Македонска кошаркарска лига сезона 2013/14

Кој ќе биде шампион ?

• Вкупно гласачи
    52
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Да, али ете и да грешам, не сум запознаен дека со врски се бутнати.
Али како и да е едниот игра во Турција другиот за МЗТ.
Небитно, се знам со Кристијан и со татко му доста добро, не сакам да зборувам сега. Детето си е топ и стварно има талент и вреди, не викам не, ама он уште од 7 години тренираше за Работнички и играше по 40 минути на утакмица, а притоа татко му му беше тренер. Мислам дека ми ја сфаќаш поентата. А за Горјан не ми се трошат зборови најискрено, мада вака кога ќе видам дечкото и заслужено си игра, пошо никој од наша генерација не успеа така да и он едини што остана нека игра кој кур, уште и он да не игра. Иначе за врски си има врски и тоа дебели.[DOUBLEPOST=1399658614][/DOUBLEPOST]
Го дрвиш и ти сеа курот.
Нели младите треба да играат прва лига? Ете играат во Вардар, што е битно дали се во Вардар или МЗТ?
Начинот на тренинг им е ист, а и повеќе би напреднале во Вардар него во МЗТ.
Во МЗТ ќе ги тренира Ќичо ретардираниот а во Вардар ги тренира Пере кој има познавање колку сите тренери заедно.[DOUBLEPOST=1399658464][/DOUBLEPOST]
:pos::pos::pos::pos::pos:
Релација Водно санс - Реал Мадрид. :vozbud::vozbud::vozbud:
Тоа е главната причина на Андреј што игра за Реал а не квалитетот. (y)
Толку од мене идам да се испукам на баскетче, имајте убава вечер.
Едно е тренинг друго се утакмици. Кичо башка не е уопште лош тренер, не знам од каде оваа констатација. Во Вардар не напредуваат, тоа ми е зборот. Не дека ако отидат во МЗТ ќе напреднат али пак доаѓаме до муабетот за начинот на работа со младите кај нас. Јас тоа сакав да го кажам, а не зошто они играат за Вардар. Ниту ми смета Вардар ниту ништо...

П.с. Ми пиша Марче дека ќе иде на баскет така да цепајте, добар провод и дај да се пресметаме периодов, да ви одржам некоја лекција. :)

Го дрвиш и ти сеа курот.
Нели младите треба да играат прва лига? Ете играат во Вардар, што е битно дали се во Вардар или МЗТ?
Начинот на тренинг им е ист, а и повеќе би напреднале во Вардар него во МЗТ.
Во МЗТ ќе ги тренира Ќичо ретардираниот а во Вардар ги тренира Пере кој има познавање колку сите тренери заедно.[DOUBLEPOST=1399658464][/DOUBLEPOST]
:pos::pos::pos::pos::pos:
Релација Водно санс - Реал Мадрид. :vozbud::vozbud::vozbud:
Тоа е главната причина на Андреј што игра за Реал а не квалитетот. (y)
Толку од мене идам да се испукам на баскетче, имајте убава вечер.
Не очигледно ти не ме разбираш,или едноставно не сакаш да ме разбереш.ЧОВЕКУ СФАЌАШ ЛИ ДЕКА ДОКОЛКУ НЕМАШЕ ТАТКО МУ ШКОЛА НАРЕЧЕНА ВОДНО САНС(ПОДОЦНА СТАНА КАКО ПРИЈАТЕЛСКА ШКОЛА СО ПАРТИЗНА БЕЛГРАД ОД СРБИЈА) НИКОГАШ НЕМАШЕ ДА ИЗЛЕЗЕ ВО СТРАНСТВО.МЕ РАЗБИРАШ?ЌЕ СЕ МАЧЕШЕ ОВДЕ ИСТО КАКО И НАС СИТЕ ОБИЧНИ СМРТНИЦИ.Имаш поим како отиде во Партизан????Никој не ти збори за квалитетот негов човече,ти објаснувам дека има милион други како него што можеле да бидат на тоа место доколку имало кој да ги бутне.
Боже Господе.

Па тоа и ми е муабетот, парите треба да се усмерат кон младинските школи, а не кон странци или Кромидчиња, ама веќе кога немаат грам памет во тоа црпката овие од КФМ зошто па тие пари да ги даваме на Срби, Хрвати или некои црнци избркани од гето кои дошле да играат баскет само да не ги уапсат во нивната земја? Има доста деца што ги преебаа не заебавај и ти сеа, Марко со мене што тренираше 93 годиште, најголем талент беше на времето, сега џандар работи. :facepalm: Остај не мене и тебе, зборам општо за другите. Имаше и те како потенцијал во нашите генерации, 91-92-93, ама никој не се замараше. Ти текнува последната година од младинска репрезентација кој отиде на турнирот во Холандија? Главчев човече, 95 годиште патиките не знаеше да си ги врзе. :pos: Е арно ама тате е градоначалник или шта год на Гевгелија и тате го плати патувањето до Холандија. Ја, Ведран, Михајло, никој од нас од плејовите не отиде тогаш за репрезентација, ова мулево отиде. Леле колку бев напизден тогаш, у живот не сум бил до толку. Абе сред Гевгелија не знаеш што им направиме човече, Главчев топка не можеше да пренесе преку половина. :D

Овие од Вардар децава, Деко, Пеџа, кај играат? У Вардар? Кое достигнување е тоа бе? Втора лига? Каде е напредокот? Зошто не ги земаа во некој од клубовиве што се појаки. Цого игра бе у Куманово ЛОООООООЛ Факинг Цого да му се намочам у тоа неспособњакот, 20 кила со се кревет има. Даре што живееше кај мене у Ченто, исто и он ваму онаму ќе идел, а на крај со курот у рака. Додека не се смени начинот на функционирање на младинските школи ништо не правиме ние, затоа и како што пишав пред одредено време, во Ш дивизија ќе испаднеме за 5-6 години, кога ќе се откажат браќата од националниот дрес.
Брат од овие пола што наброја, изиграваат менаџери у дискотеки у петок и сабота и локаат ко луди.
Ако чекаме на нив како таленти, еби му мајката, боље е што ќе играат старциве од Србија и околните држави.

Овој Марко е Марко Здравковски, у Јуниор што играше едно време или грешка сум? :)

Идејата според моите видувања од една страна е добра,од друга страна...па и не би рекол баш. Зошто? Прво,според мене,идејата е добра бидејќи домашните кошаркари МНОГУ си ја дигнаа цената во последен период. Едвај се движат,а сакаат да земат астрономски плати. Полека малце,неможе така. Мислам дека оваа одлука прво треба да помине,ајде да кажам некој тест период од 2 години каде што ќе се сумираат позитивните и негативните работи. Според мене,ова е лоша работа дека лигата ќе ни стане 2-ра Српска лига. Па само погледнете ги странците шо се донесени-Срби кој што неможат да фатат место во тамошната лига или имаат споредна улога во Плеј Аутот и тука изиграваат ѕвезди. Или тоа,или играчи на залез на кариера. Пример,освен странците на МЗТ(Шеховиќ,Цветковиќ) кој други странци се навистина КВАЛИТЕТНИ за да можат да го истуркаат тимот,па доколку се докажат и да си направат појак трансфер?? Кнежевиќ,Икониќ од Работнички со по 35-6 години? Џекиќ од Партизан шо го избркаа како куче,па дојде да игра у факинг Струмица?? Времето на јаки странци е одамна позади нас,кога во МЗТ играле Марк Дин,Фрејзер Џонсон,во Жито Вардар Турман и Едварс,Орка со Тимоти Бурокс,Ренди Дак,а подоцна и Фени со Доналд Кол,Талик Браун..од друга страна па и младинските школи се за никаде. Ете,имате погоре примери напишано,да не се цитираме само...На Стевчо Јакимовски син му игра во Соколи,јас за него сум Кевин Дурант. И јас бев во младинската школа на Фени,каде што добар дел врскаџии ги земаа местата на тие условно да кажам повеќе што вредевме(не дека се правам некое играчиште,или штознам туку реално гледам на работите). Така да,според мене нека има некој тест период од година-две,да видиме како ќе се одвиваат работите во лигата па ќе можеме да донесеме подобар заклучок :)

Не очигледно ти не ме разбираш,или едноставно не сакаш да ме разбереш.ЧОВЕКУ СФАЌАШ ЛИ ДЕКА ДОКОЛКУ НЕМАШЕ ТАТКО МУ ШКОЛА НАРЕЧЕНА ВОДНО САНС(ПОДОЦНА СТАНА КАКО ПРИЈАТЕЛСКА ШКОЛА СО ПАРТИЗНА БЕЛГРАД ОД СРБИЈА) НИКОГАШ НЕМАШЕ ДА ИЗЛЕЗЕ ВО СТРАНСТВО.МЕ РАЗБИРАШ?ЌЕ СЕ МАЧЕШЕ ОВДЕ ИСТО КАКО И НАС СИТЕ ОБИЧНИ СМРТНИЦИ.Имаш поим како отиде во Партизан????Никој не ти збори за квалитетот негов човече,ти објаснувам дека има милион други како него што можеле да бидат на тоа место доколку имало кој да ги бутне.
Боже Господе.
Не знам што е Боже Господе тука.
Од една тема сосема на друга замина што нема допирна точка со 6те странци. Да оставиме да видиме како ќе функционира па ќе дебатираме за 3-4 години повторно.[DOUBLEPOST=1399669496][/DOUBLEPOST]
Едно е тренинг друго се утакмици. Кичо башка не е уопште лош тренер, не знам од каде оваа констатација. Во Вардар не напредуваат, тоа ми е зборот. Не дека ако отидат во МЗТ ќе напреднат али пак доаѓаме до муабетот за начинот на работа со младите кај нас. Јас тоа сакав да го кажам, а не зошто они играат за Вардар. Ниту ми смета Вардар ниту ништо...

П.с. Ми пиша Марче дека ќе иде на баскет така да цепајте, добар провод и дај да се пресметаме периодов, да ви одржам некоја лекција. :)
Констатацијата е донесена по тоа што ме тренирал одреден период. Дива лига е. А башка што ги гледав пред одреден период 98 годиште што ги води, децата газат али не знаат каде тераат, веруј ми. :)

За баскетче пиши му таму на Марче кога ќе можете да ве исплескаме едно 4-5 партии. :icon_lol:

Брат од овие пола што наброја, изиграваат менаџери у дискотеки у петок и сабота и локаат ко луди.
Ако чекаме на нив како таленти, еби му мајката, боље е што ќе играат старциве од Србија и околните држави.

Овој Марко е Марко Здравковски, у Јуниор што играше едно време или грешка сум? :)
Тој е :)

Денес доста важна утакмица има работнички-кожув..
  1. Ако тепаат педериве ке бидат втори и ке може да има едно големо и убаво финале.:D:D

smisluev se novi pravila , rabotnicki pusta na liriju, praviv se incidenti samo Kumanovo da ne igra play off , samo zalno e sto e tolko politika ukljucena u sport... ovj put mi drug put drugi...;)

http://www.kozanostra.net/ulichni-b...rantsi-vo-mak-basketot-e-ogranichen-na-shest/
:pos::pos::pos:

Стотина улични баскетчии од САД денеска на маалско игралиште во Бруклин организира контрапротест на протестот на македонските кошаркари против одлуката на КФМ да може да има шест странци во екипа.

- До кога ќе бидеме обесправени во однос на домашните кошаркари. Да се разбереме, немаме ништо против македонските играчи, но сметаме дека секој треба да добие рамноправна шанса за игра. Мојот сон е да заиграм за Кожув, а брат ми сонува за Лирија. Но, шансите да се реализираат нашите соништа се минимални. Зошто? Па, во Кожув веќе играат тројца Срби, а на проба се еден Црногорец и еден Босанец. Плус таму е веќе еден наш брат Американец. Едноставно, не е фер – вели Ајзеа Џордан, кој иако веќе ина полни 34 години, не губи надеж дека некогаш ќе заигра во македонската лига.

За да биде спремен, ако шансата некогаш се укаже, Ајзеа еднаш неделно игра баскет со другарите. Тој е спремен да ги намали килограмите од 140 на 120 за да биде што поконкурентен.

Море нека не плачат просечковци... да ги биваше немаше да се замараат во мкд лига и да плачат ко пичкици. Аматери надуваа цени демек јаките играчи... Радуловиќ изгуби место на играч од 150цм кој дојде од втора црногорска лига и сега главен иницијатор на бунтов. Ич да не се секираат они толку за младите ... ако има некој квалитетен ќе се издвои па и 12 странци да има во тимот. Поготово во Куманово публиката е очајна за домашен играч излезен од Куманово штета што до сега се нема појавено некој талент што може да му се пружи шанса. Ги ставаш во прв тим да тренираат им даваш плата 300 евра и ти мислат богови се секој викенд главни по кафани и дискотеки. Епа така ќе им го зема местото секој "Parran" играч од втора црногорска лига.

Па па па 10/10 во супер лигата :D
Плејофот почнува во сабота мислам и противник лирија.. :D :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom