалим),
Идо Козикаро (Ирони Нахарија),
Амит бен Давид (Ирони Нахарија),
Равив Лимонад (Ирони Нахарија),
Моше Мизрахи (Бнеј Хашарон),
Ерез Кац (Бнеј Хашарон),
Мушон Јаакуси (Ашкелон),
Моран Рот (Ирони Рамат Ган),
Ицик Оханон (Ирони Рамат Ган),
Омри Каспи (Галил Елјон),
Џерон Робертс (АЕЛ Лимасол),
Афик Нисим (Стразбур),
Гур Шелеф (Антверпен),
Амит Тамир (АЕЛ Лариса),
Рое Беркович (Ајфел Тауерс Ден Бош).

Јас мислам дека ке ги одбере овие играчи:

1.Тал Бурштајн
2.Џејми Арнолд
3.Матан Наор
4.Лиор Елијаху
5.Идо Козикаро
6.Ерез Марковиќ
7.Јанив Грин
8.Меир Тапиро
9.Јотам Халперин
10.Равив Лимонад
11.Шарон Шасон
12.Моше Мизрахи
Како едни од подобрите..

Тал Бурштајн кој игра за Макаби....
Лиор Елијаху кој игра за Макаби....
Меир Тапиро кој игра за Хапоел Јерусалим
Џејми Арнолд странецот во тимот на Израел кој исто така игра за Макаби...и
Јотам Халперин кој игра за Макаби

Billa Bong напиша:
Уште месец дена до одигрувањето мечот Македонија-Израел во подготовките пред квалификациите на Европското првенство...Мечот ке се одигра на 22 Јуни во Софија....

Ерез Кац (Бнеј Хашарон),
Мушон Јаакуси (Ашкелон),
Афик Нисим (Стразбур),
Гур Шелеф (Антверпен),
Амит Тамир (АЕЛ Лариса),

1.Тал Бурштајн
2.Џејми Арнолд
3.Матан Наор
4.Лиор Елијаху
5.Идо Козикаро
6.Ерез Марковиќ
7.Јанив Грин
8.Меир Тапиро
9.Јотам Халперин
10.Равив Лимонад
11.Шарон Шасон
12.Моше Мизрахи
Како едни од подобрите..
ovaa utakmica prijatelska e ne e kvalifikacii??????

Tarzan напиша:
ae vidi vaka :) za Grne i ne mozam tolku da zboram jas...ama za drugite so gi spomenav mozam da zboram do utre ako sakas :) Bogoev lani diplomira na Rudarski,sega e zapisan na Geoloski...Krstevski uste studira...a Sokolov isto taka studira...a za toa 100 evra od utakmica...mozda na Grne i kompanija...ama ne i kaj nas..patnite troskovi neli normalno e da se podmirat...ama da im dadat 100 evra...nogu pari kazuvas ti :)

zimaat pari site igraci 100% ti kazuvam posto znam deka site zimame

Billa Bong напиша:
Уште месец дена до одигрувањето мечот Македонија-Израел во подготовките пред квалификациите за Европското првенство...Мечот ке се одигра на 22 Јуни во Софија....

Ерез Кац (Бнеј Хашарон),
Мушон Јаакуси (Ашкелон),
Афик Нисим (Стразбур),
Гур Шелеф (Антверпен),
Амит Тамир (АЕЛ Лариса),

1.Тал Бурштајн
2.Џејми Арнолд
3.Матан Наор
4.Лиор Елијаху
5.Идо Козикаро
6.Ерез Марковиќ
7.Јанив Грин
8.Меир Тапиро
9.Јотам Халперин
10.Равив Лимонад
11.Шарон Шасон
12.Моше Мизрахи
Како едни од подобрите..

тие па скоро само од 3 екипи се :nesum:

MkUnited напиша:
тие па скоро само од 3 екипи се :nesum:
А чекај кај ги виде 3 ?:) едвај две :) не ги број тие што се со црно број ги оние кој се обично напишани...тие другите се они кој според мене би требало да играат за Израел

универзитетска лига финале

правен факултет - рударско-геолошки факултет 85 -74

освојувачи во универзитетската лига за жени се кошаркарките на економскиот факултет кои во финалето ги победија кошаркарките од ффк

ФИБА Европа испрати известување до Генералниот секретар на Кошаркарската Федерација на Македонија, Дејан Лекиќ, во кое информира за резултатите од испитите на македонските учесници на Клиниката на ФИБА Европа за делегати, која се одржа во германскиот град Фрајзинг, од 18 до 21 мај 2007 година.

Испитната Комисија на ФИБА објави дека Владимир Макревски, Ѓорѓи Пиперков, Марјан Тодоровски и Антонио Угринов успешно ги положиле тестовите, кои се одржаа за време на Клиниката на ФИБА Европа за делегати.

Испитната комисија на ФИБА исто така ја одобри апликацијата на Ѓорѓе Војновиќ за ФИБА Меѓународен делегат. Со тоа Македонија доби уште едно високо официјално лице во меѓународните натпреварувања во поранешниот репрезетативец и Ген. Секретар на КФМ.

Извор www.basketball.org.mk

Billa Bong напиша:
Владимир Макревски

ДУША ПРОДАДЕНА!!!!!!!!!! Какви само делегати ке пуштаме ние ееееејјјј, луѓе што немаат гордост и што си го продаваат г`зот за кондури од 50 марки!!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom