Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Колку и да сме на седмо небо по успехот на ракометариве, секогаш е тука македонската фудбалска репрезентација да не врати во реалноста за тоа кое дно сме како фудбалска нација :icon_lol:

Колку и да сме на седмо небо по успехот на ракометариве, секогаш е тука македонската фудбалска репрезентација да не врати во реалноста за тоа кое дно сме како фудбалска нација :icon_lol:

Ne bi rekol barem ne vo posledno vreme. Deneska trebase da pobedime barem 2:0 imavme daleku povekje sansi. Vo poslednite tri natprevari ne primavme nitu eden Gol. Kolku tolku se stabiliziravme. Za povekje ke se krstime vo mladite.

Ne bi rekol barem ne vo posledno vreme. Deneska trebase da pobedime barem 2:0 imavme daleku povekje sansi. Vo poslednite tri natprevari ne primavme nitu eden Gol. Kolku tolku se stabiliziravme. Za povekje ke se krstime vo mladite.
Многу неписмени фаци се мотаат низ репрезентацијава. Мочкото Тричко сам пред голман испаѓа, у него шутира, оној од Чкенди, Ибраими, испаѓаат 3 на 2 или 3 на 3 беа не се сеќавам наместо да подаде (имаше слободен соиграч, мислам дека Алиоски беше) тој себичи. Во шише ја пикнаа Турција и не знаеја да искористат. Копита...

Многу неписмени фаци се мотаат низ репрезентацијава. Мочкото Тричко сам пред голман испаѓа, у него шутира, оној од Чкенди, Ибраими, испаѓаат 3 на 2 или 3 на 3 беа не се сеќавам наместо да подаде (имаше слободен соиграч, мислам дека Алиоски беше) тој себичи. Во шише ја пикнаа Турција и не знаеја да искористат. Копита...

Mene pak me cudi pa kako Sikov, Ristovski i Mojsov pocnaa da igrat na nivo. Realno ima dosta potencijal vo Alioski, Trajkovski, Nestorovski, Pandev kombinacijata. Ako tuka se Dodade eden Bardi mozda i Babunski/Nikolov/Elmas za dolgorocna zamena za pandev ne sme losi vo sreden red. E Sega problemot e Angelovski da skocka tim.

Mene pak me cudi pa kako Sikov, Ristovski i Mojsov pocnaa da igrat na nivo. Realno ima dosta potencijal vo Alioski, Trajkovski, Nestorovski, Pandev kombinacijata. Ako tuka se Dodade eden Bardi mozda i Babunski/Nikolov/Elmas za dolgorocna zamena za pandev ne sme losi vo sreden red. E Sega problemot e Angelovski da skocka tim.
Се слагам, затоа и не сакав да ги кудам овојпат повторно. Чудо се деси! Тие да изиграат на ниво?!

Надежите се секако концентирирани на младите, нормално се надевам дека ќе биде нешто од таа да кажам 4ка од средниот ред со Бабунски, Барди пред се' и Елмас и Николов.

Многу неписмени фаци се мотаат низ репрезентацијава. Мочкото Тричко сам пред голман испаѓа, у него шутира
Промашил еднаш зицер и ајде одма копиљ бил појма немал. Па и Роналдо и Меси имаат промашено шанси 1 на 1, и ај сеа одма значело дека нема абер и нема што да бара во репрезентација. Башка не шутираше во голманот туку во десниот агол од голот се обиде но голманот му ја фати со рака, едноставно добро беше наместен и се му затвори (посебно оти Тричко од кос агол шутираше).

Промашил еднаш зицер и ајде одма копиљ бил појма немал. Па и Роналдо и Меси имаат промашено шанси 1 на 1, и ај сеа одма значело дека нема абер и нема што да бара во репрезентација.
Не заебавај тоа мораше да го погоди ама не е он крив крив е тој кој го повикал да игра

Не заебавај тоа мораше да го погоди ама не е он крив крив е тој кој го повикал да игра
А тоа што против Бугарија беше еден од најдобрите тоа нема везе, идиот бил сеа Мрме што пак го повикал и што не предвидел дека денес нема да одигра така како претходниот натпревар и што ќе промаши зицер. Погледни ја снимката и ќе видиш дека реално голманот добро му го затвори аголот, Тричко се обиде ама тој му ја фати. И пак ќе речам, и најдобрите фудбалери имаат промашувано шанси како овие, па не значи дека крив бил тренерот што се цел памет го играл Роналдо или Меси или не знам си кој.

Е ајде де, еднаш утнал зицер и ајде „шо барал овој“. Па кој да игра, 30 гола даде сезонава на Кипар и сега ќе се буниме со кој памет Мрме го викнал, па реално кои опции ги имаме што повеќе имаат логика. И мене ме разочара што го утна ама реално тоа ни се играчите.

А тоа што против Бугарија беше еден од најдобрите тоа нема везе, идиот бил сеа Мрме што пак го повикал и што не предвидел дека денес нема да одигра така како претходниот натпревар и што ќе промаши зицер. Погледни ја снимката и ќе видиш дека реално голманот добро му го затвори аголот, Тричко се обиде ама тој му ја фати. И пак ќе речам, и најдобрите фудбалери имаат промашувано шанси како овие, па не значи дека крив бил тренерот што се цел памет го играл Роналдо или Меси или не знам си кој.
Епа затоа наместо да имавме 7,5,3 или 2 бода ние имаме 0[DOUBLEPOST=1496701782][/DOUBLEPOST]
Е ајде де, еднаш утнал зицер и ајде „шо барал овој“. Па кој да игра, 30 гола даде сезонава на Кипар и сега ќе се буниме со кој памет Мрме го викнал, па реално кои опции ги имаме што повеќе имаат логика. И мене ме разочара што го утна ама реално тоа ни се играчите.
Еве и Јахович бил втор стрелец во втората турска лига ако не пак нека го викне и него.

Епа затоа наместо да имавме 7,5,3 или 2 бода ние имаме 0
Е ај кажи со кој играч на местото на Тричковски ќе ги освоивме тие бодови (и бтв 3 имаме, не 0). Ете објасни кои се тие што се подобри опции од него што ќе направеле таква разлика. А и чисто информативно Тричко не ни играше квлификацииве (само со Лихтенштајн играше кога победивме, на сите други каде изгубивме он само на клупа седеше), и сеа ти заклучок направи дека ради него имаме „0“ бодови место 7. Демек ако Никола Јакимовски седеше на клупа место Тричко, тогаш 7 бода ќе имавме? Ај елаборирај. Или битно само да тресеш нешто, а не дека знаеш кој требало да игра место него и со кој ете место 0 ќе сме имале 7 бода.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom