Македонска Хакерска Војна

• Креатор на темата Креатор на темата ulav
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
24 ноември 2008
Мислења
14
Поени од реакции
3
Ме интересира само дали ние имаме некој хакерски тим со се занимава со defacing на грцки пропагандни страници?
Јас доказ за то дека постојат немам видено. Или не постојат или негде :drk:

и шо ако постои?
незнам што би постигнале со хакирање грчки страни...:toe:

Имаме ламерчиња кои си играат мајтап со скриптички, пукаат по третокласи квази сајтови и мислат дека направиле којзнае што.
Грците се доволно глупи и такви да немаат.

Еве еден пример за активности од соседство:

Хакнаха сајта на македонскија президент

430x437.jpg

Публикуване: 21.01.2007, 15:00 © news.bg

На п'рва страница на официалнија сајт на президента на Македонија Бранко Ц'рвенковски се појави текст на б'лгарски език.
Тој е в раздела „Наjнови вести" - к'дето јавно пресцент'р'т на президентската администрација пуска новини от дејността на Ц'рвенковски.
Текст'т е озаглавен „С'единението прави силата" и е с'с снимка герба на Б'лгарија. В него четем:

Ск'пи с'седи,
Учудвашти са желанието и усилијата, които полагате, за да цари неразбирателство между нас.
Уж се стремите к'м голјамото европејско семејство, а прод'лжавате с глупавите си изст'пленија и хитруванија на дребно.
Не забравјајте, "С'единението прави силата".
Нека не се налага да ви го напомнјаме по този начин занапред.

430x220.jpg

Всичко това ни дава основание да сметнем, че находчиви хакери са се позанимавали с официалнија президентски сајт - нај-веројатно провокирани от последните с'битија в Скопие.

http://news.ibox.bg/news/id_1423539198

ХАКЕРА ВО ИСТИНАТА ПИШУВА

Ск'пи с'седи,
Учудвашти са желанието и усилијата, които полагате, за да цари неразбирателство между нас.
Уж се стремите к'м голјамото европејско семејство, а прод'лжавате с глупавите си изст'пленија и хитруванија на дребно.

НЕ ЗНАМ КАКВА ТИ Е ЦЕЛТА ДА НАСАЖДАШ ОМРАЗА НОВИНТА Е ОТ

Последна редакција: 21.01.2007, 15:06
Публикуване: 21.01.2007, 15:00

ХАКЕРА ВО ИСТИНАТА ПИШУВА

Ск'пи с'седи,

НЕ ЗНАМ КАКВА ТИ Е ЦЕЛТА ДА НАСАЖДАШ ОМРАЗА НОВИНТА Е ОТ
Последна редакција: 21.01.2007, 15:06
Публикуване: 21.01.2007, 15:00

Не сум кажал дека ова е новина.

Не сум кажал дека ова е новина.

Претплатникот е недостапен во моментов. И во наредниот. И во тој по него.

Назад на тема.

Dobra tema .Pak se navrakjame na istoto.Makedonci hakeri se samo na nivo na amaterski obidi,so polovicno znaenje , i so golema zelba za nacijata toest makedonski fanatici ko mene sl:vozbud:.Dodeka nasite golemi strucnjaci gi boli stojko za makedonija .a za zdruzenija da nezboruvame:)moze na nivo na mesna zaednica ili malski hakeri.:toe:

Dobra tema .Pak se navrakjame na istoto.Makedonci hakeri se samo na nivo na amaterski obidi,so polovicno znaenje , i so golema zelba za nacijata toest makedonski fanatici ko mene sl:vozbud:.Dodeka nasite golemi strucnjaci gi boli stojko za makedonija .a za zdruzenija da nezboruvame:)moze na nivo na mesna zaednica ili malski hakeri.:toe:
Vidi be druze ako realno gledas na rabotite ne e taka.Prvin dali ti do sea si videl procital nekoj u MK da imaat uapseno za vakov vid na Krakiranje(ne hakiranje) Prvo steta nekoja i nema MVR ne ja interesiraat ovakvi problemi zs nikoj ne ni gi prijavuva.
Dodeka na zapad ako se desat ovakvi raboti se apsat ljudze (zs skoro e nevozmozno a da ne se doznae koj e toa) a za toa se lezi zatvor.E sea u MK veruvaj deka ima mnogu mnogu jaki decki Krakeri ama ne ja gledam poenatata zasto zaradi sitna glupost da im stignat na vrata i toa po baranje na nekoja druga drzava ....Ne ja gledam tuka poentata....

temp6.png

И косовските хакери во напад- χάκερς, που αυτοαποκαλούνται "KOsova hackers group".

prvata hakerska vojna na svetot ja dobi rusija protiv gruzija.za nepoln den im gi haknaa site vladini stranici i drugi informaticki strani.a bez niv svetot tesko ja doznava vistinata.taka da najgolem prioritet treba da se dade na ova sogleduvajki go faktot deka se naogame vo studena vojna so eden od nasite sosedi.

Jas samo sakam da se ima nekakvo zdruzenie vo nasa korist i odbrana.Tesko toa odi so vlasta zasto neznam dali e dozvoleno ili ne.Ako edozvoleno zasto danego pravi toa vlasta organizirano,so koncept.Pa neli imame ministerstvo za informatika i ivo ivanovski. Nee samo komjuter za sekoe dete i toa da ceka so godini.Mislam toj centa treba da ima plan i program po koj ke raboti za nacionlana kauza.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom