inat_o напиша:
Makedonija so 2 race narod i bez industrija nema potreba od atomska!
Според твојот критериум треба да се вратиме во камено време или да се откажеме од современиот живот. Ќе го следам твојот пример, почни да патуваш пешки, не се вози со лифтот, немој да се грееш.
inat_o напиша:
National Academy of Science (USA) vo juni vo edna studija objavi deka ne postoi minimalna neopasna granica na radioaktivno zracenje! Se raboti za edna krajno konzervativna akademija,a amerikanskiot pristap za energetski prasanja e dovolno jasen na site.
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕеееј:lud:...Ти сам или со твојата експертска екипа на енергетичари, радидифулози, еколози и хирурзи констатиравте дека NASA e конзервативна академија. БРАВО!!!!

СЕКОЈА ЧЕСТ!
inat_o напиша:
Zacestenite zaboluvanja od rak,leukemija,rak na gradite (kaj zenite),zaboluvanja na zlezdi...tokmu tuka ja imaat svojata osnova!
Прегледај барем една статистика за причини на болни од рак и леукемија
inat_o напиша:
ECRR (Evropska komisija za zracenje) uste vo 2003 ima objaveno deka: "So momentalnite modeli za risik nemozat da se objasnat zacestenite pojavi na rak i leukemija."
Влегуваш во контрадикција сам со себе. Ептен ти е погоден ников
inat_o напиша:
Pogledni naucni istrazuvanja,specijalno vo regionite: Sellafield vo Velika Britanija,LaHague vo Francija,Kruemmel i Geesthacht vo Germanija.
Za "mali problemi" so atomskite po Evropa mozam da ti najdam eden kup primeri.
Мене струката ми е енергетика, не сум пристрасен кон ниедна технолгија, само ги согледувам фактите и статистиката. Тоа што досега го научив за нуклеарните реактори, ниту теоретски ниту практично се совпаѓа со твоите ставови. Ќе ми биде чест да научам нешто ново, па
бујрум на ЕТФ и донеси ги сите примери, статии и материјали со кои располагаш. Академик Томе Бошевски и проф. Антон Чаушевски се стручњаци од таа област, можам да договорам средба ако донесеш нешто интересно. Поканата важи и за останатите форумџии.
inat_o напиша:
Vo nikoj slucaj ne bi se oslonil n a zastarena (sigurno bi bila Ruska) tehnologija vo Makedonija ili Bugarija,sto se obiduvaat da ja probutaat nekakvi "buznismeni" koi potoa si ziveat na nekakvi ostrovi,daleku od mizerijata sto ja ostavaat zad sebe!
Зборуваш за реакторите ВВЕР440 и ВВЕР1000, одлични се, нудат повеќе од многу денешни амерички и западноевропски реактор за пониска цена. Тоа што си го прочитал:raz: (или не) во врска со нив е само антиреклама токму од таквите бизнисмени.
Еколошките друштва постојат само со една цел, да заработат пари на некој болен од рак на база на неаргументирани факти дека причина за ракот е наводно озрачување од нуклеарната централа.