Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Есклузивно, Величе Шумуликоски !

1312369282balltricksfail.gif
Bitch please...
Horse_5cf42d_1076098.gif

веќе 2 натпревар по ред, јаховиќ е во првиот тим на цирих. во втора лига лани растур напрај, ако сега се прилагоди и во прва лига, многу добиваме во нападот!!!

Марио изгледа шампион станал :D Бог им е тамо треба да добие повик за репрезенатција да видиме што знае (y)
Иначе интересна ствар за тимов ланска сезона играл Robbie Flowler само нејасно ми е според википедија пишува дека истата година им бил и тренер :D
Што треба веќе да направи за да го викнат во репрезентација???

Па беше Ѓуровски во репрезентација и не ја искористи шансата. Неможе да споредувате азијски првенства со европски по квалитет (надвор од топ 5 лигите). Еве видете Ристич како се снајде, а во Азија постигнува голови на секој меч. Сепак треба да го викнат уште еднаш, да не го носат на душа.

Секој што отишол во Азија не заслужува повик за репрезентација. Ако сака некој од играчиве сериозно да напредува во кариерата, треба да остане во Европа, ако отишол за пари, нека си седи таму. Сите во Европа, нашиве во Азија, па уште за репрезентација да ги викаат...

Imate MNOGU gresna slika za kvalitetot na fudbal vo azija. Ne se tolku slabi ligite kolku sto mislite. Klubot na Gurovski na primer ima budzet od nad 10 mil evra. Kolku igraci imame sto igraat vo klub so takov budzet? Poleka no sigurno azija ja namaluva razlika so isocno evropskite ligi. Problemot e sto vo federacijata stedat pa mesto da mu platat da leta vo biznis klasa i da stigne poodmoren 2metrasot Ristic leta vo ekonomiska klasa so aziska kompanija koja e udobna ako si visok metro i zilet. Gurovski e motor na ekipata na 40 stepeni. Sto mislite kako ke igra na 20? Pa i vo vojvodina im bese eden od najdobrite pred da se spuka so idiotite tamu. Da imame igraci na lager ko srbija ili hrvatska bi se slozil ama osven 4-5 igraci nie nemame igraci sto igraat vo zapadno evropski ligi. Gjurovski i Grozdanovski treba da dobijat sansa. Za Ristic imame nekolku slicni igraci pa moze i nemora. Susmulkovski e cirkuzant ama ako ima pamet agent najverojatno zarabotuva najveke od site reprezantivci (1.3 mil - ako parite mu idat preku HK nema danok, na Pandev pola mu gi danocat).

Imate MNOGU gresna slika za kvalitetot na fudbal vo azija. Ne se tolku slabi ligite kolku sto mislite. Klubot na Gurovski na primer ima budzet od nad 10 mil evra. Kolku igraci imame sto igraat vo klub so takov budzet? Poleka no sigurno azija ja namaluva razlika so isocno evropskite ligi. Problemot e sto vo federacijata stedat pa mesto da mu platat da leta vo biznis klasa i da stigne poodmoren 2metrasot Ristic leta vo ekonomiska klasa so aziska kompanija koja e udobna ako si visok metro i zilet. Gurovski e motor na ekipata na 40 stepeni. Sto mislite kako ke igra na 20? Pa i vo vojvodina im bese eden od najdobrite pred da se spuka so idiotite tamu. Da imame igraci na lager ko srbija ili hrvatska bi se slozil ama osven 4-5 igraci nie nemame igraci sto igraat vo zapadno evropski ligi. Gjurovski i Grozdanovski treba da dobijat sansa. Za Ristic imame nekolku slicni igraci pa moze i nemora. Susmulkovski e cirkuzant ama ako ima pamet agent najverojatno zarabotuva najveke od site reprezantivci (1.3 mil - ako parite mu idat preku HK nema danok, na Pandev pola mu gi danocat).
Во Азија се преплатени фудбалерите, затоа буџетот не е баш релевентен кога станува збор за Азија и квалитетот.

Убоо кажа дечкото, мислењево за фудбалов у Азија ни е од пред 10 године па мислимо дека уште не ги бива за ништо. Ја сум сигурен дека у најмала рака, лигата по квалитет им е иста со нашава лига. Епа сега кога можат шанса да добиваат играчи од нашава лига, зошто па не и Ѓуровски?
Плус Ѓуровски доби шанса у репрезентација и според мене се покажа многу подобро од некои кои уште играат за репрезентација. Даде гол, имаше асистенција ми се чини...Е сега тоа што нашиве не сакаат да му платат за авионска карта, тоа е друга работа. И сигурен сум дека само поради тоа не добива повик.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom