Македонска нуклеарка

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
what is macedonian напиша:
Шопски - македонците от продажба на каменье можели да печелат повеке от 60 mio, сега разбра зошто во Македонија сите се милиардери?

да се печели 60 млн црвени..вероватно може ама сум заборавил каков беше курсот на црвените и не сум много сигурен дали е толку

Која цена бре. А бе вие плачете за цената. Нема семинарче на кое не излегол некој ваш мрсник да пушти солзи за тоа колку Европа ве уценвува со цената на електричната енергија. Па прават дигресија да осетиме малце сочуство околу курот за субвенцијата за двојка и тројка на козлодуј. Не го измислив јас тоа.
За грција:Иако знам површни бројки, нема да ги кажам.
И икономистчиња, ај седете си во тоа канцелариите. Нема бугарин од еснафот што не се пожалил од ситуацијата на пазарот за енергија во Бугарија вие од канцеларии ќе ми покажувате розови слонови.

А кој те пушти тебе да полемизираш за електроенергетика, кога очигледно немаш појма нит за пазарот на енергија, нит за состојбите на теренот кај вас.

shopski напиша:
да се печели 60 млн црвени..вероватно може ама сум заборавил каков беше курсот на црвените и не сум много сигурен дали е толку

Ги нема веќе червентие. Вашите жени треба да го знаат курсот на червените. Затоа што за една таква тројца и се качуваа.

Carlito Brigante напиша:
А кој те пушти тебе да полемизираш за електроенергетика, кога очигледно немаш појма нит за пазарот на енергија, нит за состојбите на теренот кај вас.

jaс не претендирам дека разбирам од пазарот на енергитика..и не сум пишал ништо за овоj пазар..ми изгледа дека ти не знаеш като се смета и што е машинка за сметанье и затова се опитах да ти обjaсним, ти самиот кажа дека сакаш

аку не си разбрал толку просто нешто, твоj проблем

Carlito Brigante напиша:
Која цена бре. А бе вие плачете за цената. Нема семинарче на кое не излегол некој ваш мрсник да пушти солзи за тоа колку Европа ве уценвува со цената на електричната енергија. Па прават дигресија да осетиме малце сочуство околу курот за субвенцијата за двојка и тројка на козлодуј. Не го измислив јас тоа.
За грција:Иако знам површни бројки, нема да ги кажам.
И икономистчиња, ај седете си во тоа канцелариите. Нема бугарин од еснафот што не се пожалил од ситуацијата на пазарот за енергија во Бугарија вие од канцеларии ќе ми покажувате розови слонови.

Аха демек от тебе зависјат субвенциите за АЕЦ, сега разбрав, јасно!

Еве ги и мрсниците како пуштат солзи оти пазарот в Б'лгарија ич не чини:
http://www.nek.bg/tender/NEK_AnRep04_Bg.pdf

ужас некаков :(

Инаку баш ме сјурпризираш дека не кажувааш цената за Г'рција, веруваааш? Па измисли некаква бе :):) Не се плаши - министерот не е во БГ и денес нема како да проверам дали лажеш :):):)

Carlito Brigante напиша:
Ги нема веќе червентие. Вашите жени треба да го знаат курсот на червените. Затоа што за една таква тројца и се качуваа.

така е нема ги црвените, сега во Охрид плакjaме со левове..како се кажува денешната девиза на Р Македониja ?

Тоа шарено книжуле што го стави го имам во печатена форма. Остави пошта, ќе ти пуштам и еден извештај од ЕСМ. Чисто да не мораш да уклучуваш комјутер. Оди на вебот на ЕСМ ќе прочиташ дека новото тарифирање е најубо нешто што може да му се деси на народот. А јас знам што значи.
Престани да квичиш. Идиоти како тебе ви ја закопаа енергетиката. Не јас.
What ever makes you happy.
Пробај малце да просурфаш за ситуацијата на теренот. И не флодирај додека не најдеш саглам информации. не такви какви што сакам јас, туку релевантни докази дека вие сте во цутот на успехо во европа.
Кажав и пак ќе кажам, сами си ја закопавте енергетиката.

shopski напиша:
така е нема ги црвените, сега во Охрид плакjaме со левове..како се кажува денешната девиза на Р Македониja ?
А со што плаќам јас во Петрич? Оди во струмица пробај да платиш со лев. Ко куче ќе те избркаат од дуќан. Пак, сами сте си криви.

Carlito Brigante напиша:
А со што плаќам јас во Петрич?

со левове, со евро не се плакja никаде во Бугариja..со македонски пари не може да платиш ништо, требе да одиш во менувачница и да ги смениш за левове
Не сум бил скоро во Струмица, не знам како е

Carlito Brigante напиша:
Тоа шарено книжуле што го стави го имам во печатена форма. Остави пошта, ќе ти пуштам и еден извештај од ЕСМ. Чисто да не мораш да уклучуваш комјутер. Оди на вебот на ЕСМ ќе прочиташ дека новото тарифирање е најубо нешто што може да му се деси на народот. А јас знам што значи.
Престани да квичиш. Идиоти како тебе ви ја закопаа енергетиката. Не јас.
What ever makes you happy.
Пробај малце да просурфаш за ситуацијата на теренот. И не флодирај додека не најдеш саглам информации. не такви какви што сакам јас, туку релевантни докази дека вие сте во цутот на успехо во европа.
Кажав и пак ќе кажам, сами си ја закопавте енергетиката.

И знаеш ли за кое си нај-смешен? Не, не за "рестрикциите" в Молдова и за другите подобни "анализи" дето са в смис'л "оди читај бе" и слични.

За цената в Г'рција! С таја цена направо изби рибата :):):):):)
А, заборавив - и дека от тебе зависи дали некој ке добие субвенции от ЕС :):):)

Нема да ме испровоцираш нит со Молдавија нит со цената со Грција. Кажав и пак ќе кажам. Сами плачете за цената.
Па кога излезе типот. Гајтен веѓи. Маж викам овој ќе грмне. Па кога изусти едно гласче, а бе мене мака ми стана. Де ве уценувале европејциве, де ова ви праеле де она ви праеле, де на шо личело веќе ова.

За цената в Г'рција! С таја цена направо изби рибата
Од толку гуглање, се надевам барем нешто што ќе ја сугерира цената за која ја продавате струјата на Грција. Или ептен се фати у мамака.
Не е до толку тајна де. Ептен влезе у филм.

Carlito Brigante напиша:
Нема да ме испровоцираш нит со Молдавија нит со цената со Грција. Кажав и пак ќе кажам. Сами плачете за цената.
Па кога излезе типот. Гајтен веѓи. Маж викам овој ќе грмне. Па кога изусти едно гласче, а бе мене мака ми стана. Де ве уценувале европејциве, де ова ви праеле де она ви праеле, де на шо личело веќе ова.

Од толку гуглање, се надевам барем нешто што ќе ја сугерира цената за која ја продавате струјата на Грција. Или ептен се фати у мамака.
Не е до толку тајна де. Ептен влезе у филм.

јас не провоцирам. јас ти се СМЕјаМ.
разбра, или да повторам?

Не треба да повторуваш. Мило ми е што те насмеав. Без заебанција.

Da se vratime na temata.Mislite li deka sredstvata dobieni od veke izvesnata prodazba na ESM bi mozele da se iskoristat za "vistinski razvoj" odnosno za zapocnuvanje na izgradba na Makedonska nuklearka?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom