Чичко Кумплунг
деца на транзицијата
Поедини членови тука потенцираат како не сакале Хрватите,и како ние сме ги сакале нив.Ама не брат... стварно дај објасни ми кој кого сака (наведи ми било каква ситуација земја што сака друга земја) и што е тоа сакање (ваљда не мислиш 12 евровизиски бодови)
Не се прави тоа така. Јас барем по понашање (од субјективно гледање) доколку би ги оценувал балканциве, Хрвативе имаат најслични карактеристики со нас, во поглед на гостопримство култура и други показатели, за разлика од србскиот национализам што е отиден предалеку и мислат дека само они постојат на светов и омаловажување на другите. И не го оправдувам она вчера што се скандираше безпотребно без никаква провокација, и наведов зошто.
Јас не наведов сакање туку кажав почитување. И има разлика. Ете за пример дај ми еден ваков гест од нивна страна. Нема ... епа зошто ние да сме црната офца секогаш? Ова никаде нема да го видиш освен на балканов никако да ја надминеме таа димензија , се замараме за туѓи проблеми а нашиот двор е
Мора да се научиме на дипломатија... ова моментално изгледа примитивно
Да ни беше Хрватска исто преку улица као што ни е Србија,Грција,ќе излезеше на виделина тоа што го зборам.Веројатоно и они ќе викаа дека ние сме Хрвати,дека Македонија како држава не постои!
Јас вчера ниту скандирав,ниту го оправдувам тоа...
Мене ме курчи тоа што им се лиже гз,самите себе се омаложуваме со самото тоа.
Јас не сум бил роден додека постоела Југославија.Може тогаш сите биле како еден народ,ама се смени времето...
Јас од бившите држави во Југославија ниту една не поштувам,и не очекувам да ме поштуваат.