Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Не е до инфраструктурата бе, толку не бива како народ за спорт, мулиља.
Најдобрите резултати на олимпијада ги имаат дадено параолимпијците.
Луѓето што се со инвалидитет имаат повеќе вложено во себе отколку овие што се здрави и прави, не е до бивање или не бивање, туку тие што не вложуваат во себе се форсираат. Каратисти, боди билдери, пливачи, одбојкари имаат постигнато повеќе бидејќи не се толку атрактивни и нема толку многу непотизам и нестручност.
Ракомет, генерацијата што си заминува, можеа барем до полуфинале да влезат, но непотизам и големо его.
Кошарка се погоди некако со Мекелеб, Перо и тренерот, следното повторно непотизам и мешање на нестручни лица и ништо.
Не дека не не бива, едноставно се форсираат одредени луѓе (демек добри) и тоа го намалува вложувањето кај спортистите и така паѓаат спортовите.
Конкретно, фудбалот бидејќи јавна тајна е дека место во репрезентација се купува, за да може после да се продаде играчот за да грее клупа во некој маалски клуб на запад и да земе добра плата, што има да се залага и да вложува во себе, до душа и утакмиците ги шиткаат, па затоа несреќно губиме од аматери (гол во 90+ минута е несреќа).
Да се земат најдобрите од македонската лига под 28 години, ќе направиме многу подобри резултати, но пари се во прашање, за кладилница се игра.
За спорт не бива, но немаме традиција, а тоа се прави со години вложување во играчите и тренерите.

Значи тезата дека не не бива никако не држи вода, замисли Исланд,Шведска,Норвешка, па и Русија(иако има јака лига), каде што национален спорт е ``хокеј`` се квалификуваат на Светско или Европско, со 300 дена мраз и снег во годината, ние со идеални услови не можеме да се квалификуваме, политиката има секаде замешано прсти тоа е причината.
Пример за некој може е глупаво ова ама Митров мислам беше од Работнички е многу добар играч!
Па и ако не оди нека ја сменат цела репрезентација, ама таа иста репрезентација со Пандев беше 46 та а сега е 130+

Значи тезата дека не не бива никако не држи вода, замисли Исланд,Шведска,Норвешка, па и Русија(иако има јака лига), каде што национален спорт е ``хокеј`` се квалификуваат на Светско или Европско, со 300 дена мраз и снег во годината, ние со идеални услови не можеме да се квалификуваме, политиката има секаде замешано прсти тоа е причината.
Пример за некој може е глупаво ова ама Митров мислам беше од Работнички е многу добар играч!
Па и ако не оди нека ја сменат цела репрезентација, ама таа иста репрезентација со Пандев беше 46 та а сега е 130+
По што заклучи дека е добар, кога типот грее клупа и во Работнички ? Беше во Шкендија и по 1 сезона го избркаа... Брдаровски грее клупа во Вардар а го викаат у репрезентација :tap: Баже Илијоски што на утакмица трча у просек по 500 метра исто е викнат и ти очекуваш нешто од нив ?! Све шеми се тоа нечиви за да се продадат играчите у странство. А со таква концепција не може да имаш репрезентативен успех. Па еден од најголемите "таленти" Доријан Бабунски потпиша за третолигаш у Шпанија. Што да очекуваме од другите играчи... Сите таленти од Работнички што отидоа у странство не можат ни у резервите да бидат за тимовите што потпишаа... Едноставно не не бива зошто сите гледаат на репрезентацијата како начин за личен профит, а не за колективен успех.

По што заклучи дека е добар, кога типот грее клупа и во Работнички ? Беше во Шкендија и по 1 сезона го избркаа... Брдаровски грее клупа во Вардар а го викаат у репрезентација :tap: Баже Илијоски што на утакмица трча у просек по 500 метра исто е викнат и ти очекуваш нешто од нив ?! Све шеми се тоа нечиви за да се продадат играчите у странство. А со таква концепција не може да имаш репрезентативен успех. Па еден од најголемите "таленти" Доријан Бабунски потпиша за третолигаш у Шпанија. Што да очекуваме од другите играчи... Сите таленти од Работнички што отидоа у странство не можат ни у резервите да бидат за тимовите што потпишаа... Едноставно не не бива зошто сите гледаат на репрезентацијата како начин за личен профит, а не за колективен успех.
Абе го знам ја тоа, што го кажа абе јас вака мислам нека играат и во Партизан или Ѕвезда, нека играат во Лион, во Бриж во Виљареал не мора во Реал во Барса,Манчестер, Челзи,ПСЖ, Јувентус нека играат во јаки лиги во послаби клубови ама да играат, така ќе се развијат, јас таа стратегија за фудбал ја разбирам како треба да се развива еден играч на одредена позиција да го е... секој да си го знае местото и да биде продуктивен онака џабе е, ако напаѓач треба нон-стоп да игра на различни позиции, или бек да организира напад, да се префрла средина оти нашите се тапи, и кондиционо исто така се слаби[DOUBLEPOST=1443736788][/DOUBLEPOST]Друго ќе кажев плус, зошто мислам дека Митров е добар, дечкото многу трчаше кога играа ЕЛ, Работнички, можеби тој е жртва на тие луѓе кој што прават пари, пошто не пратам многу мак фудбал неможам да кажам други имиња, ама Велковски, може да помогне мн повеќе од Мојсов ем зошто на детето да не му помогнат да направи интернационална кариера во по саглам првенство од нашето.
Мојсов никојпат не би го зел во репрезентација да сум јас селектор, и ваков Ибраими исто не би го зел, Тодоровски, Ивановски, има уште ама ај доста се тие.[DOUBLEPOST=1443737691][/DOUBLEPOST]http://sportmedia.mk/fudbal/domashn...dbalska-izolacija-i-ostavi-beznadezhna-idnina
Еве ви статија особено за оние нај хардкор подржувачи на ФФМ

Последно уредено:
Ја не се чудам на кое место сме паднале, тоа беше очекувано. Дури и се радувам.
Па таа багра околу клошарон Илчо кај поминала трева не никнало.
Ејјј човекот после се нема абер да си оди мене тоа ми е чудно?
Алоооо пацеру ја зема репрезентацијата на 50 и некое место сега си на 136?
Две квалификации по ред завршуваш последен у група. Што чека не ми е јасно?
Па мене срам ќе ме изеде да отидам на стадион, негде у град да сретнам некој било каде.
Замисли еј титула има човекот '' Претседател на Фудбалска Федерација на Македонија''. Вауу.
Зошто им е тешко на луѓево да си погледнат сами во себе не ми е јасно.
Едноставно си легнуваш на кревет дома, глеаш у таван и си викаш ''пријателе ти не си за оваа работа дај си оставка не те бива''. Или у огледало како сака како му е полесно, се гледаш у огледало и си викаш ''дечко не те бива тебе''. Јебига тешко е али тоа е тоа немаш резултати.
Истото важи и за т.н. фудбалски репрезентативци. Си се преиспитуваш сам себе и си викаш ''човече јас се бламирам дај нешто да правам ако правам ако не несакам да се бламирам''.
Него батали.....сите коментари се дадени, сите муабети направени, тоа е тоа.
Ние најосновно немаме тренери. Немаме играчи. Фактички немаме НИШТО. Изгубени се генерации деца со потенцијал. Јас пак ќе кажам се кладам од овде со кој сака.
Дечки што играат по турнири и по теренчињава и балониве низ градов да напраам тимче ако не ги тепам репрезентација јас се фрлам од Џевахир во истиот момент.
А највеќе од се се чудам што сеуште има тема на форумов Македонска фудбалска репрезентација.

https://karti.com.mk/makedonija-ukraina.nspx

Кул..со оваа цена на картите повеќе од 2.000 луѓе би било чудо да се соберат....а очајното е што по 250/300 денари дури и не се многу за да гледаш добар фудбал и добра репрезентација...

Само си јадемо гомна по интернет и тоа е све. Илчо ПЕДЕРОТ си прае паре и го заболе што јадемо мие гомна.
У свекоа нормална држава педерот до сега ќе беше избркан на клоце, али од македончето да очекуеш нешто такво, малку потешко.
Почни од тоа што од уста ти земаа на тебе и на децата за споменици, а ти викаш "ќути може и полошо", па што останало за фудбал...

А кој очекувате да го сруши претседателот на ФФМ? Платини да дојде и да рече поднеси си оставка?
Хахахах, а ние населението затепани до немај каде и тие похрабрите си плукаат, другите си ќутат оти злато било, на крајот курот заедно го јадеме, и така у круг.

Само си јадемо гомна по интернет и тоа е све. Илчо ПЕДЕРОТ си прае паре и го заболе што јадемо мие гомна.
У свекоа нормална држава педерот до сега ќе беше избркан на клоце, али од македончето да очекуеш нешто такво, малку потешко.
Почни од тоа што од уста ти земаа на тебе и на децата за споменици, а ти викаш "ќути може и полошо", па што останало за фудбал...
Едноставно луѓето треба да си признаат сами себе, дека од нас фудбалери не бива и да не одат на натпревари, да се распуштат навивачките групи, а може и да се ориентираат да навиваат за некој друг спорт, како на пример карате (каде и те како имаме успеси, ама никој не знае бидејќи нема на вести).
Кога на некоја јака утакмица (ко на пример Шпанија/Германија) ќе има 20 луѓе и кога од фудбалот кај нас ќе нема пари, тогаш ќе почнат да се менуваат работите, дотогаш ќе пишуваме ФФМ педери, а они ќе си ја тераат педерската.

Ги гледам Албанците и да ви кажам ич не ми е криво што ќе играат на Еуро или бараж, и некој ќе каже големо име нема да помогне, како нема да помогне, ви викам треба волја, на нашите не им одговара да донесат големо име, не дека немаат пари еден циклус да го платат, какви проблеми ќе реши во репрезентацијата, или ќе направи фудбалери или многу кариери ќе завршат.

Не ти е ова фудбалски клуб па да почогне големо име, он е селелтор не тренер и бира тоа што го има а кај нас фудбалеришта нема се се тоа аматери углавно

многу нормално. Туку до кај сме со братот на Матиќ, да не го заборавија во Драчево и не знае да стигне до Центар?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom