Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
....крајно време е локал-патриотизмот да се стави на страна и македонските спортисти да добијат квалитетна и организирана публика

....од една страна навивачите се чукаат во гради и изиграваат патриоти...од друга страна локалниот интерес го ставаат пред националниот

на натпреварат со Велс ...30тината велшани беа поорганизирани и правеа повеќе атмосфера од цела македонска публика

Зошто не се формира македонска навивачка група Фаланга која ќе ги бодри Македонските спортисти...се дефинираат транспаренти, песни, реквизити, кодекс на однесување....националниот интерес не се брани со чукање во гради и јачање пред клинци во маало....националниот интерес се брани со дела....со тимска работа

Како сакаш да бидат организирано кога имаш на секои 20-30 метра оддалеченост луге што навиват(отпрлика по 5-6, во некои мали групи)...Немаш ни водач, ни ништо.
Еве ти чист пример, мој. На европското во ракомет во Србија пред скоро 2 години, бев на натпреварот со Данска, кога сите беа најзагреани и мислам дека баш на тој натпревар имаше најмногу македонци, и тоа сите дојдени и спремни за навивање, а не како на стадион вечер на пример, некои дојдени да се сликаат, некои з ада ги видат и слично. Ама, без разлика што сите беа дојдени да навиваат, едноставно немаше никаква организација, бевме расфрлени на неколку места во салата, кој горе, кој доле, и многу често се мешаше и на крај се се претвараше во обична бука.

Некој поназад спомна да се создаде навивачка група која ќе ја бодри репрезентацијата, а после АМС да донира карти за истите за домашни и гостински натпревари.
Тоа уште у старт би била огромна грешка. За гратис карта, ќе се пика и ќоро и сакато. Не ми требаат мене карти, сам ќе си ги плаќам доколку има некој што ќе ме почитува. А тоа дека никој не не почитува, се докажало милион пати. Идеш да гледаш репрезентација, да навиваш и да ја бодриш, а полицијата едвај чека да те здрви од ќотек. Затоа викам, ја не барам гратис карта. Барам само она кое ми е загарантирано, а тоа е да идем на стадион, да си навивам и да се вратим здрав и жив дома. Не да идем на стадион и оние кои треба да ме штитат, да ме тепаат.
Епа не, извините ама ја со години више си гледам на ТВ. Ете им ги “вистинските“ навивачи, ги гледаме секоја утакмица (по 1.000), кои не знаат ни пет играчи од репрезентација да набројат, а камо ли нешто друго.

Голем Лајк !!!! ми ги читаш мислите .... ни треба Фаланга пипл !!! (y):vozbud:

Онаа ко на Филип и Аце, со копја од шест метри? :D Damn, тоа не е толку лоша стратегија за водење војна. Непријателот со тенкови, цела таа модерна технологија, нашите војници се избацуваат со ист изглед ко војската на Филип II и Александар, непријателот е збунет и за тоа време нашиве ги брцаат со шестметарските копја. :D

Настрана оф топиков, за вечер очекувам да прикажат добра партија... и да извадат нерешно барем, мада ако се заангажираат како што треба и не прават катастрофални грешки, може да се стигне до победа.

Некој поназад спомна да се создаде навивачка група која ќе ја бодри репрезентацијата, а после АМС да донира карти за истите за домашни и гостински натпревари.
Тоа уште у старт би била огромна грешка. За гратис карта, ќе се пика и ќоро и сакато. Не ми требаат мене карти, сам ќе си ги плаќам доколку има некој што ќе ме почитува. А тоа дека никој не не почитува, се докажало милион пати. Идеш да гледаш репрезентација, да навиваш и да ја бодриш, а полицијата едвај чека да те здрви од ќотек. Затоа викам, ја не барам гратис карта. Барам само она кое ми е загарантирано, а тоа е да идем на стадион, да си навивам и да се вратим здрав и жив дома. Не да идем на стадион и оние кои треба да ме штитат, да ме тепаат.
Епа не, извините ама ја со години више си гледам на ТВ. Ете им ги “вистинските“ навивачи, ги гледаме секоја утакмица (по 1.000), кои не знаат ни пет играчи од репрезентација да набројат, а камо ли нешто друго.

Браво, одлично кажано. (y)

....крајно време е локал-патриотизмот да се стави на страна и македонските спортисти да добијат квалитетна и организирана публика

....од една страна навивачите се чукаат во гради и изиграваат патриоти...од друга страна локалниот интерес го ставаат пред националниот

на натпреварат со Велс ...30тината велшани беа поорганизирани и правеа повеќе атмосфера од цела македонска публика

Зошто не се формира македонска навивачка група Фаланга која ќе ги бодри Македонските спортисти...се дефинираат транспаренти, песни, реквизити, кодекс на однесување....националниот интерес не се брани со чукање во гради и јачање пред клинци во маало....националниот интерес се брани со дела....со тимска работа

И кој ќе биде воџа, кои песни ќе се пеат, кој ќе ја финансира таа група ? Владата ? АМС ? ФФМ ?
Кој ?
Зошто сите мислеа дека е така лесно да се организира и води навивачка група ете кај ни отиде тифо-сцената. Секое маало у Скопје има "навивачка" група.

Ете чим сте толку желни, направете вие навивачка група,навивајте само на репрезентативни натпревари,али немој да се усерете на првото гостовање, зошто не секаде има пријателски настроени и гостопримливи навивачи.

А за утакмицава, се надевам дека ќе биде нешто налик на онаа со Велс и на крај ние ќе излеземе како победници. Агим нема да игра ради картони, па би требало сега шанса како стартер да добие Трајковски. Ваљда Костовски пак ќе добие шанса во прв тим, зошто по мене е најквалитетен од сите шпиц играчи што ги имаме и најмногу може да пружи.

http://denesen.mk/web/2013/09/10/skotskite-navivaci-doniraa-humanitarna-pomos-za-snezana/ (y):cuc:

Кога пред 4-5 месеци АМС објави дека сака да формира навивачи групи кои ќе бидат присутни на домашни и гостински натпревари на нашите репрезентации, многу таа иницијатива ја сметаа за глупава. Се пишуваше дека така ќе се избркаат „вистинските“ навивачи од спортските објекти, додека во светот ова е нормално, кај нас се гледа како на некоја „епидемија“.

Грешка во чекори друже :)
Нивната навивачка група се состои од луѓе кои ја пратат репрезентацијата со години и на гости и на домашен, додека АМС сакаа да направат група која ќе им оди по газот, составена од штабски луѓе.

Кажа убаво ТетексФан погоре, тука одиш на да навиваш и те третираат како најголемо гомно.
Јас веќе немам никаква желба за навивање на репрезентација. Со години немав пропуштено меч, а по мечот со Холандија многу ретко сум одел да навивам, туку како семкар. Мечевите со Велс и Белгија ми беа можеби прв квалификационен што сум и пропуштил во едно 5-6 циклуси уназад. И денес нема да идам...
Сум одел и кога сме имале многу поутепани состави, сме губеле 0-3 од Финска со 0 шутеви кон гол, ама некако атмосферата ми беше поразлична. Со појавата на ФБ, се појавија еден куп фаци што доаѓаат само да се сликаат. Јас на 500 утакмици сум бил репрезентација/Вардар/трета лига па немам една ебана слика, освен ако не ме фатиле случајно, они од еден меч по 200 слики ќе извадат. Нека си се сликаат, јас можам и од дома да гледам :icon_mrgr:

Затоа на ниедна репрезентација не одам веќе, не може бе на мечеви во кошарка и ракомет бар 40% од публиката да се девојки. Без навреда кон женскиот пол, ама нешто е е во ред кога има толку жени на спортски натпревар :icon_mrgr:

Шо мајка бараат дома да ја гледаат ? На плоштад нека гледаат и така ќе има еден куп луѓе и имаше ама не до толку . Барем после утакмица плоштадот да се наполнеше .
иабе сеа муабетов... може дома сакам со пиво и друштво да гледам, може некој не смее да стои долго од медицински причини, не можеш да им викаш на сите да гледаат на плоштад.

Како сакаш да бидат организирано кога имаш на секои 20-30 метра оддалеченост луге што навиват(отпрлика по 5-6, во некои мали групи)...Немаш ни водач, ни ништо.
Еве ти чист пример, мој. На европското во ракомет во Србија пред скоро 2 години, бев на натпреварот со Данска, кога сите беа најзагреани и мислам дека баш на тој натпревар имаше најмногу македонци, и тоа сите дојдени и спремни за навивање, а не како на стадион вечер на пример, некои дојдени да се сликаат, некои з ада ги видат и слично. Ама, без разлика што сите беа дојдени да навиваат, едноставно немаше никаква организација, бевме расфрлени на неколку места во салата, кој горе, кој доле, и многу често се мешаше и на крај се се претвараше во обична бука.

тоа е и проблемот....неорганизираност....некој подоле спомна воџи....тоа е најголемиот проблем.....кординатори да....воџи и типци кои изиграваат фраери и ја злоупотребуваат толпата не....

дечки, за сите што баравте карти сега видов дека ФФМ имаат штанд на ќошето кај Пелистер на плоштад. продаваат карти ама не видов за која трибина се пошто решив да не одам

Бабунски е sвер, у прва 11ка има тројца леви бекови :pos: Едниот си игра лев бек, другиот десен бек, и Ашковски десно крило, ај ај ај и после сакаме успех :facepalm:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom