- Член од
- 8 декември 2009
- Мислења
- 2.707
- Поени од реакции
- 2.181
Битно се бунат за странците останатото не е битно.ЦЦЦ Македонска лига и се е можно... тајм аут за Лирија и го дават Самарџиев си прави муабет на телефон... Бог да чува...

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Битно се бунат за странците останатото не е битно.ЦЦЦ Македонска лига и се е можно... тајм аут за Лирија и го дават Самарџиев си прави муабет на телефон... Бог да чува...
Кажи ми ти вака искрено според тебе,како мислиш дека ќе гледаш нормална кошарка од наредната сезона?Пошто гледам дека си го празнуваш денов?Да те чита некој ќе помисли дека Брајант и Дурант ќе дојдат во МЗТ и Работнички.Клубовите ги победија македонските кошаркари: Усвоено правилото за шестмина странци!
http://ekipa.mk/klubovite-gi-pobedi...kari-usvoeno-praviloto-za-shestmina-strantsi/
За многу години нека е
Конечно ќе гледаме нормална кошарка од наредна сезона.![]()
Како што ни се погоди тоа 4то место од нигде никаде ќе дојде повторно време да го повториме истиот успех. Ќе искочи повторно таква генерација, без секирации.Кажи ми ти вака искрено според тебе,како мислиш дека ќе гледаш нормална кошарка од наредната сезона?Пошто гледам дека си го празнуваш денов?Да те чита некој ќе помисли дека Брајант и Дурант ќе дојдат во МЗТ и Работнички.
Тек сега ќе видите што е катастрофа за Македонија.А богами лично јас и посакувам се најлошо за кошарката во репрезентативни рамки,пошто овие копилиња во нашава држава,и сите остали пациенти не заслужуват репрезентацијата да биде на европско ниво.4то место,жими кур.
Тек сега ќе го сонувате четвртото место и влажни ќе се будите насабајле,а уствари реалноста ќе биде Б дивизија.
Лошото е што од овие што бојкотираат никој не игра за репрезентација, а се бунат како тоа лошо ќе влијаело. Немој да ме јебешЈа би да ги бојкотираат репрезентативни натпревари !Па колко сакаат нека донесуваат странски играчи или пак мак. државјанства !
Како што ни се погоди тоа 4то место од нигде никаде ќе дојде повторно време да го повториме истиот успех. Ќе искочи повторно таква генерација, без секирации.
А сега за странците и за празничниов ден.
Еве јас лично ќе ти кажам дека повеќе преферирам јака македонска лига него да чекам на 2 години да ја гледам Македонија 10 дена како се мачи со Исланд, Мексико и Авганистан. По овие 10 дена фановите на кошарката што треба да прават, да одмараат уште 2 години за да никне некој нов Гечевски, нов Антиќ или Илиевски и да оствариме солиден успех? Не благодарам. Мене ми се гледа секој трет ден кошарка а не 10 дена на 2 години.
Да не се разбереме погрешно, не ја запоставувам репрезентација воопшто али мрсењето муда дека ќе пропаднеме тек сеа е глупост, ко моментално да не се наоѓаме во гомна.
Си има школи, си има тренери, секој клуб ќе си инвестира во младината и нормално кога ќе се види талентот и квалитетот на некој млад дечко дека ќе се користи пред некој ванаби странец. Јас не знам што толку ви сметаат странците. Ако некој е добар тој ќе си игра бе брате, па макар имале и 10 странци во екипа. Никој не е будала да плаќа странец ако имаш домашен квалитет.
А и на што личи пазаров, тимовите губат пари и не можат да направат асална екипа што ќе се бори за високи дострели ради тоа што ги фрлаат парите во бунар односно на играчи кои зимаат ненормални суми како Кромидче ( 2500 евра), Караџовски 2000 гарант, Симиќ, Тасовски, Радуле итн. да не ги набројувам уште ( 90% се вклучувајќи играчи и на МЗТ )
Па копилето Јане кога капнаа пари во МЗТ бараше ненормална сума на пари за нов договор а да имаме малку повеќе квалитетна лига би биле главен тандем со Аврамовски во втора лига. А први резерви ќе им бидат Николовски и Костовски.
Што се замислуваат, кои се они ? Па за тие пари што ги зимаат они има милион странци што се подобри од нив и тоа х2. Крај краева тие пари ќе ги вложам у младинската школа, кој ги врти просециве.
Вие барате публика во салите а ги подржувате лигушиве кои платите ги ебаваат по кафани, дроги и курви.
Публиката сака атрактивна кошарка и само така ќе ја привлечеш, а со Симиќ, со Радуле, со Гоцевски колку сакаш имај реклами, гратис карти едно друго џабе ти е. Квалитетот е 0.[DOUBLEPOST=1399495525][/DOUBLEPOST]
Лошото е што од овие што бојкотираат никој не игра за репрезентација, а се бунат како тоа лошо ќе влијаело. Немој да ме јебеш![]()
Другар, разбери дека не може и не смее македонската лига да трпи до таа мера да е една од најслабите лиги на балканов ради репрезентацијата.Како тоа ќе никне таква нова генерација?Не сфаќам сериозно,од каде?Ќе никне ко кокиче?Таа генерација што го освои тоа четврто место беше составена од играчи кои преку нашава лига се афирмирале и излегле во странство.Сакаш некои примери?Перо од Работнички отиде во Аек,после тоа Звезда...сега знаеме кај e.Тодор Гечевски од Кавадарци,ако имаше во тоа време ваков закон,знаеш кога ќе стасаше таму кај што е денес?Беше во Тиквеш,Николферт,МЗТ,отиде во Италија па пак назад во Работнички мислам дека играше за да отиде во Задар каде што остави најголем впечакот и стана легенда на АБА лигата.Вoјдан и Дамјан играа во Вардар,Амак,Вардар Осигурување,Војдан отиде после тоа во Фени каде што играше во БИБЛ лигата,освои титула таму со Фени и го видоа скаути од Доњецк.Дамјан од Вардар отиде во Лукоил па се врати во МЗТ.Тоа што сакам да ти го кажам е следново:во иднина нема да видиш играчи кои вака преку нашиве клубови ќе се афирмираат на светската и европска сцена,знаеш зошто?Бидејки кај нас и нашиот македонски менталитет не постои континуирана работа и напор за да стигнеш до некое високо ниво и да газиш се пред себе,кај нас постои само желба за инстант успех.Тоа се бара од нашиве тренери,тие нормално гледаат и бараат начини да го исполнат тоа за да не летаат од работа.Носат стари СРБИ,кои кариерата им е при крај и глгедаат да направат паричка плус па нашава лига најдобро им служи за тоа,бидејки тие се искусни и нормално можат да помогнат најмногу во сегашно време и да придонесат за клубот.Сигурно нема млад играч кој ќе го фрлиш во оган една сезона да направи повеќе од нив,ама затоа за 2 години ќе имаш снајпер во екипата,штета голема е што кај нас нема да го видиме ова никогаш.Ете баш затоа ти мене верувај ми дека НЕМА да никне таква генерација.
Е сега за вториот дел,како кажи ми за тие пари што ги зимаат нашиве играчи имало странци кои се подобри од нив х2?Кој?Па МЗТ ти е најдобар пример дека ако сакаш да имаш странец ке платиш солена сума на пари и тоа е тоа.Колку зимаат странците во МЗТ знаеш?Или да ти кажам јас?Е тоа е квалитетен странец и единствена екипа што ќе придобие од ова е МЗТ.Арно ама простациве кај нас толку разбираат и мислеа дека ако им дозволат 6 просеци да донесат од пичке си материне ќе станат светска велесила.МЗТ има пари да ги плати и носи квалитет,другите ќе носат курац ипол и нема да постигнат ништо повеќе од сегашното.Дали виде ти какви екипи се бунеа за ова ?МАРФИЛ,БОРЕЦ БАСКЕТ?Без потценување некое,со секоја почит ама ќе ја искористам фразата на Кили,немој да ме јебеш бре.Ќе ме сфатиш ти следната година за што ти зборам јас,ама касно ќе биде.Знаеш зошто?Зошто Струмица сега моментално кога може(ше) да има 3 странци,значи да расподели пари повеќе на помалку играчи,кај нив игра Кук?Просек му е 5 изгубени топки,шут од поле 34% и има по 3 асистенции што за плејмејкер е катастрофа жива.Значи сега имаат таков играч,а следната година какви ќе има кога ќе може да има по 6 странци?Во времето кога Работнички беше најјак и МЗТ победуваше со Реал бројот на странци во екипите беше 2 мислам.Гечевски го слушна што рече?Да се заштити нашето,не рече НЕМОЈ да вложувате во странци,само рече да се заштити нашето.Во Хрватска лига да ти кажам какво правило има?
Единствено нешто што се сложувам со тебе е дека тие играчи Радуле,Мадуле,Кромидче,Караџовски се и според мене катастрофобични,тоа не се играчи ама следните што ќе дојдат немој да очекуваш да бидат на нивото на Лорбек и Томич.Ќе бидат исти ко нив само презимињата ќе им завршуваат на ИЧ.
P.S
„Цело време бев против иницијативата за шест странци на Здружението на прволигашите и мислзм дека таа иницијатива е базиран врз лични интереси на некои клубови во овој момент, тие воопшто немаат капацитет да препознаат дека ова ќе и донесе штета на македонската кошарка во наредните години“ – порача Рајковиќ.
Другар, разбери дека не може и не смее македонската лига да трпи до таа мера да е една од најслабите лиги на балканов ради репрезентацијата.
Зошто ова го мислам?
Затоа што тие играчи што ќе никнат од нигде никаде кај нас на своите 20 години ќе си го фатат патот за Бугарија, Украина и не знам ти каде за пари и дупење на курви а македонските тимови кои ги врти така? Нека пропаѓа лигата.
Ниту ќе имаат ќар од тоа што ќе го направат играч, ниту па некој ќе ги пофали за долгогодишното вложување во тој играч.
Би се согласил со тебе доколку идната "ѕвезда" има договор со клубот на 5-6 години па ако сака некој да го купи изволте, 100 илјади евра плати и земи го.
А не како што е моментално, склучуваат договори на 1 година и со услов некој од Авганистан ако ги побара да си заминат без оштета? КАДЕ СО ОВА ? КАДЕ?
А да бидеме искрени сега, 100 години е со правилово 2/3 странци во тим. Кажи ми колку репрезентативци искочиле освен Дамјан и Војдан кои па не се од калибарот на Илиевски, Тоше и Антиќ ? Значи по генерацијата на Гече,Антиќ и Илиевски нема ЕДЕН играч искочено, ЕДЕН.
Зар сиве овие години сакаш да кажеш дека не им се пружало шанси на нашите играчи? Па тек сега следеле тешките времиња
Го спомнуваш Кук од Струмица? Кажи ми еден наш играч што би играл на негово место и би бил подобар од него? Виларов? Станков? Па на антиталентиве дај им и 10 години да играат џабе им е, какви снајпери какви пиштоли.
Погледни ги само Вардар колку вложуваат во млади деца ( и уште вложуваат, а сега им се приклучија и МЗТ ), уште пред да се откажам од кошарка ги зимаа најдобрите од целата Македонија.
Мислиш ќе стане некој играч од нив? 94 годиште се, до кога ќе ги чекаме и до кога треба да им се дава шанса да станат снајпери?
Едно да ти е јасно само, колку и клубовите да имаат право на странци секогаш ќе има во првата лига 2-3 клуба што ќе форсираат македонски играчи.
Е сега проблемот е што нема да лапаат ненормални суми туку нормални за наши услови.
Не те разбирам ни тебе ни Гечевски како ќе се уништувале нашите играчи, значи стварно не ми е јасно.
Поминуваш низ сите младински селекции/репрезентации, јак си, те бива, газиш све пред себе,те зимаат во прв тим и ИГРАШ. Странец не ти е потребен. Клубот има свое дете во кое вложувале толку години, зошто да фрла тродупло пари за ванаби странец?
Значи све зависи од младинските школи а не до тоа колку лигата ќе дозволува настап на странци. Имаш ли добра школа што ќе вложува во младите, успехот е неизбежен па КФМ ако сакаат нека направат да има и 10 странци во екипа.
А за лебаров Рајковиќ нека не го дудла курот пошто ни он нема капацитет да биде тренер па е. Он нашол да збори а до пред 4 месеца мољакаше да му донесат јаки странци во Работнички пошто нели имаме за извоз македонски играчи.![]()
Не мора да ми кажуваш за татини и мамини дечиња, ради нив сум се откажал од кошарката. Многу добро знам каква е ситуацијата.Мислам,сериозен си?!Поминуваш низ сите младински селекции?!?!?!Ме заебаваш ти бе брат или озбилно ми збориш?Па знаеш ли ти кој игра за тие младински селекции бе?Врскаџиите чии татковци работат во КФМ и оние со голема плата и спонзори што ќе им се најдат од корист на КФМ.Знаеш ти кога ќе те земат во ПРВ тим како младинец од екипата?Кога ќе има еден константен тренер кој ќе те изгради и ќе се грижи за тебе а кај нас тоа нити го имало нити ќе го има.Очигледно не ме разбираш ти што ти зборам,клубот си има свое дете во кое вложувале?Абе другар не сме Реал Мадрид,праам отворено со тебе муабет зошто знам како стојат работите во сите младински селекции,кај нас играч се станува ако имаш 25+ години и тоа е тоа.Самиот ја пратиш македонскава лига и те сфаќам не сакам да ти контрирам пошо ти ми збориш од аспект на гледач и навивач и нормално е дека сакаш лига,ама не се согласувам дека со ова правило ќе добиеш поквалитетна лига.Јас ти зборам вака бидеки ова директно мене ме засега и ми е битно
Само ќе ти кажам,кај нас играчи стануваат такви татини синлиња,Главчев,Мавчев,гледаш и самиот знаеш нели?
А за кошарката понатака ти гарантирам дека ќе пропаднеме во Б дивизија ако продолжат вака.
Брат, се знаеме лично, генерација сме јас и ти, знаеш каква е ситуацијата во Македонија. Со странциве е ок ама да имаме асални младински школи нели? Објасни ми кој стимул е тоа за младите ако дозволат по 100 странци во екипа? Кој кур бе да ги зимаат пропаднатите таленти на Звезда и Партизан?? И самиот си свесен какви ликови продефилираа низ наш МЗТ пред да влезе Коневски. Леле памтам пред 4 или 5 години кога донесоа еден 2 и 10 висок, леле сиротиот едвај одеше, ама не ми текнува како се викаше, на В беше нешто мислам.., и плус Богдан Вукадиновиќ го донесоа а Богдан наша генерација уствари, ете го стимулот кај нас за тренирање на младитеКако што ни се погоди тоа 4то место од нигде никаде ќе дојде повторно време да го повториме истиот успех. Ќе искочи повторно таква генерација, без секирации.
А сега за странците и за празничниов ден.
Еве јас лично ќе ти кажам дека повеќе преферирам јака македонска лига него да чекам на 2 години да ја гледам Македонија 10 дена како се мачи со Исланд, Мексико и Авганистан. По овие 10 дена фановите на кошарката што треба да прават, да одмараат уште 2 години за да никне некој нов Гечевски, нов Антиќ или Илиевски и да оствариме солиден успех? Не благодарам. Мене ми се гледа секој трет ден кошарка а не 10 дена на 2 години.
Да не се разбереме погрешно, не ја запоставувам репрезентација воопшто али мрсењето муда дека ќе пропаднеме тек сеа е глупост, ко моментално да не се наоѓаме во гомна.
Си има школи, си има тренери, секој клуб ќе си инвестира во младината и нормално кога ќе се види талентот и квалитетот на некој млад дечко дека ќе се користи пред некој ванаби странец. Јас не знам што толку ви сметаат странците. Ако некој е добар тој ќе си игра бе брате, па макар имале и 10 странци во екипа. Никој не е будала да плаќа странец ако имаш домашен квалитет.
А и на што личи пазаров, тимовите губат пари и не можат да направат асална екипа што ќе се бори за високи дострели ради тоа што ги фрлаат парите во бунар односно на играчи кои зимаат ненормални суми како Кромидче ( 2500 евра), Караџовски 2000 гарант, Симиќ, Тасовски, Радуле итн. да не ги набројувам уште ( 90% се вклучувајќи играчи и на МЗТ )
Па копилето Јане кога капнаа пари во МЗТ бараше ненормална сума на пари за нов договор а да имаме малку повеќе квалитетна лига би биле главен тандем со Аврамовски во втора лига. А први резерви ќе им бидат Николовски и Костовски.
Што се замислуваат, кои се они ? Па за тие пари што ги зимаат они има милион странци што се подобри од нив и тоа х2. Крај краева тие пари ќе ги вложам у младинската школа, кој ги врти просециве.
Вие барате публика во салите а ги подржувате лигушиве кои платите ги ебаваат по кафани, дроги и курви.
Публиката сака атрактивна кошарка и само така ќе ја привлечеш, а со Симиќ, со Радуле, со Гоцевски колку сакаш имај реклами, гратис карти едно друго џабе ти е. Квалитетот е 0.[DOUBLEPOST=1399495525][/DOUBLEPOST]
Лошото е што од овие што бојкотираат никој не игра за репрезентација, а се бунат како тоа лошо ќе влијаело. Немој да ме јебеш![]()