Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
А бе хрвативе се дереа „ Цигане, цигане“ и пола стадион мислеше за нас пеат:icon_lol:. И после нормално контра удар.
И после нормално сељачаната и невоспитаноста од вас ќе протече.

Ебате дечиштата а и тие стара гарда клошари добри биле во сељачизам и ренесанса.

За двата гола грешка има кај Богатинов,првиот не толку бидејки Попов зелениот у мозокот излетува на топката и цела ја промашува а игра во ЕПЛ,лига кај што се игра баш со такви топки.Богатинов има грешка зашто не му затвори агол на Чорлука,додека ја смири топката и шутираше имаше време да му влета во шут,секој добар голман ќе изреагира така,ама дегенот наш остана на гол и му остави 7 метра гол на располагање.За вториот гол не праам муабет,самиот Ракитич за ХРТ изјави дека го приметил Богатинов како има навика да излегува понапред па кажа дека намерно ја дигнал повеќе и пооштро шутнал за да оди преку него.Па шутрак еден во прво полувреме ја извади некако што кој .!. пак испробуваш:facepalm:
Уште па гледам Србите со Белгија имале 2 стативи,5 стопроцентни шанси,ако играат така и со нас ќе не испрдат.
Среќа само што пак се раскарале,Коларов ќе го тепале Делии:icon_lol:
Во врска со тоа "Усташке Пичке" немам што да коментирам,момците цело време си пееа против ХНС и против Самир свиреа.Исто против Давор,ама не знам,нели е логично ние од Источна да почнеме да контрираме доколку пеат против нас нешто?Не бе брате,тие од Јужна до Запад се слушаат,ебате тоа клемпушите.Ова па народов колку е прост,да скокнат во Вардар 5% сите отидоа со нив.Дегени.

И како можевте да се дерете "усташки пички" бе? Па хрватите отсекогаш биле наши пријатели и браќа! Нормално е да си ја бодрат нивната репрезентација, патем читнете по нивни форуми какви им се мислењата за Македонија. Sирнете малку по натпревари што прават хрватите. Еве:

http://www.24sata.hr/nogomet/uefa-kaznjava-dinamo-zbog-petardi-i-makedonske-zastave-213850

img_4962-jpg.50571

RESPECT !

Кои црни пријатели бе,па уште и браќа ?

Не летајте со тоа паметот,за тоа како Хрватите не сакаат...

И да ви биде јасно,на овој клет Балкан никој со никој не се сака....

пример за страшен примитивизам што владее у овој дел од европа! Страшно:facepalm:

И после нормално сељачаната и невоспитаноста од вас ќе протече.

Ебате дечиштата а и тие стара гарда клошари добри биле во сељачизам и ренесанса.

Нормално е да возвратиш кога мислиш дека 500 луѓе кои ти дошле дома на стадион почнуваат да те навредуваат. Лоша перцепција и фрустрација од резултатот....и ете ти, јбг тоа е „спортско навивање“.

Јас лично бев запознаен со ситуацијата со Самир и веднаш ми беше јасно кон кого се упатени навредите и нормално не скандирав, а и не скандираа ни тие околу мене кога им кажав за што се работи. Но да бидам искрен да мислев дека некој на стадион во Скопје ќе им се обраќа на македонците со „Циган“, дупло ќе возвратев;)

Како прво и прво никој не спомна сакање... а кога спомнуваш сакање, дај објасни ми што е тоа?

Коментаров ти беше само у стил да се каже нешто... Овој потег ништо не го оправдува, колку сакаш вртија на страна балкански односи. За плачковци во спорт нема место. Кога ќе научиме да поднесеме пораз машки и нема други да ни бидат криви тогаш ќе збориме за спорт, сега сме само дечиња...

Убаво беше кога по хрватски медиуми пишуваа за македонската кошаркарска фаланга, убаво ни се крена курето кога требаше Динамо да дојде на градски за да прослави Вардар 65 години, убаво ви беше кога извадија знаме наше, кога се збратимија Скопје и Загреб , убаво беше кога прв пат осетивме еуфорија од екипен спорт во Македонија за време на СП ракомет 2009... ама да сега они се усташи. Ама и не сме криви ние ова кратко памтење ни го наметна системот што не води :tapp:

Ај бе мавни ми се !

Ставрно си шушумига бе.Ако србите се мрзат со хрватите значи мора и ние а ? Ако хрватите се мразат со словенците мора и ние со словенците :facepalm: Хрватите никад немале ништо против нас,напротив. Последен пример со порталот хрватски кога искочи со глупата сторија за стадионот као демек бил кал и со бодликава жица сите коментари под сторијата беа дека тој што напишал е деген сите ја осудија веста. Стави прст на чело малце и размисли,или не е битно кој е битно е само да се пцуе и дере по него.

Абе не тропајте глупости, на химната сите станавме си се свиреше нормално и аплауз добија. Се си почна ок, додека не почнаа да лежат по 3 минути на терен, кога по4наа да го палат стадион со бакљите и почнаа да фрлаат на терен, нормално и мене ме иритираа и се приклучив на скандирањето. Инаку да не сака некој да му ја продам картава со Србија?:D

Како прво и прво никој не спомна сакање... а кога спомнуваш сакање, дај објасни ми што е тоа?

Коментаров ти беше само у стил да се каже нешто... Овој потег ништо не го оправдува, колку сакаш вртија на страна балкански односи. За плачковци во спорт нема место. Кога ќе научиме да поднесеме пораз машки и нема други да ни бидат криви тогаш ќе збориме за спорт, сега сме само дечиња...

Убаво беше кога по хрватски медиуми пишуваа за македонската кошаркарска фаланга, убаво ни се крена курето кога требаше Динамо да дојде на градски за да прослави Вардар 65 години, убаво ви беше кога извадија знаме наше, кога се збратимија Скопје и Загреб , убаво беше кога прв пат осетивме еуфорија од екипен спорт во Македонија за време на СП ракомет 2009... ама да сега они се усташи. Ама и не сме криви ние ова кратко памтење ни го наметна системот што не води :tapp:
Димка,кога ќе осознаете дека како држава никој не не сака ?

Јас не спомнав ништо за поразот,не ми се криви Хрватите за тоа.

Вие се трескате од земја за тоа колку се поштуваме со Хрватите.
Во голема заблуда сте...

Да не мислиш дека го извадија нашето знаме ради тоа што многу не ценат ?
Не бе брате,играа со грчка екипа и го извадија нашето знаме,за да ги испровоцираат.А вие тоа што си направивте после филмови,тоа е веќе друга работа.
--- надополнето: 13 октомври 2012 во 13:23 ---
Ставрно си шушумига бе.Ако србите се мрзат со хрватите значи мора и ние а ? Ако хрватите се мразат со словенците мора и ние со словенците :facepalm: Хрватите никад немале ништо против нас,напротив. Последен пример со порталот хрватски кога искочи со глупата сторија за стадионот као демек бил кал и со бодликава жица сите коментари под сторијата беа дека тој што напишал е деген сите ја осудија веста. Стави прст на чело малце и размисли,или не е битно кој е битно е само да се пцуе и дере по него.
Гледај сега,мене ме заболе курот за Хрватска,за Србија и за тебе...

Јас си кажав што мислам во врска со тоа,не прифаќам „братства“со други народи.Пред 20 години бевме ист народ,иста држава,ама веќе не сме...

Димка,кога ќе осознаете дека како држава никој не не сака ?

Јас не спомнав ништо за поразот,не ми се криви Хрватите за тоа.

Вие се трескате од земја за тоа колку се поштуваме со Хрватите.
Во голема заблуда сте...

Да не мислиш дека го извадија нашето знаме ради тоа што многу не ценат ?
Не бе брате,играа со грчка екипа и го извадија нашето знаме,за да ги испровоцираат.А вие тоа што си направивте после филмови,тоа е веќе друга работа.
Ама не брат... стварно дај објасни ми кој кого сака (наведи ми било каква ситуација земја што сака друга земја) и што е тоа сакање (ваљда не мислиш 12 евровизиски бодови)

Не се прави тоа така. Јас барем по понашање (од субјективно гледање) доколку би ги оценувал балканциве, Хрвативе имаат најслични карактеристики со нас, во поглед на гостопримство култура и други показатели, за разлика од србскиот национализам што е отиден предалеку и мислат дека само они постојат на светов и омаловажување на другите. И не го оправдувам она вчера што се скандираше безпотребно без никаква провокација, и наведов зошто.

Јас не наведов сакање туку кажав почитување. И има разлика. Ете за пример дај ми еден ваков гест од нивна страна. Нема ... епа зошто ние да сме црната офца секогаш? Ова никаде нема да го видиш освен на балканов никако да ја надминеме таа димензија , се замараме за туѓи проблеми а нашиот двор е :tapp:

Мора да се научиме на дипломатија... ова моментално изгледа примитивно

Гледај сега,мене ме заболе курот за Хрватска,за Србија и за тебе...

Јас си кажав што мислам во врска со тоа,не прифаќам „братства“со други народи.Пред 20 години бевме ист народ,иста држава,ама веќе не сме...

Кој ти вика братства бе,абе читај убаво,не само да читаш него пробај да го разбереш тоа.. Никој не ти вика сакај ги хрватите..него имај малце култура,кога они се ОК со тебе биди и ти ОК со нив,немора љубов да водиш ама барем биди човек со човек.Зашто мора да викаш усташки пички ако они се коректни и си ќутат и навиваат.Ако почнат со провокации ондак секој би реагирал,ја прв би реагирал..ама кога се фер биди и ти,а хрватите секогаш биле фер , во целина,нормално секад ќе се најде некоја будала која ќе провоцира и ќе омаловажува,ама хрватите нас не сметаат за блиски и пријателски народ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom