Македонска нуклеарка

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Вака, ситуацијата со енергијата не ви е за курчење, така да продавајте им слама на Молдавците. Ве разбирам дека сте исфрустрирани во тој дел, ама тоа е. Се погоди заебана генерација. Чисто за утеха.
Почнете со интерконекција, тука може да предизвикате некое „уау”кај некое загубено македонче, па ќе дојде по пасош во Бугарска амбасада.

Carlito Brigante напиша:
До трето! После требаше да ги носам кравите на пасење и татко не ми даваше да учам.

Подели просто: <Вкупна продадена електрична енергија>/<профит> и спореди со <цена на електрична регуалциона електрична енергија по мегават>

не лажеш..по напишаното за цената се познава дека наивистина си одил до трето

Carlito Brigante напиша:
Ај сега ти кажи ми до кое оделение одеше. Не се срами.

што да се срамим, jaс имам дипломи од двата економски факултета, и двата европски и светски признаени, еден татарски и еден французки

сакаш ли да те едуцирам како да ja сметнеш цената ?

Не бе не лажев за школото. Ние живееме во земјанки, чекаме од бугарите да ни донесат кофа струја да уклучиме радио. И јас ептен како хоби се занимавам со енергетика. И како хоби дизајнирам далекуводи. Да се заработи нешто.
сакаш ли да те едуцирам како да ja сметнеш цената ?

Не фала. Ова горе е за тебе. Ептен едноставно и просто. А за повеќе, пробај тука
Оти познаваќи како ги добија дипломите нашите студенти таму, не е ни чудо што не можат да се запослат тука.

Carlito Brigante напиша:
Ај да видам!

раздели оборотот /приходи од продажби = turvover, sales income ако не разбираш/ на продаденото количество струja за годината и ке добиеш средната продажна цена..цената за Грциja нема како да ja разбереш од отчетот за приходи и разходи

Отчетот на НЕК се заверува од независен мегународно признаен одитор и кога пише 40 млн печалба значи толку

Шо ти е тебе бе. Шо збориш. КОЈ ТЕ УЧЕЛ НА ОВА?
Како ќе одделиш бре регулациона од потрошувачка енергија бре неписмен еден. Или вас се едно ви е?

И уште не знам кај сум згрешил. У ебаго. Ништо не ме учеле. Ќе одам да се запишам во Бугарија на факултет.

Carlito Brigante напиша:
Како ќе одделиш бре регулациона од потрошувачка енергија бре неписмен еден. Или вас се едно ви е?

- приходи на НЕК от всички дејности за година: $ 1 млрд.
- годишно обшто производство на ел.енергија в Б'лгарија (2002): 40 млрд. КВТч.

што има да одделуваш тука бре, земи калкулатор и дели првото на второто

ената за Грциja нема како да ja разбереш од отчетот за приходи и разходi

Ти нема како да разбереш. Новинарите не го пишуваат тоа. Прошетај по семинари ЦИГРЕ додека не ти паднат јајцата до коленици и тогаш ќе има начини да го дознаеш.

shopski напиша:
- приходи на НЕК от всички дејности за година: $ 1 млрд.
- годишно обшто производство на ел.енергија в Б'лгарија (2002): 40 млрд. КВТч.

што има да одделуваш тука бре, земи калкулатор и дели првото на второто

Што има веза ова со извозот на електрична енергија. Од кај сега излезе ова? Почна да бладаш или?

Carlito Brigante напиша:

и што стана сега - во Молдова ли има рестрикции или во Испанија /пардон Македонија/?

и не ми ја кажа цената по договора со Г'рција, т'рговска тајна е да? Само на тебе ја кажал минисерот предпоставувааам, нели така?

Carlito Brigante напиша:
Ти нема како да разбереш. Новинарите не го пишуваат тоа. Прошетај по семинари ЦИГРЕ додека не ти паднат јајцата до коленици и тогаш ќе има начини да го дознаеш.

не знам семинари ЦИГРЕ, не сум енергетик ама ти изгледа дека не знаеш што значи заверен счетоводен отчет..

Carlito Brigante напиша:
Што има веза ова со извозот на електрична енергија. Од кај сега излезе ова? Почна да бладаш или?

абе човек, покажувам ти како да разбререш продажната цена на НЕК и да не тресеш глупости за багателни цени за компаниja коja има профит

Carlito Brigante напиша:
Во Македонија нема. Во Молдова ич кур не ми чуе.

Ама ги тресеш зелени, а?

Нема лошо.....

А цената ке ја напишеш ли или ке си остане тајна само м/у тебе и грциве?

shopski напиша:
абе човек, покажувам ти како да разбререш продажната цена на НЕК и да не тресеш глупости за багателни цени за компаниja коja има профит

Шопски - македонците от продажба на каменье можели да печелат повеке от 60 mio, сега разбра зошто во Македонија сите се милиардери?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom