Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Немаме салам крила, Елмас и крило игра и влечи топка напред како лев бек, и плус проигрува од средина.
Играме со цврст висок шпиц кој е опасен во шеснаесетник, па една топка до 89 минута да не нафрлиш е срамота бе човече.
За ваква цврста и агресивна Ерменија мора да си спремен и ќотеќ да јадиш ако сакаш позитивен резултат.
Трајковски мек и спор, ја кочи играта бајаги, дур се намести на удар 15 играчи се вратиле од кај противниците.
Најопасни сме од лево ко ќе комбинираат Барди и Елмас, ама пак за да го играш Барди понапред мора да имаш назад добар креативец кој ние за жал го немаме, едноставно тоа е тоа немаме доволно квалитет за да се надеваме на сигурни победи во вакви натпревари, факинг Германија се мачеше во Лихтенштајн не па ние без Пандев и Адеми против ваква компактна Ерменија.
На крај Милевски го пушта во игра Спировски (за конечно си мислев Барди да игра понапред), за сепак Стефан да ја игра цела утакмица како Амф човече :tapp:

Милевски изјавил: Задоволен сум како изгледавме на теренот.
Не знаев дека и на 2ри септември може да се кажуваат првоаприлски шеги.

Штета, многу очајна игра, тежок беше за гледање овој натпревар, апсолутно ништо не се случуваше на теренот.
Единствена позитива беше Муслиу, човекот одигра маестрално во дефанзива, а партнерот негов Велковски е многу склон на киксови, онака од чиста мира им подари топка на Ерменците во првиот дел, можеа да не попарат, среќа Столе добро реагираше.
Алиоски е многу паднат, еден ебан центаршут не успеа да изведе, а правевме дар мар по таа лева страна, го уништија на Казахстан заедно со Елмас, ама дечково се откажа од Лидс и сега за очекување е да оди надолу.
Друга работа, немаше никаква логика внесувањето на Спировски, ако веќе играше, требаше да го почне натпреварот со него а Барди да беше по офанзивен уште на стартот, Костадинов и така беше бескорисен.
И стојам на ставот дека Ракип требаше да го обезбедат за овие натпревари, Барди ќе си играше на природната позиција а овој сигурно ќе си ја завршеше добро работата, за вакви средби ќе брка голема работа, ама тоа е.
Едноставно немавме никаков проток преку средина, Јаховиќ доаѓаше на наша половина за топка да прими, промашена беше целосно тактиката.
Искрено ваков пристап на таква клучна средба е загрижувачки, се плашам да не тргнат работите ептен надолу.

podatocite ne se tocni:

sepak ne igra najstandardno.

za U21:
kanatlarovski ne znae kade tera odnosno ne e najdobro zapoznaen so kvalitetot na fudbalerite. najdobriot napagac, david tosevski, ne go ni povika. tocno deka ne igrase vo rusija, ama i bez da igra e klasa za drugite. luka stankovski dremese 90 minuti na klupa, a e mozda i najdobriot vezen. mesto nego sobraa minutaza nekolku antitalenti od sredinata.

ima i red drugi pogresni odluki. na primer i luka trajkoski od borec ne dobi ni minuta, a deckoto poslednite meseci se vrati vo odlicna forma posle teskata povreda koja ja imase vo minatoto. agilen i kreativen igrac koj moze da igra i kako vezen i kako krilo. ama deteto nema jaki vrski pa nekoj da go forsira. on vo kombinacija so stankovski ke mozea da donesat povise posed i so toa da odzemat pritisok od odbranata.

francija sekako e pokvalitetna, zborot mi e deka mozevme da pruzime podobro izdanie vo slucaj trenerot da gi postavese podobro.

Tie dvajcata od Avstralija sto pozicija igraat?
stoper i krilo.

Јас се плашам дека овие после европсло мжнема ни да трчаат. Тос им е врв, ударија тацан во кариерата. Милевски вечерва главен виновник к со тактиката и неговите играчи што не може да одат. Тешко нешто да се промени наредните натпревари, овој вчера мораше да се добие.

Sent from my MAR-LX1A using Tapatalk

Со шо заслужи Кире Марковски да биди дополнително повикан??? Или ајде на стара слава ќе одиме... Очекував и сеуште очекувам многу од Милевски ама ми мириса на разочарување за брзо...

Најверојатно една од најдосадните утакмици на репрезентација што сум ги гледал. Ваква катастрофа мислам дека последен пат бевме во времето на Катанец, кога најдобрите резултати беа исто 0-0. Ај да изјави дека бил задоволен што не изгубивме, ама дека му се допаѓало како изгледала екипата на терен? :sramezliv:

Ашковски се римува со Рашковски. За све у државава се они криви :ROFLMAO:

Романците имаат многу лесен распоред до крај, мора уште минимум 4 бодови да освоиме овој месец, а три од нив да се против Романија.

Ерменците имаат тежок распоред и освен со Лихтенштајн не гледам кај би победиле.

Некој што беше некни да кажи дали ги проверуваа сертификатите или само еден поглед удираа дека имаш?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom