Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Па Трајковски не ни игра шпиц воопшто за да може да го замени Мирко Ивановски, Трајковски игра полушпиц како Пандев (барем конкретно во формацијата што ја играме)... А како замена за Пандев (полушпиц/креативец/АМ) е повикан Тасевски... Од истата причина и Ѓуровски не е повикан, оти и он на таа позиција би играл ама Чедо стриктно по 2 играчи за секоја позиција вика, така да немало во случајот место за Ѓуровски и Трајковски (јес да јас лично било кој од овие двајца поеќе би го преферирал него Тасевски)...

Еве како се избрани играчите (според позиции):

М. Ивановски / Ристиќ​
Тричковски / Ѓоргиев ----------------- Пандев / Тасевски ----------------- Ибраими / Хасани​
Демири / Глигоров -------------------------- Шумуликоски / Спировски​
Попов/Лазевски --- Новески/Грнчаров --- Шиков/Маркоски --- Ѓеоргиевски/Ристовски​
Богатинов / Пачовски​
Ѓуровски и Трајковски би одговарале за позицијата на Пандев, затоа за нив двајца е потешко да се изборат во составот, додека пак за М.Ивановски е полесно оти и онака неаме асални шпицови, а изгледа дека Јаневски во секој случај (коа и онака неаме асален шпиц) повеќе преферира да игра со некој млад (ко Мирко) отколку уште да тераме со Наумоски и Ристиќ и такви некои...​

Тежок е изборот да се избере меѓу Хасани и Ибраими и двајцата играат солидно. Но според мене Ибраими ќе добие предност од Чеде. :)

Маанете картите! Ке има ли организирана навивачка група за Македонија на Запад или ќе оставиме хрватите да бидат побучни од 30.000 Македонци ???

Сам ќе ги замолчам, картата ми е до нив. :D

Па Трајковски не ни игра шпиц воопшто за да може да го замени Мирко Ивановски, Трајковски игра полушпиц како Пандев (барем конкретно во формацијата што ја играме)... А како замена за Пандев (полушпиц/креативец/АМ) е повикан Тасевски... Од истата причина и Ѓуровски не е повикан, оти и он на таа позиција би играл ама Чедо стриктно по 2 играчи за секоја позиција вика, така да немало во случајот место за Ѓуровски и Трајковски (јес да јас лично било кој од овие двајца поеќе би го преферирал него Тасевски)...

Па тоа ми е муабетот. :) Таков играч ни треба напред, видовме дека не ни одговара да играме со робусен шпиц. Тотално бескорисни беа и Ристиќ и Мирко, ко да не играа, невидливи. Требаше да се проба со подвижен играч како најистурен.

Абе треба да го земе Трајковски и да го игра шпиц сигурен сум дека ке се снајде 100 пати подобро од МИРКО ИВАНОВСКИ :tapp:

Ивановски ќе ве демантира една од следниве две утакмица, па мајка Јана нека е бе :)

Јас ќе навивам за Мирко да даде гол на утакмициве. Криво ми е за дечкото, не покажа нешто али не ни направи лошо.

Ивановски ќе ве демантира една од следниве две утакмица, па мајка Јана нека е бе :)

Taka e.
Mada koj i da e spic, vazno e da gi sokapime ustasine i cetnicine. Redno vreme e. Mamata nivna shajkachka! Makar i Sikov daval golovi.

Да прашам нешто?На која трибина ќе бидат хрвативе????Да знам за да не залутам некаде:D

Што е битно кај се коа и онака нема да можеш да влезеш кај нив.
Незнам одкога не си бил на стадион ама не е ко порано кој кај сака да седне. Ако немаш карта од тој блок не те пуштаат. Е сеа можеш да рипаш од еден у друг блок и да фатиш др место ама мене да ми биде фатено тоа за кое што сум платил има да го фрлам на терен тој.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom