Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Хакнаха сајта на македонскија президент
![]()
Публикуване: 21.01.2007, 15:00 © news.bg
На п'рва страница на официалнија сајт на президента на Македонија Бранко Ц'рвенковски се појави текст на б'лгарски език.
Тој е в раздела „Наjнови вести" - к'дето јавно пресцент'р'т на президентската администрација пуска новини от дејността на Ц'рвенковски.
Текст'т е озаглавен „С'единението прави силата" и е с'с снимка герба на Б'лгарија. В него четем:
Ск'пи с'седи,
Учудвашти са желанието и усилијата, които полагате, за да цари неразбирателство между нас.
Уж се стремите к'м голјамото европејско семејство, а прод'лжавате с глупавите си изст'пленија и хитруванија на дребно.
Не забравјајте, "С'единението прави силата".
Нека не се налага да ви го напомнјаме по този начин занапред.
![]()
Всичко това ни дава основание да сметнем, че находчиви хакери са се позанимавали с официалнија президентски сајт - нај-веројатно провокирани от последните с'битија в Скопие.
http://news.ibox.bg/news/id_1423539198
ХАКЕРА ВО ИСТИНАТА ПИШУВА
Ск'пи с'седи,
Учудвашти са желанието и усилијата, които полагате, за да цари неразбирателство между нас.
Уж се стремите к'м голјамото европејско семејство, а прод'лжавате с глупавите си изст'пленија и хитруванија на дребно.
Не забравјајте, "С'единението прави силата".
Нека не се налага да ви го напомнјаме по този начин занапред.
НЕ ЗНАМ КАКВА ТИ Е ЦЕЛТА ДА НАСАЖДАШ ОМРАЗА НОВИНТА Е ОТ
Последна редакција: 21.01.2007, 15:06
Публикуване: 21.01.2007, 15:00
Не сум кажал дека ова е новина.
a neli ja "haknaa" i bulgarskata ?
Vidi be druze ako realno gledas na rabotite ne e taka.Prvin dali ti do sea si videl procital nekoj u MK da imaat uapseno za vakov vid na Krakiranje(ne hakiranje) Prvo steta nekoja i nema MVR ne ja interesiraat ovakvi problemi zs nikoj ne ni gi prijavuva.Dobra tema .Pak se navrakjame na istoto.Makedonci hakeri se samo na nivo na amaterski obidi,so polovicno znaenje , i so golema zelba za nacijata toest makedonski fanatici ko mene sl.Dodeka nasite golemi strucnjaci gi boli stojko za makedonija .a za zdruzenija da nezboruvame
moze na nivo na mesna zaednica ili malski hakeri.
![]()