Македонска Kошаркарска Лига - Сезона 2014/15

• Креатор на темата Креатор на темата Yeezus
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Без Лирија не е интересна лигата тоа е факт, никој да не лаже дека не е така, уште сега ми недостасуваат натпреварите Лирија - Куманово,Лирија - Кожув.

Ke se trese sala vecer Simic peder...odvaj cekam! :D

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2

Aj da go zamolam moderatorot da ja izbrise drugata tema ako moze,za ovaa sezona e ovaa tema vaka nema ic preglednost. Ponatamu stvarno ne mi e jasna odlukata Konevski i Zernovski da dogovaraat za utakmicata,togas neka ja ukinat KFM i ovie dvajca neka bidat nadlezni za cela liga. Stvarno nema smisla,sto ke bese dokolku na primer utakmica Feni-Kumanovo se desese toj incident i Feni ne sakaat da se vratat na teren? Nemoze da vazat edni pravila za edni,drugi pravila za drugi. Sankcija MORA da ima u sekoj slucaj,dali toa bi bilo sluzben rezultat 0:20 za MZT i da ne dobijat bod Rabotnicki,dali ke mu bidat odzemeni bodovi ili toa najrigoroznoto-da bidat isfrleni od liga. Preigruvanje na utakmicata od pocetok bi bila najloso mozno resenie,zosto togas drugite timovi da ne isceniraat incidenti,da povlecat ekipi pa utredenta da ja preigruvaat utakmicata?

Гледам у тајно ќе се решава збез новинари , прво непрофесионално . Друго , колко и да би сакаја да се спроведуев правила и да ги се врати на Работнички тој од лани ипак лига не би личила на ништо ...

Голем срам ќе е ако се преигра натпреварот меѓу МЗТ и Работнички.

golem sram e sto voopsto se prekina, realni da bideme, nemase osnova za prekinuvanje zasto ako odime po nivnata logika za prekini i praznenje na sali, kaj nas nitu eden mec nema da se doigra pred navivaci.
a ako mzt, ili kumanovo, ili bilo koj klub izleze na teren vo situacija nivni navivaci da se izbrkani a gostinski ne, ja u afrim ke se preimenuem, ili shprestim, toa po difolt ti e presedanska odluka, ja ne veruvam deka family primer, bi se soglasile mzt da im igra u nivni dom pred cpb, ili pred kumani, a oni da se izbrkani, taka da odlukata rabotnicki da ne izleze na teren totalno ja opravduvam, na kraj kraeva oni barale da se isprazni cela sala, a ne eden del, i aj cpb sto gi brkale, gi brkale i tie od centralna tribina.
Ili Komiti da se soglasat, oni da bidat izbrkani a na tribini da se balisti, pa prvi ke napravat pritisok vrz igracite da ne izlagaat na teren, toa sekoja navivacka grupa bi go sakala od svojot tim.

Prekinot bese amaterski, odlukata da se izbrkaat samo navivacite na raboticki amaterizam isto neviden do sea, zasto bea ostaveni gostinskite, baska sto so vadenje prvo na domasni navivaci a posle na gostinski moze da dojde i do incidenti, znaci klasicen debilizam bese cela taa farsa sto ja gledavme na derbito. I Lirija pred nekoja godina odbija da izlezat pa nikomu nisto, i toa site znaete za sto bese cela taa frka, isto, golem presedan, fakt e deka so vakvo funkcioniranje na ligava nie ke gleame amaterizam i renesansa.

p.s. i plukanjeto od tribini, daaaj be ej, koj kur mislam, ke ti doe stranec u liga i ke go shlajmosaat, ke si rece kaj dojdov tuka kaj se zaebav bolje mi bese u bruger king. Golem minus e toa.

Како нема врска бе? Правилата се јасни, судиите рекле дека утакмицата може да продолжи, а овие одбиле да излезат на терен. Според законот ако одбиеш да излезеш на терен службено ја губиш утакмицата. Епа сега пак нека се прават лојални на навивачите, што друго да ти кажам. Ова околу празнењето и јас прв пат гледам само едни да сакаат да ја напуштат салата, обично цела сала се празни. А дека имаше основа за прекин имаше, после трет прекин се прекинува мечот и се празни салата. А случајно или не, причината за третиот прекин беше погодувањето на судијата Мицевски од страна на ЦПБ.

Искрено не можам да ги разберам ЦПБ, 30 разлика водиш, го мочаш најлутиот ривал и зимаш маваш по судии и плукаш по играчи и предизвикуваш дебилни прекини. :facepalm: Нека се утепаат сите до еден.

golem sram e sto voopsto se prekina, realni da bideme, nemase osnova za prekinuvanje zasto ako odime po nivnata logika za prekini i praznenje na sali, kaj nas nitu eden mec nema da se doigra pred navivaci.

p.s. i plukanjeto od tribini, daaaj be ej, koj kur mislam, ke ti doe stranec u liga i ke go shlajmosaat, ke si rece kaj dojdov tuka kaj se zaebav bolje mi bese u bruger king. Golem minus e toa.
Лицемерие at its finest.... :rolleyes:

nieden tim nema da ti iskoci na teren da igra doma, pred gostinski navivaci, toa mi e muabetot, treba da se rasprava i za taa odluka, od rabotnicki barale cela sala prazna, sto e i najnormalno. Prekinot e napraen debilno, odlukata da se isprazni del od salata samo so domasni navivaci e isto debilna i gresna, bajagi i toa, baska i od bezbednosni pricini koga veke si odat domasnite navivaci, prvo sekogas se vadele gostinskite pa tek posle 15 minuti i vise domasnite.[DOUBLEPOST=1415376765][/DOUBLEPOST]
Лицемерие at its finest.... :rolleyes:
koe licemerie ? kaj vide tuka licemerie, dali uopste ti e jasno znacenjeto na toj zbor, licemerie ...

koe licemerie ? kaj vide tuka licemerie, dali uopste ti e jasno znacenjeto na toj zbor, licemerie ...
Да, јасен ми е. Очигледно тебе не ти е.
Прво викаш дека немало причина за прекин иако си свесен дека ЦПБ се убија од плукање и фрлање предмети, а после викаш дека плукање била многу лоша работа. Како ова не е лицемерие?

Да, јасен ми е. Очигледно тебе не ти е.
Прво викаш дека немало причина за прекин иако си свесен дека ЦПБ се убија од плукање и фрлање предмети, а после викаш дека плукање била многу лоша работа. Како ова не е лицемерие?
losha e ama toa e standard na site mecevi kaj nas, ne se CPB tie sto ja izmislile toplata voda za plukanjeto, inace plukale i od family nakaj Gecevski, i oni mavale isto, taka da ti mene prvo objasni mi, koja e logikata da trgnes samo edna navivacka grupa, i toa domasnata, a da ja ostavis gostinskata, koja isto postapuvala, i vtoro, koj tim u nashava liga bi se soglasil vo edna takva situacija, da iskoci na teren DOMA.
MZT bi izlegle ? Ako se lazeme, da, ke izlezat ...

I druga rabota, zasto i centralnata tribina isto ja ispraznile ? Nekolku greski u cekori imas tuka, a da ne navlagam sto Se se slucuvalo vo BT pa mecevite do kraj se igrale, so publika. Ako odime po ovoj standard za prekinuvanje na natprevari, i brkanje na navivaci, kaj nas nema niedno derbi da se doigra so publika na tribini, a ako se postapi isto, da se izbrkaat domasni navivaci a gostite da gi ostaat u sala, natprevarite nema ni da imaat svoj kraj.

p.s. I zasto policija ne stavat na tribinata pozadi kosot, i na centralnata, i toa e eden golem znak ?

Slucajot ke odi na arbitraza. 2 kluba bile za pravilnikot da se istera do kraj i Rabotnicki da bide prefrlen u treta liga.
Inace Strumica i Goce Delcev ne prisustvuvale. . .

losha e ama toa e standard na site mecevi kaj nas, ne se CPB tie sto ja izmislile toplata voda za plukanjeto, inace plukale i od family nakaj Gecevski, i oni mavale isto, taka da ti mene prvo objasni mi, koja e logikata da trgnes samo edna navivacka grupa, i toa domasnata, a da ja ostavis gostinskata, koja isto postapuvala, i vtoro, koj tim u nashava liga bi se soglasil vo edna takva situacija, da iskoci na teren DOMA.
MZT bi izlegle ? Ako se lazeme, da, ke izlezat ...

I druga rabota, zasto i centralnata tribina isto ja ispraznile ? Nekolku greski u cekori imas tuka, a da ne navlagam sto Se se slucuvalo vo BT pa mecevite do kraj se igrale, so publika. Ako odime po ovoj standard za prekinuvanje na natprevari, i brkanje na navivaci, kaj nas nema niedno derbi da se doigra so publika na tribini, a ako se postapi isto, da se izbrkaat domasni navivaci a gostite da gi ostaat u sala, natprevarite nema ni da imaat svoj kraj.

p.s. I zasto policija ne stavat na tribinata pozadi kosot, i na centralnata, i toa e eden golem znak ?
1. Фемили не беа опоменати и не правеа инциденти, така да не видов причина зошто да ги тргнат.
2. Кошаркарите играат за пари, а не за навивачи, така да воопшто не треба да им прави разлика каде и пред кого играат. Ако навивачката група на нивниот тим е составена од шупаци не треба да идат по нивни стапки туку да постапат професионално.
3. Централната трибина беше со повеќе од пола навивачи на Работнички. Неутрални немаше толку многу.
4. Боље да се игра без публика отколку пред луѓе што повеќе од очигледно не се дојдени да гледаат кошарка.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom