Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Друже мерењето дали играл од срце ти е субјективна работа,и 1% од играта на играчот.Најбитен е квалитетот и формата.Ако не се сложуваш со ова да не губам време да се објаснувам.
Самото тоа што Мекејлеб кажа дека ќе игра доколку се квалификуваме на светско ти кажува колку е саат..Пандев игра 13 години за Македонија и не сме мрднале над 4то место(квалификации:facepalm:) и ти ми споредуваш со ракометна и кошаркарска репрезентација каде идеме да се бориме за медал?Знаеш колку светлосни години сме далеку со дрвава и да помислиме за медал да се бориме?Значи дал доволно,и немало фајде па редно е да си иде и да видиме дали ќе мрднат работите.Од овде може нагоре да се иде само последно ебано место сме.
Со болдираново сам треба да разберш со што играчи игра пандев,и кој за што игра за македонија.Некој игра за да напраи трансфер а некој игра пошто тоа му е должност за државата.
значи Кореја имаа квалитет кога завршија 4ти на светско притоа елиминирајки ја италија, исто и турција 3ти завршија на тоа првенство? eте ти чист доказ кога играш со срце и се трудиш може да надокнадиш за квалитетот кој ти фали....

Што споредба да напраам,ете се врати гече од срце и кур скрши..наголем бот беше на првенството.Се фатив за Мекелјеб пошто он беше спомнат,и морав да им објаснам кој е квалитетот на мекелјеб у кошарката а кој на пандев во фудбалот.Мало морген дека ќе се вратеше Гече ако не бевме квалификувани и ако бевме последни у Б дивизија..
Искрено ја да сум на негово место одамна ќе се повлечев.Да успееш при вакви фудбалски услови во македонија и капак на се да ми го потат и да ми свират дали сум играл со срце или не..
Али за едно нешто треба да јаде критика,што нема мозок да биде капитен.Само споредете го со Лазаров,кој му фаќа акалот и знае да напраи притисок и врз федерација окулу младите категории и се..Бар да проба.Пандев по 13 години собра храброст да си ги каже маките и пак не рабира,мисли со попов и шумуликовски ќе ја оправиме работата:pos:А никој не приметува дека проблемот е во коренот,кај лигата и младинските категории.
Дискусијава тука не е дали пандев е добар или не туку дали игра со жар и со срце за репрезентацијата. Прочитај го мојот пост на претходната страна кај што зборам за Гечевски и преиспитај се дали не би се вратил дури и да бевме на дното.
Пак ќе кажам дека мене не ми е битно да бидеме први во светот туку битно ми е за репрезентација да се игра со срце.

Abe nekoj ja gledase emisijata sea na MTV, zboruvaa za ffm i reprezentacija,bea od ekipa,alsat,ovoj potparolot od ffm .....ja fativ pri kraj,so imase kamo izjavi ?!

Abe nekoj ja gledase emisijata sea na MTV, zboruvaa za ffm i reprezentacija,bea od ekipa,alsat,ovoj potparolot od ffm .....ja fativ pri kraj,so imase kamo izjavi ?!

zaso ne najavuvaat vakvi intervjua, samite si gubat gledaci, da go najavea 100 pati poveke gledaci ke imaa oti site ke se interesiraa da vidat sto ke kazat...

Тони Савевски и Бошко Ѓуровски биле главни кандидати за нов селектор, а како резервна опција (доколку не успеале преговорите со нив двајца) бил и Бобан Бабунски...

Тони Савевски и Бошко Ѓуровски биле главни кандидати за нов селектор, а како резервна опција (доколку не успеале преговорите со нив двајца) бил и Бобан Бабунски...
Директна врска ти кажуем сеа за Бошко Ѓуровски дека нема шанси ... сеа у декември му истекува договор на Пикси,а па Србиве му го тртат гзот за селектор на Србија ,така што Пикси че го земе за асистенt у Србија ....

За Савески има мали шанси исто така затоа што не е докажан тренер а и па ,знаеш нема резиме за тренер ,само као скаут ...

Најголеми шанси има Бобан Бабунски а и мој да речеме избор заради најдобро познавање на младите фудбалери од младата генерација,а и син му е тука директно,има успех со младинската у21 за пласман на големо првенство , да речеме скоро цело време се врти тука,се знае со најголем дел од младата генерација а и па со старата гарда ....

уште еден тренер ми требало да се вклучи се ,

• Седловски
  • Гоќо Хаџиевски
  • Ѓорги Христов
  • Артим Шакири
За странски тренер заборавете тоа ,ЗШ ИМА КЛАУЗУЛА !!! Мора да остане и да живее во Македонија !!!! и да ги следи мечевите и да учествува во лекции како тренер,такво срање пишуваше ....

Така што бидете сигурни дека ќе биде Македонец (домашен) на клупата ... :)

Со бајат леб и кашкавал до “петарда“
Македонските репрезентативци во Јагодина како логораши
8633AD090567F446A9033E95F39B00EF.jpg
Организациски дебакл на ФФМ кога станува збор за националниот тим. Фудбалерите прегладнети играле на дуелот со Србија. Тоа секако дека не е причина за срамниот пораз од 5:1, но е еден сегмент кој има важен удел во целокупниот хаос кога станува збор за националниот тим. Самото патување за Јагодина беше со големи пропусти несвојствени за репрезентација. Спиење во Ниш, без тренинг во Јагодина. Но имало уште и многу пропусти.
Фудбалерите во хотелот во Ниш имале ручек во 13 часот, па одмор. Пред да се качат во автобус за Јагодина се случил преседанот. Наместо лесен оброк (шпагети, пилешко... нешто благо), им биле поделени парче леб и парче кашкавал. Момент кој предизвикал бурни реакции меѓу фудбалерите. Се прашувале што е ова, некои од нив не ни пробале од лесниот оброк и го фрлиле.
„Тој момент беше многу незгоден за гледање. Станува збор за репрезентација и оброк пред натпревар околу 17 часот. Добија бајат леб и кашкавал.... Сите кои се во фудбалот знаат дека тоа не е јадење за фудбалери кои играат меч, а посебно не за репрезентација“, истакнува наш избор од Ниш кој ни посочува за организацискиот хаос...

ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, кај се тие шо бараа хари да замини? чутат сеа, а пишуваа на времето-само овој да замини, поарно ќе биде, оти, демек, полошо од хари немало :tapp:

а зошто нема место за нашите тн. легенди? просто и едноставно-исти се ко овај копуков шо сега го води ФФМ.

Директна врска ти кажуем сеа за Бошко Ѓуровски дека нема шанси ... сеа у декември му истекува договор на Пикси,а па Србиве му го тртат гзот за селектор на Србија ,така што Пикси че го земе за асистенt у Србија ....

За Савески има мали шанси исто така затоа што не е докажан тренер а и па ,знаеш нема резиме за тренер ,само као скаут ...

Најголеми шанси има Бобан Бабунски а и мој да речеме избор заради најдобро познавање на младите фудбалери од младата генерација,а и син му е тука директно,има успех со младинската у21 за пласман на големо првенство , да речеме скоро цело време се врти тука,се знае со најголем дел од младата генерација а и па со старата гарда ....

уште еден тренер ми требало да се вклучи се ,

• Седловски
  • Гоќо Хаџиевски
  • Ѓорги Христов
  • Артим Шакири
За странски тренер заборавете тоа ,ЗШ ИМА КЛАУЗУЛА !!! Мора да остане и да живее во Македонија !!!! и да ги следи мечевите и да учествува во лекции како тренер,такво срање пишуваше ....

Така што бидете сигурни дека ќе биде Македонец (домашен) на клупата ... :)

Абе ко ќе размислиш уствари сево ова дебатирање е џабе оти целава работа е мачкање очи, на крај Шуми ќе го стаат за селектор :pos:

Тие што викаат дека бајатиот леб и кашкавал не е никакво оправдание за лошиот резултат, нека излезат да трчаат гладни.

Абе ајде а да им дадеа да се најадат у кафана,е тогаш ќе беа прејадени и пак немаш да можат да трчаат:tapp:.Лесно ќе беше да е само ова проблемот,па изјавата на Милошевски демек они не ветувале 1 или 2 место,така да ова не било толку лошо:facepalm:,иди бе утепај се ебате тоа.а све почна супер дури и се понадевав дека ќе биде подобро,барем имавме некоа игра на првите дуели.После тоа све се сруши,и тоа се деси баш од кога беа истерани Попов и Ристич,оправдано или не у тоа не навлегувам.И нормално ситуацијата кулминираше,со бегањето на нашиот спасител;) Чеде.Избега ко некое П**е,бес да даде некое логично објаснување.А да бе даде сакал да биде со фамилијата:pos:,како не бе и ние одма треба да му веруваме,пари се у прашае,ете тоа е целата работа,све да му ебем ја.И сеа се знае ете Гоче наш ќе си го повлече гзот ко прав капитен нели,ќе се стае странец за селектор.Он нормално ќе доаѓа овде еднаш годиншно а при тоа ќе зема гадна пара,и све така у круг.А за тоа време народот ќе се надева дека некад ќе гледа квалитетн фудбал.Ќе си чекаем така одвреме навреме ќе ни дојде некоја голема селекција на гости.Ние нормално ко овце ќе идемо да гледаме како не пунат,децата ќе свршуваат на тоа дека го виделе Руни,Бејл и остали у живо а фудбалот ќе си тоне.Ете тоа е нашата реалност а ние не можеме ништо да смениме,ќе си трпиме и ќе си ги гледаме нашиве комшии како играат на СП,ЕП.

Ибраими: Јас и понатаму со срце ќе играм за Македонија
77DBCD5F9C6C6B49BD814FAB0E360A82.jpg

Напаѓачот на италијанскиот калчолигаш Калјари, Агим Ибраими, потврди дека и понатаму со гордост ќе го носи дресот и со срце ќе игра за репрезентацијата на Македонија.

"Со искрено жалење би сакал да истакнам дека натпреварот со Србија, го изигравме крајно лошо. Одговорност секако имаме и ние фудбалерите, навистина тој ден не заслуживме да го носиме дресот на нашата репрезентација. Не треба да се враќаме назад туку еднаш за секогаш сплотени, заеднички да се издигнеме и да донесеме поголема радост за нашата земја. Јас и понатаму со срце ќе играм за Македонија“, изјави Ибраими.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom