Македонска Kошаркарска Лига - Сезона 2014/15

• Креатор на темата Креатор на темата Yeezus
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Официјално Работнички одбиле да продолжат да играат и МЗТ го добива мечот со службени 0-10!

Моментот што тек сега го приметив е дека судијата наредил да се испразни делот кај што се ЦПБ, а на трибина да останат само ФА :вонзем:
Досега ваква одлука немам чуено и ја разбирам одлуката на Работнички да не го довршат овој меч...
Мора на нешто да се вадат сега... во никој случај не би ги оставиле ФА во сала, па уште и сами да си навиваат. :pos:
Нема логика а и да е донесена ваква одлука што не ми се верува, мислам дека ФА сами ќе си искочат.

Ме интересира што ќе смислат за во Куманово, Кавадарци и Гевгелија?

Не е можно Врба ( тренерска функција му виси на конец ) да биде толку смирен? Без ниту една грижа в лицето? Без никаков израз ...

Мора на нешто да се вадат сега... во никој случај не би ги оставиле ФА во сала, па уште и сами да си навиваат. :pos:
Нема логика а и да е донесена ваква одлука што не ми се верува, мислам дека ФА сами ќе си искочат.
vidi, i ja sum so toj stav deka toa nema logika, ama ako gi praznat site tribini togas se znae deka gostite prvi si odat, a tuka toa ne bese slucaj, pa izglea stvarno FA ne bile brkani denes tuku samo cpb.
Nema apsolutno nikakva logika da se brkaat dvete grupi, a prvi da si zaminat domakinite, se znae koja e praksata kaj nas za vakvi raboti.

Зошто да се избркаат гостинскити навијачи ако не фрлаат предмети на теренот и не ја попречуваат играта ?

Редно е Мијалков да реши што сака да е негово кој треба да е шампион у државата да не се играт лигите у Македонија. Ништо ова е срамно и долно што се случи.
И ПЕКОЛНО ДЕРБИ у најава које пред 10 години решаваше за титула али овој пат у 3та лига
Работнички - Вардар

Зошто да се избркаат гостинскити навијачи ако не фрлаат предмети на теренот и не ја попречуваат играта ?
Фрлаа и они предмети на терен и ФА добија две опомени ако не се лажам.
Ако одиш по таа логика, зошто да се избркаат и обичната публика?
Се знае кога се празни сала, се празни целата, а не селективно.

Фрлаа и они предмети на терен и ФА добија две опомени ако не се лажам.
Ако одиш по таа логика, зошто да се избркаат и обичната публика?
Се знае кога се празни сала, се празни целата, а не селективно.
Како што ми кажаа обичната публика своеволно ја напуштиле салата откако почнале да искачаат ЦПБ.

Ова е срамота прво за судиите да донесат таква одлука за таков " инцидент " а второ Работнички и нивната одлука ја разбирам почит према фанови ама имате добиен меч не правите вакви глупи одлуки ако е така Куманово колку пати требаше да се откаже од некој натпревар кога судиите донесуваа одлуки и кфм против нас.

Тоа дека само навивачите на МЗТ ќе ги оставеле во сала ми звучи крајно нелогично.
Држи вода тоа погоре што го напишал @InTeR FaN дека другите две трибини своеволно си излегле, па да им се погоди на Работнички да негодуваат и да претставуваат како биле оставени само гостински навивачи. Кој да знае, у принцип тешко и да се дознае стварно како е.
Останувам на идејата дека дербињата треба да се играат во Борис, на неутрален терен, каде што салата е поголема и полесно се контролираат навивачите, неутрален терен, поделени како и порано, ако е толку тешко да се организира утакмица со 2 иљади навивачи...
Другите дербиња во светов со х10 повеќе навивачи се организираат подобро него нашиве:cautious:

Кога веќе имаат скоро добиена утакмица, од што се вадат?
Да ФА би искочиле, пошто нејќат да се сами во парк :pos::pos::pos:
Смешна и скроз нелогична е одлукава.

Не ми се верува Работнички да се толку глупи, да не ја доиграат утакмицава, ако на двата клуба им биле дадени истите услови...

Последно уредено:
Другите дербиња во светов со х10 повеќе навивачи се организираат подобро него нашиве:cautious:
Во другите дербиња во светов ако направиш ексцес добиваш доживотна забрана за влез во сала (меѓу другото). Ние сме далеку од тоа, но се надевам ќе стигнеме таму.

Бев на неутрална трибина немој никој да лаже дека неутрална трибина сама излезе, полицијата го направи тоа. Не ми се верува уште што видов, еј наредија трибината на ЦПБ да биде испразнета :eek: А исто плукаа на судите ФА, Гечевски кога шутираше слободни летнаа монети.

10689592_651353008314695_7617831967696108984_n.jpg

Реалост моментална :)

А имаше и бедни работи од двете навивачки групи, пред почеток на натпреваров ЦПБ се тепаа меѓу себе, на полувреме ФА.:facepalm:

http://ekipa.mk/dhentlmenski-dogovor-rabotnichki-mzt-ke-go-preigruvaat-derbito-od-pochetok/ politika politika sekade sto ima zernovski i koneski da se dogovaraat ia uprava...

Тоа што се договориле, океј ... ама ќе се " гласа ", мора другите клубови да гласаат...Дали да остане Работнички, или 3та лига :) Се зависи од нив. :D 99% останува :D

Како бе океј кој к** се они да се договараат си има секој клуб управа

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom