Македонската кошарка!

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Billa Bong напиша:
Еве еден убав пример дека не е се до играчите...јас велам 50-50 е вината и кај тренерот и кај играчите....
Стразбур со еден лош состав со 2 ца добри играчи...успеа да влезе во полуфиналето на Улеб купот....ова е само пример за тоа дека не е се до играчите туку до тренерот е ако не знае што да изведе да види што не му иде на противничкиот тим...па да направи тактика на што да го наведе...дали да му игра зона или пресинг или човек на човек...е тоа е добар тренер...тука се гледа големината на тренерот и работата што ја има на кормилото на една екипаhehe...Јорданчо Давитков од дамна требаше да лета од Работнички ама го вадеа тие титули кој му ги донесуваа играчите...во кој он немаше ни 10 проценти удел...ама тоа...вака така изгледа Давитков ке треба да ја прифати понудата од Кина:smir:

се согласувам! мора тренерот да знае дека пример богоев не може да го чува симиќ и обратно, па дали треба на ниска противничка постава да се одговори со висока,а бавна или пак со ниска и брза... (малце тапа пример али сакав само да објаснам) :) во најбитните моменти кога се крши резултатот тренерот мора да знае кој играч да го стави во игра, а не да се пцуе судиите и нашки кажано да го ‘‘боли‘‘ за натпреварот :)

Potato напиша:
Eh, eh ... Ne se nafrlajte na mene sega, samo go kazuvam moeto mislenje :)

Da, vo pravo ste deka trenerot e toj koj treba da ja postavi igrata, koj treba da gi dade svoite " komandi " na igracite, no igracite sepak se tie koi treba da gi izvrsat taktickite zamisli...

не бе без гајле не се нафрламе, ова си е нормална дискусија секој си има право на свое мислење :) само мислам дека си едниствениот што кажал овде на подфорумов кошарка дека давитков не е лош :)

Potato напиша:
Eh, eh ... Ne se nafrlajte na mene sega, samo go kazuvam moeto mislenje :)

Da, vo pravo ste deka trenerot e toj koj treba da ja postavi igrata, koj treba da gi dade svoite " komandi " na igracite, no igracite sepak se tie koi treba da gi izvrsat taktickite zamisli...
Никој не се нафрла само кажувам дека не е така како што викаш ти:smir:..

А за ова си во право....играчите мора да ги извршат тактичките замисли на тренерот....но сепак сите знаеме дека секој си носи по една одговорност за поразот и сличноnamignuvanje

abe ne vi go znam maabeto,spie mi se...ama da ve pitam...znaete li deka Rudarski i Praven igraat u univerzitetskoto finale? pa spored mene...tamu mozda ima poarna kosarka od onaa so ja gleame u prva liga...i dali nekoj kje ide da gi gleda u sk na finaleto...

for the record...za rudarski igraat: Bogoev(Strumica 2005), Sokolov(Strumica 2005), Krstevski(Strumica 2005), znaci ima 3 igraci od sampionskiot tim...dodeka praven go imaat Grncarov(Strumica 2005), imaat uste nekoi dobri igraci...vaseto mislenje? :)

ја мислам дека правен ќе победи :) а што е со ффк? тие на времето ги имаа најдобрите играчи али оваа година изгледа никој не заглавил со испитите :pos2:

FFK izgubija od Rudarski...so 10 razlika ili tuka nekade...a oni uste imaat super igraci,samo so Rudarski gi ima najdobrite momentalno kako i pred 3 godini koga ja osvoija ligata ;) kje bide interesno finale, btw tesko deka kej tepa praven, ima zasiluvanja za finaleto kaj Rudarski, mozno e i Tasovski da igra ako dozvole rektorato posot demek u reprezentacija bil pa ne go pustat...a i ne samo on tuku uste nekolku drugi...a preska zabraviv da kazam deka kaj Rudarski ima i 2 drugi so igraat vo Iceland

Tarzan напиша:
FFK izgubija od Rudarski...so 10 razlika ili tuka nekade...a oni uste imaat super igraci,samo so Rudarski gi ima najdobrite momentalno kako i pred 3 godini koga ja osvoija ligata ;) kje bide interesno finale, btw tesko deka kej tepa praven, ima zasiluvanja za finaleto kaj Rudarski, mozno e i Tasovski da igra ako dozvole rektorato posot demek u reprezentacija bil pa ne go pustat...a i ne samo on tuku uste nekolku drugi...a preska zabraviv da kazam deka kaj Rudarski ima i 2 drugi so igraat vo Iceland

ја до пред некое време не ги знаев имињата на тие али тука беше радикал и ми помогна :) за караџовски и здравевски мислиш? тие играат моментално во исланд

ejjjjjj za preziminjata sea...ako se toa Shansata i Usheto...tie se :) a i glupa rabota ne mi teknuva na iminjata :) Shansata se vika Pane a Usheto ne mi teknuva...a kje ima i nov trener za taj den Rudarski,i on e u Island,Borce,trener e na nekoja ekipa u 2ra liga tamu

Potato напиша:
Btw, koi ste vie da odlucuvate kakov trener e Davitkov? Da bese tolku los kako sto nekoi od vas tvrdat, nemase da bide trener na reprezentacjata :S, na Rabotnicki Fersped sto pretstavuva golemo ime vo makedonskata kosarka i voopsto makedonskiot sport... No hard feelings.
Извини, колку време гледаш кошарка и колку си навелзен во неа, па ти да ми кажуваш мене јас кој сум? Ке те прашам две работи, ако знаеш зашто и како, тогаш ке ти се извинам и ке ти кажам дека јас поима немам од кошарка.

1. Дали знаеш како и зошто е донесен Мајмунот во Работнички?
2. Дали знаеш како и зошто е поставен Мајмунот за селектор?

Едит: Каква е оваа иниверзитеткса лига мизерија само. Крстевски, Богоев и Грне немаат поима каде се факултетите на кои „студираат„ и како може да биде квалитетна универзитетска лига, кога во екипте играат аматери кои секое лето губат од мене баскет (а само аеродромка може да ви каже какво дрво сум јас, за да имате претстава за првата петорка на правен факултет какви се, со исклучок на Грне)

Tarzan напиша:
abe ne vi go znam maabeto,spie mi se...ama da ve pitam...znaete li deka Rudarski i Praven igraat u univerzitetskoto finale? pa spored mene...tamu mozda ima poarna kosarka od onaa so ja gleame u prva liga...i dali nekoj kje ide da gi gleda u sk na finaleto...

for the record...za rudarski igraat: Bogoev(Strumica 2005), Sokolov(Strumica 2005), Krstevski(Strumica 2005), znaci ima 3 igraci od sampionskiot tim...dodeka praven go imaat Grncarov(Strumica 2005), imaat uste nekoi dobri igraci...vaseto mislenje? :)
ja postro igram za praven bev vo stip i ja gi gledav site utakmici!!!! Rudarski imaat jaka ekipa ne vikaam ne , ali i praven imaat ekipa ne za dzabe se sampioni 3 godini po red!!! Tasovski nema da igra posto e reprezentativec, a na reprezentativci ne im e dozvoleno da igraat za fakultet!!!! ja znam kako e atmosverata vo na praven ekipata i mislam deka pak ovaa godina ke sme sampioni ali ajde da ne zboram pred vreme ke vi kazam vo ponedelnik!!!site sto sakaat da ja gledaat utakmicata vo ponedelnik vo 19h se igra vo rabotnicki

Radical Boy напиша:
Извини, колку време гледаш кошарка и колку си навелзен во неа, па ти да ми кажуваш мене јас кој сум? Ке те прашам две работи, ако знаеш зашто и како, тогаш ке ти се извинам и ке ти кажам дека јас поима немам од кошарка.

1. Дали знаеш како и зошто е донесен Мајмунот во Работнички?
2. Дали знаеш како и зошто е поставен Мајмунот за селектор?

Едит: Каква е оваа иниверзитеткса лига мизерија само. Крстевски, Богоев и Грне немаат поима каде се факултетите на кои „студираат„ и како може да биде квалитетна универзитетска лига, кога во екипте играат аматери кои секое лето губат од мене баскет (а само аеродромка може да ви каже какво дрво сум јас, за да имате претстава за првата петорка на правен факултет какви се, со исклучок на Грне)
bez navreda za mojte drugarcinja od praven!!!! ne sala na strana skoro site sto igraat za praven se bivshi kosarkari i ne se tolku drva kolku sto zbori radikal on zatoa sto ne gi saka za toa zbori taka :baeh:

aerodromka напиша:
Tasovski nema da igra posto e reprezentativec, a na reprezentativci ne im e dozvoleno da igraat za fakultet!!!!

znam znam oti nema da igra...znaese se uste pred utakmicata ama jebi ga...so da praeme nie...ama kje bide dobra utakmica u sekoj slucaj...i bez prognozi oti Rudarski se nogu jaki :) ne deka sum na rudarski ama... :)

Tarzan напиша:
epa sega se vratija od iceland...a kje igraat za rudarski...inace...studenti na fakulteto ;)

Aj да ти појаснам некои работи, Караџовски пред да оди во Исланд студираше на Економски, а Јове Здравески на ДИФ, а тие се едиснтвените двајца кошаркари што играат во Исланд

Radical Boy напиша:

abe pa mozda treba da te zemat nekade u NBA posto si tolku jak...a bas kazaa na CNN onaj pat za nekoj od makedonija deka bil nogu jak...tepal gi na basket site amateri so igraat u prva liga pa bilo mozno da go zemat da igrae u nekoj od pogolemite klubovi :) ne zezaj...a za toa dali znaat kade im e fakulteto,ja kje ti kazam so sigurnost oti znaat...i deka site se oni dobri studenti,samo so ne se redovni studenti,i ko imat vreme dovagjat i polagat...kako za Bogoev,Krstevski i Sokolov,taka i za Grne...za site e isto...alal da im e na deckite...a i so misles ti...kako polagat oni?odat i im dadat ocena pravo?epa da znaes deka i jas od drugata godina kje treniram so niv i kje igram basket cim e takva rabota :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom