Македонската кошарка!

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Абе Грнето е машина бе, што шутна се погоди :basket::basket::basket:

A*1*T*E*A*M напиша:
Абе Грнето е машина бе, што шутна се погоди :basket::basket::basket:
Да да Грнчаров растури само тројки...посебно онаа од мртов агол коа им ја даде секоја чест!...

bev vcera vo sala i gledav ubava utakmica bravo za strumica top izigra!!!!!ali......ali vie strumicani ste bile navivaci toa sto go vidov vcera bese komedija se iskrsiv od smeenje ej pesnite samo od kaj gi vadite neznam onaa kako bi ide jas sum jak, jas sum .....(neznam sto ) ja sum strumicki manjak ......:pos2: :pos2: :pos2: toj sto vi gi izmisluva pesnite na kolci da go izbrkate. e sega dota za ajduci aj sega za city park gays........vo prvo poluvreme nigde ve nemase neznaevte koja pesna da ja peete.....pa pocnavte vtoro poluvreme od gorce pertov do zeleznicka (pa nasa pesna ) a ajde toa i kulminacija bese koga ja peea o gospode toa bese kraaj......ja ja pejat i mesto na kraj strumickite picki da ja pejat oni ja peea aerodromskite picki od kaj sega toa zavisni li ste so F.A noken kosmar da ne vi e.... ili pa tolku ste nepismeni kako navijaci toa e cudoooo edno !!! tolku od mene posto ako produzam ima na napisam uste ton gluposti za NASITE TAKA NARECETI NAVIVACI

оваа песна е од кога се формираа АЈДУЦИТЕ :P:

Јунак на натпреварот беше избран: Томчо Соколов
Sokolov_str.jpg

Трагичар на натпреварот: Тони Симиќ
Simic_rab.jpg

aerodromka напиша:
bev vcera vo sala i gledav ubava utakmica bravo za strumica top izigra!!!!!ali......ali vie strumicani ste bile navivaci toa sto go vidov vcera bese komedija se iskrsiv od smeenje ej pesnite samo od kaj gi vadite neznam onaa kako bi ide jas sum jak, jas sum .....(neznam sto ) ja sum strumicki manjak ......:pos2: :pos2: :pos2: toj sto vi gi izmisluva pesnite na kolci da go izbrkate. e sega dota za ajduci aj sega za city park gays........vo prvo poluvreme nigde ve nemase neznaevte koja pesna da ja peete.....pa pocnavte vtoro poluvreme od gorce pertov do zeleznicka (pa nasa pesna ) a ajde toa i kulminacija bese koga ja peea o gospode toa bese kraaj......ja ja pejat i mesto na kraj strumickite picki da ja pejat oni ja peea aerodromskite picki od kaj sega toa zavisni li ste so F.A noken kosmar da ne vi e.... ili pa tolku ste nepismeni kako navijaci toa e cudoooo edno !!! tolku od mene posto ako produzam ima na napisam uste ton gluposti za NASITE TAKA NARECETI NAVIVACI

Dobro kako moze se da komentiras za site navivacki grupi ili lubomoras ili neznam sto e eve ajde vasata e najdobra navivacka grupa toa li sakas da go slusas .....

Иле остај ги бе... што сакат нека говорат
Струмичани на половина пат до титулата
Фершпед Работнички - Струмица 2005 65:67 (0-2)
(15-16; 10-13; 17-24; 23-14)

Сала " Градски парк" - Скопје. Гледачи: 1.000. Судии: Стојовски - Златевски - Милојевиќ. Делегат: Пиперков - сите од Скопје

Играч п 3п 2п 1п ск. ас. Играч п 3п 2п 1п ск. ас.

Стојановски 11 2/3 1/2 3/5 2 4 БОГОЕВ 13 2/6 2/5 3/5 3 4

Стојчевски - - - - - - Цветков - - - - - -

Веселиновски 0 0/0 0/0 0/0 1 0 Софадитис 0 0/1 0/1 0/0 1 1

Костоски 0 0/1 0/1 0/0 0 1 Флуелен 0 03 0/2 0/0 1 0

СИМИЌ 26 5/9 4/10 3/4 12 2 Караманолев - - - - - -

Кочов - - - - - - ГРНЧАРОВ 20 5/11 0/2 5/7 6 2

ТАСОВСКИ 11 1'4 2'10 4/4 8 1 Крстевски 6 1/2 0/0 3/4 4 1

Накиќ - - - - - - ГОЦЕВСКИ 10 0/1 2/5 6/7 7 1

СРБИНОВСКИ 5 1/5 0/1 2/4 3 1 ХАЏИВАСИЛЕВ 3 1/3 0/0 0/0 4 0

ПАУНОВИЌ 10 0/0 47 2/2 7 0 Соколов 6 0/0 3/4 0/1 2 2

Трајковски 2 0/1 1/1 0/0 0 0 КИТЦУЛИС 9 1/4 2/5 2/2 5 1

ПОПОВИЌ 0 0/4 0/3 0/0 5 4 Николов - - - - - -

Вкупно: 65 9/27 12/35 14/19 38 13 Вкупно: 67 10/31 9/24 19/26 33 12
7F6000798DA19A428288BE761A39C26C.JPG
:zver::zver:

Тренерот на актуелниот освјувач на Купот на Македонија и селектор на репрезентацијата на Македонија до 20 години, Марјан Лазовски, ги искажа своите видувања по завршувањето на вториот натпревар од финалната серија, помеѓу Фершпед Работнички и Струмица 2005:

Струмица 2005 заслужено го совлада Фершпед Работнички. Успеа да победи благодарение на подобрата игра во најголемиот дел од натпреварот. Фершпед Работнички повторно одигра не само слабо, туку и недисциплинирано.

Играчите на Фершпед Работнички не ја искористија кризата со прекршоци, која беше во редовите на Струмица 2005. Поради таа криза, на практика од игра беше исфрлен Златко Гоцевски. Покрај тоа, не ја искористија ниту слабата игра на Весли Флуелен. Соодветно на нив, мошне слаб беше Диме Тасовски. Иако слушнав дека бил повреден, не сметам дека тоа е оправдување за неговата катастрофална партија синоќа.

Погрешна беше одлуката на Тони Симиќ во последнит напад, да оди на ролинг и да шутира. Сметам дека во вакви ситуации треба да се примени посигурно решение, да се оди на влез под кош или евентуално на прекршок, каде има поголеми шанси да се поентира.

Не мислам дека Струмица 2005 веќе може да биде прогласен за шампион, иако предноста која ја има е голема. Сметам дека Струмичани треба да го добијат следниот натпревар на свој терен во недела, по што би можеле сериозно да размислуваат за титулата. Водството од 2:0 е достижно, доколку Фершпед Работнички успее да победи во Струмица. Затоа и сметам дека серијата се уште е отворена.

Тренерот Власиос Влаикидис треба да ги насочи своите кошаркари кон тоа дека се уште ништо не е решено, треба да се добијат уште две средби. Струмичани сега може да се психолошки послободни, но треба да играат до крај.

Фершпед Работнички мора да го промени начинот на играње, доколку сака да се бори за одбрана на титулата. Во напад сите играчи во моментов играат индивидуално, нема смислени акции, ниту тимска игра. Всушност играта на Фершпед Работнички ме потсетува на играта на Вардар Осигурување во полуфиналето. Таму ние игравме индивидуално, поради што и загубивме убедливо, наместо да ја повториме играта од завршницата на Купот на Македонија. – завршува Лазовски

Струмица 2005 направи мошне важен чекор кон освојувањето на шампионската титула во Космофон Супер лигата. Струмичани го совладаа Фершпед Работнички како гости со 67:65 и веќе водат со 2:0 во победи во финалната серија, која се игра до 4 добиени натпревари.
Со оваа победа Струмица 2005 направи огромна предност, бидејќи уште пред почетокот на финалната серија имаше предност од еден натпревар повеќе на домашен терен, која ја консолидираше на стартот. Фершпед Работнички по овој пораз ќе има мошне тешка задача, зашто не губел со 0:2 во каква било серија од плејофот по осамостојувањето на Македонија.

Играчите на Струмица 2005 го започнаа натпреварот со серија од 10:0. Тоа во целост го уништи ритамот на домашните играчи, кои успеаја да поведат минимално само во неколку наврати во текот на целата средба. Струмичани ја базираа својата игра на шутот за три поени, каде блескаше Тони Грнчаров. Златко Гоцевски брзо направи 4 лични грешки, но кошаркарите на Фершпед Работнички не успеаја максимално да ја искористат оваа прилика. Дури на стартот на последната четвртина кошаркарите на шампионот заиграа добро, бргу ја анулираа двоцифрената предност, но не успеаја да создадат предност. Двете екипи влегоа во израмнета завршница. Кицулис ги искористи двете слободни фрлања на 22 секунди до крајот, за водство на Струмица 2005. Фершпед Работнички го имаа последниот напад, но Симиќ промаши и не успеа да му донесе продолжение на неговиот тим.

- Овој натпревар беше најслаб откако јас сум тренер на Струмица 2005. Дури кога загубивме во Битола, не игравме толку слабо. Во последната четвртина немавме никаков ритам. Но, сметам дека добитна беше тактиката да го оставиме Симиќ да шутира, а да ги запреме останатите играчи. Не сум задоволен од нашиот скок. Фершпед Работнички има 6 скока повеќе од нас, што е многу за еден финален натпревар. - вели тренерот на Струмица 2005, Власиос Влаикидис.

- Одигравме мошне слабо во нападот, во првите 3 четвртини имавме катастрофална реализација. Фактот што голем дел од играчите не тренираа поради повреди имаше влијание на слабата игра. Но, ова беше само втор натпревар. Финалната серија се игра до 4 добиени, мора да се атакува, за да се стигне до титулата. Ние ќе играме и ќе се потрудиме да постигнеме нешто, иако предноста на Струмица 2005 е мошне голема. - беше коментарот на тренерот на Фершпед Работнички, Јорданчо Давитков.

DoolroX напиша:
dzabe zborime za nashava kosarka koga za ic k*r ne vredi :) pomizerna e i od kucesko go*no :)

А ти имаш гледано натпревари во нашата лига?

ја гледал ја некој што не гледал му раскажуваш :lol!: :basket::basket::basket:

iLe напиша:
Dobro kako moze se da komentiras za site navivacki grupi ili lubomoras ili neznam sto e eve ajde vasata e najdobra navivacka grupa toa li sakas da go slusas .....

на што да љубомори? Дали ти момче знаеш ние какви утакмици и какво навивање сме гледале? Само Работнички може да го достигне тоа догодина во Јадранска лига. Она што беше во вторникот, беше детска градинка. Јас кога играв за школо во основно, соучениците подобро навиваа. Бидете реални!!! Ајде сега нека проработи стумичкото лоби банирајте :)

За утакмицата? Струмица има убедливо најјак тим, игра феноменално и многу ми се свига нивниот стил на игра. Судиите беа апла за Работнички ама Струмица беше премногу добра и не дозволи да биде победена од овој мизерен Работнички. Според мене, ја освоија титулата веке. Работнички е готов.

Радикал, ти како познавач на кошарката, по мене, не би требало да се замараш со коментари на некој кој гледа кошарка од вчера, па и по возраст некои се деца за тебе.
Струмичко лоби не постои, сметаш дека би подлегнал на некои притисоци или? И, зошто мислиш дека ќе бидеш баниран?
И да, треба да пишуваш за кошарката. Јас лично сум еден од оние кои редовно ти го читаат блогот.

Струмикс напиша:
Радикал, ти како познавач на кошарката, по мене, не би требало да се замараш со коментари на некој кој гледа кошарка од вчера, па и по возраст некои се деца за тебе.
Струмичко лоби не постои, сметаш дека би подлегнал на некои притисоци или? И, зошто мислиш дека ќе бидеш баниран?
И да, треба да пишуваш за кошарката. Јас лично сум еден од оние кои редовно ти го читаат блогот.

Во приницп не се замарам, ама кога гледам некои глупости што се пишуваат, стварно неможам да се воздржам.

Зашто баниран? Па во темата за Срумичките навивачи, напишав мое мислење за навивањето и гледам сите тоа го сватиле како провокација, а јас само искажав мое мислење, во кое немаше ни грам субјективност. А после тоа одма улетаа провокации, нас не нема или нешто така. Просто, неможам да се воздржам, некој што гледал 4 утакмици да ми вика дека нас не нема. Ние сме биле и ке останеме битна фигура на македонската навивачка сцена и една од најпочитуваните навивачки групи тука. Секогаш испаѓа дека провоцирам, но тоа е само е одговор даден на нивото на тој што ми реплицира и на неговата неупатеност.

Мило ми е што ми го читап блогот, иако во последно време забушавам со текстовите

walker_girl напиша:
А ти имаш гледано натпревари во нашата лига?

da i toa mnogu poveke od tebe veruvaj :) a da ne sakas da kazes deka imame extra liga vo kosarka a? daj ne zezajte lugje bidete realni nasive timovi nemozat na ekipite od kipar da im pariraat,a ne pa na timovi kako zvezda,cibona,partizan drugite nadvor od ex yu da ne gi ni spomnuvam :)

DoolroX напиша:
da i toa mnogu poveke od tebe veruvaj :) a da ne sakas da kazes deka imame extra liga vo kosarka a? daj ne zezajte lugje bidete realni nasive timovi nemozat na ekipite od kipar da im pariraat,a ne pa na timovi kako zvezda,cibona,partizan drugite nadvor od ex yu da ne gi ni spomnuvam :)

И, дали е тоа причина да не ја следам нашата кошарка на пр.? Јас пак, си навивам за Струмица, а за Цибони, Звезди, Партизан, и незнам кој не, ич таквото не ме боли.
Не дека нашиот клупски квалитет е на високо ниво, туку, треба да се цени и сака своето. И барем е реално...ги гледам во живо, ги познавам повеќето од клубот, муабетам со нив, и ме интересира нашево, па какво и да е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom