Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
не знам дали имаше, не забележав, се приклучив само на дискусијава зошто викаа дека немало и кажав причини поради кои може да немало луѓе :) еве јас лично а и полно што ги знам не отидовме ради истово што го пишав:)))
абе тоа ти се деца што виделе нешто на телевизија али не виделе убаво...јас бев на јужна и слободно можам да ти кажам дека + 20 000 публика имаше..... Значи јужна беше цела полна освен тампон делот меѓу нашите и навивачите на велс... Источна исто не беше скроз али 80 % беше наполнета а и северна исто не беше до последно место али беше скоро полна..едно запад беше празен...т.е не беше скроз имаше 100тина навивачи само....и мора да признаам орагизацијата беше одлична пред секој блок имаше редар кој те упатуваше до кај ти е местот според картата...и доколку некој ти седи на место и нејке да стане одма имаше интеревенција и се беше средено..значи организацијата беше одлична...сеа со шкотска по се изгледа беше полна бидејки вчера коа земав карти скоро и да немаше за јужна и север..едвај најдовме ...

а ти што очекуваш да ги остават да пеат? срамота е 200 души да се погласни од 20 000 ...и да со ова да не беа головите е глупост...и баба да имаше муда ќе беше дедо..е тој е тој муабет...

Тоа е муабетот. Треба да ги надвикаат, да фатат некоја песна, а не кога ќе запеат гостинскиве навивачи да свират сите како од Гајре да се слезени.
Ама не треба ни да се очекуе песна кога игра репрезентација, зошто ниедна навивачка група не присуствува на истата (се знае од кои причини). Не можеш да очекуваш песна од некои што едвај се докопале до гратис карти и луѓе на кои константно им се делат карти на фирмите кои се спонзори на ФФМ.

Тоа е тоа.

а да бе и додека стигнат дома тие гледачи отиде полувремето, да не ќе се телепортираат за петнаесет минути? :) знам што зборам, еднаш вака за на кино се заебав, не е Филип втори стадион од А класа за две минути да влезеш и две минути да излезеш во најголемата гужва.
Шо мајка бараат дома да ја гледаат ? На плоштад нека гледаат и така ќе има еден куп луѓе и имаше ама не до толку . Барем после утакмица плоштадот да се наполнеше .

Тоа е муабетот. Треба да ги надвикаат, да фатат некоја песна, а не кога ќе запеат гостинскиве навивачи да свират сите како од Гајре да се слезени.
Ама не треба ни да се очекуе песна кога игра репрезентација, зошто ниедна навивачка група не присуствува на истата (се знае од кои причини). Не можеш да очекуваш песна од некои што едвај се докопале до гратис карти и луѓе на кои константно им се делат карти на фирмите кои се спонзори на ФФМ.

Тоа е тоа.
Имаше од Гемиии од велес како навивачка група и уште едни имаше што ги видов само не видов баш од каде се пошто беа доле седнати јас малку погоре...али добро немаше навивање баш ко што треба али ипак...истото ќе се случи на секој секаде...

Колку се картите за вечер Македонија-Шкотска? 150 ден. север и југ, 100 ден. исток и запад?
200 север и југ и 100 ден исток и запад..али можно е север и југ да се скроз распродадени или да има само останато уште неколку карти...

Шкотиве само шетаат низ Буњаковец, видов група една во оној кафичот, кај Вегера спроти Градежен. Си шеткаат со сукњите карирани...:D

Иако полагам утре и не вреди да губам време за овие, ама ради Бабунски ќе ја гледам. И на крај, испадна дека реалните резултати, не исфрлија од игра, со победа над Шкотска во Глазгов(сосема заслужено ќе беше) и минимум две нерешени против Хрватска, ние ќе имавме 4 бода повеќе, а Хрватите 4 помалки, ние би биле на второ место и со изгледни шанси за бараж.

Затоа максимално сериозно понатаму да продолжат да работат, се гледа напредок...

Тартан Арми се навивачи. Македонските гледачи на Филип II се само гледачи и љубители на фудбалот. Не може од нив да се очекува константно навивање. И нормално, после секое потфрлање на македонската публика се поставува истото прашање - зошто еднаш веќе не се направи македонска навивачка група која ќе ги следи и поддржува сите македонски репрезентации? :) Навивачката група би се „финансирала“ од членарина, со која би се купувале реквизити и тн, а АМС (и спортските федерации) би „донирале“ бесплатен влез за овие навивачи. Следејќи ги натпреварите на македонската фудбалска репрезентација, нешто најблиску до оваа група ми се навивачите со транспарент ВЕЛЕС кои не запираат со бодрење целиот натпревар.

Инаку идам денес и јас, јужна, блок 3 :)

Кој најде добар стрим од младичите со Норвешка, нека сподели. Да гледаме како ги торпедираат, а и да видиме Дорјан Бабунски што ќе изигра :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom