Македонска кошаркарска лига сезона 2013/14

Кој ќе биде шампион ?

• Вкупно гласачи
    52
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Дечки каде можам да најдам карти за МЗТ - Работнички за во вторник и колку се?

Дечки каде можам да најдам карти за МЗТ - Работнички за во вторник и колку се?
10373774_10152527087188816_6256559317117368585_n.jpg

Можеш и пред утакмица од сала да земеш.

Наредна утакмица немора да трчаат, може само да се наредат на линијата и да шутираат тројки.

Штрковите го издуваа. Срцето на градот !!!

само поболно ќе биде вака ...

Другар а колку се во титули МЗТ-Работнички?
Хахаха бог да чува со вакви прашања.
Пред 10 години било времето на Работнички кога не искористија да играат Европски натпревари и освојуваа само домашни титули ( дел шитнати од играчи на МЗТ ).
Е сега е ред на МЗТ и ќе го дудлаат црвените уште 4-5 години минимум, само разликата е во тоа што не се задоволуваат само со домашно натпреварување. :)
Минатото си е минато, гледај ја сегашноста и иднината на својот клуб која и не е баш светла.

abe 10 godini minimum :), kaj nas rabotite vo sportot preku nokj znaat da se smenat, ne vikam deka mzt nesto drasticno ke oslabnat ama site scenarija se sekogas otvoreni, odnosno i Rabotnicki vo idinina da igra vo Evropa, da ima jak tim, da ima konecno trener posle nekolku godini, i taka :)

Sezonava da, naredna eventualno da, ama da mi predvidis za naredni 4-5 godini nemoj, ko Samsonenko za evropski FK Vardar, pa posle 2 meseca potopi i cunamija na gradski, se e mozno vo ovaa nasa drzava.

abe 10 godini minimum :), kaj nas rabotite vo sportot preku nokj znaat da se smenat, ne vikam deka mzt nesto drasticno ke oslabnat ama site scenarija se sekogas otvoreni, odnosno i Rabotnicki vo idinina da igra vo Evropa, da ima jak tim, da ima konecno trener posle nekolku godini, i taka :)

Sezonava da, naredna eventualno da, ama da mi predvidis za naredni 4-5 godini nemoj, ko Samsonenko za evropski FK Vardar, pa posle 2 meseca potopi i cunamija na gradski, se e mozno vo ovaa nasa drzava.
Гарантирам за наредните 3-4 години бидејќи си имаат склучено договор со спонзорите за отприлика толкав временски период,со АБА лига исто, направија нова сала, плус од наредна сезона се шпекулира Самсоненко како еден од новите спонзори.
Сакам да кажам дека знаеме на што сме во блискава ни иднина за разлика од Работнички што не знаат дали утре ќе земат плата или не.

Гарантирам за наредните 3-4 години бидејќи си имаат склучено договор со спонзорите за отприлика толкав временски период,со АБА лига исто, направија нова сала, плус од наредна сезона се шпекулира Самсоненко како еден од новите спонзори.
Сакам да кажам дека знаеме на што сме во блискава ни иднина за разлика од Работнички што не знаат дали утре ќе земат плата или не.
Ako uslovite za funkcioniranje se najnormalni, bez pritisoci vrz sponzori da investiraat vo klubot, zasto da ne ...
so pritisoci od vlasta ko sto se desavase vo bliskovo minato, normalno deka Nitu eden klub u zemjava ne bi mozel da prosperira, a ne pa da im parira na MZT.

Ako uslovite za funkcioniranje se najnormalni, bez pritisoci vrz sponzori da investiraat vo klubot, zasto da ne ...
so pritisoci od vlasta ko sto se desavase vo bliskovo minato, normalno deka Nitu eden klub u zemjava ne bi mozel da prosperira, a ne pa da im parira na MZT.
Во Македонија постоеле такви притисоци од секогаш, МЗТ во минатото го има јадено до таа мера што јас да сум бил сопственик би го згаснал клубот и би се обесил.
Почнувајќи од купување на судии, па се до играчи и тренери, па и директори таму што ти знам, на што личи тоа?
Голем дел од постарите навивачи на Работнички се прават улави демек све било поштено али знаеме како било во времето на СДСМ кога владееле, ма да јас имам само мал дел фатено од тој криминал.
Како и да е јас сум повеќе за чист спорт без политики,притисоци и поткупувања иако немам ништо против па за финансирање на општините пошто тоа го има насекаде низ светов.

pa da de, i mene toa mi e poentata, vo idealni uslovi, bez pritisoci od strana, se dodeka politikata aktivno e vmesana vo sportot kaj nas na krajot gubime site. ;)
nekoj porano, nekoj podocna ke go svati toa, jaki rabotnicki, mzt, feni, kumanovo, im odgovara na site, na vremeto bar imase kosarka kaj nas kade kade pokvalitetna od ovaa, koj pamti pamti, se punea site sali vo Makedonija, imase kvalitetni stranci, se krsea tabli, se pravea atrakcii, doagase Real vo Makedonija, plod na taa kosarka togas e onaa nasa zlatna reprezentativna generacija ...

a sega nikakva idnina i perspektiva neame, ne so vakva kosarkarska liga.

Чим другар ти зборуваш за иднина, тогаш јас можам да зборам за минатото кое оди во прилог на Работнички. Од друга страна сега, во моментов МЗТ е тим со милион и пол вмровски буџет, наспоти 300 000 евра на Работнички. Ивица Коневски убутал прсти и мисли дека ќе направи тим за Европа со прљави пари. Епа не иде тоа така...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom