Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
^ Добро де шо,да имавме среќа можевме и да тепаме.После играта прикажана во второ полувреме имаат и то како образ.

Јас не знам Јонуз и коментаторот со кој памет, образ и не знам што си земаат за право да кажат дека сме немале среќа на натпреварот со Русија?

Jonuz posle sekoj natprevar komentira kako sme nemale sreka, ili ne sme iskoristile sansi...I posle sekoj natprevar tvrdi deka uste nisto ne e zagubeno, i posocuva kako narednite 2 natprevara sigurno ke gi dobieme. Inace go gledav Jonuz pred nekoj den koga bese gostin kaj File u emisija, i od toa sto mozes da cujam kako razmisluva covekot ne me cudi ova sto se desava.

И уште тврди дека треба време и ред други работи. Па чиче до кога со тие чаршиски муабети бе? Не сме од вода праени мајку му.
Тој од гол линија ја вади топката, овој пенал утиња и што сакаш повеќе од тоа? Немале среќа, жими мајка.

И уште тврди дека треба време и ред други работи. Па чиче до кога со тие чаршиски муабети бе? Не сме од вода праени мајку му.
Тој од гол линија ја вади топката, овој пенал утиња и што сакаш повеќе од тоа? Немале среќа, жими мајка.

Toa deka treba vreme i deka sme mlada i neiskusna reprezentacija go slusame 10 godini unazad..

20 години истата приказна само имињата на учесниците се различни. Во сите квалификации ќе изненадиме со добар резултат против некој фаворит ќе киксираме со аутсајдер... некако ни се бендиса да бидеме секогаш четврти
инаку едно време Словенија и Црна Гора ни беа далеку зад петици, млади репрезентации, неискусни.... кај се тие сега кај сме ние...

20 години истата приказна само имињата на учесниците се различни. Во сите квалификации ќе изненадиме со добар резултат против некој фаворит ќе киксираме со аутсајдер... некако ни се бендиса да бидеме секогаш четврти
инаку едно време Словенија и Црна Гора ни беа далеку зад петици, млади репрезентации, неискусни.... кај се тие сега кај сме ние...

Crna Gora sto se vika vcera napravi reprezentacija, pa rastura vo ovii kvalifikacii, a ovoj konjov ni prodava muda za bubrezi deka sme use neiskusni i deka ni treba vreme... Kopito!

Crna Gora sto se vika vcera napravi reprezentacija, pa rastura vo ovii kvalifikacii, a ovoj konjov ni prodava muda za bubrezi deka sme use neiskusni i deka ni treba vreme... Kopito!

А во кои лиги играт на Црна Гора играчиве, а во која лига нашиве. па види им го само нападот е се е кажано. Вучинич, Љајич и Јоветич. кога ќе имаме ние оваква тројка напрад тогаш можеме да размислуваме за нешто повеќе.

Zasto ne se povikuva Nedzipi vo reprezentacija? Deckoto e izmislen za ovoj Despotovski i Simulikovski.. Znae da zadrzi topka, da povlece, asistira, sutira... Se sto e potrebno za eden vezen igrac... Nesto sto go nemaat Despotovski i Sumulikovski...
Неџипи играше во Лирс сега незнам каде е но е за класа подобар од Шумуликовски и Деспотовски, може да се проба и со Зоран Балдовалиев играше во Бугарскиот шампионат мислам дека беше во Локомотив Софија, а може и со младиот Драган Стојков брз играч игра во Србија штета што неговиот тим испадна од прва лига... Еден од горе наведените заедно со Тасевски и Ѓуровски и тимот би бил за три пати посилен. Некој вели дека Пандев не недостигал. Па се виде колку не недостига без него нема кој да ја држи топката, а и подобар би бил нападот кога би изгледал вака Тричковски-------Наумовски(Ристиќ па дури и Балдовалиев би можел да игра во напад)------Пандев, а во одбрана реков место Митревски---Грначаров и конечно да најдеме некој квалитетен десен бек, мое мислење е дека најдобро решение би бил Роберт Попов позз
Неџипи е плејмејкер, а Шуми и Деспотовски се ДМ и не знам како може да се споредуваат со него. Инаку Неџипи е класа над нив, па затоа пред недела-две беше прекомандуван во вториот тим на белгискиот второлигаш Лирс. Од Шуми немаме подобар DM, сакал некој да биде така или не. Толку од приказната. Балдовалиев е напаѓач, бил повикан во репрезентација и не покажал некоја посебна игра, за Драган Стојков има време. Роберт Попов веќе две години нема играно професионален фудбал, моментално е невработен и како таков не знам како може да игра за една репрезентација која сакаме да биде сериозна. Грнчаров во последно време е резервист во Апоел и полека и се доближува на 30-ката, Шиков каде каде е подобро решение од него, барем така се покажа на последниот меч, исто и Даниел Мојсов кој растура во Србија.

Неџипи е плејмејкер, а Шуми и Деспотовски се ДМ и не знам како може да се споредуваат со него. Инаку Неџипи е класа над нив, па затоа пред недела-две беше прекомандуван во вториот тим на белгискиот второлигаш Лирс. Од Шуми немаме подобар DM, сакал некој да биде така или не. Толку од приказната. Балдовалиев е напаѓач, бил повикан во репрезентација и не покажал некоја посебна игра, за Драган Стојков има време. Роберт Попов веќе две години нема играно професионален фудбал, моментално е невработен и како таков не знам како може да игра за една репрезентација која сакаме да биде сериозна. Грнчаров во последно време е резервист во Апоел и полека и се доближува на 30-ката, Шиков каде каде е подобро решение од него, барем така се покажа на последниот меч, исто и Даниел Мојсов кој растура во Србија.

Od Sumi nemame podobar?? Idi be leci se!!

Реално, колкаво и да е дрво Величе, со Русија, Андора па и Ерменија солидно си ја исполни задачата, а тоа е да биде деструктивец и да крати акции... лошо кај нас е што очекувавме да биде плејмејкер... не го бива за тоа, го бива за орање по терен, така да за последниве утакмици не треба да има големи критики кон него.

Дај ве молам не бранете го уште Шуми.Таквите како него треба да им се даде клоцата од репрезентација.Има полно деца млади кои горат да за го облечат тој дрес,но кај нас некои првотимци си го имаат зацементирано местото.

А во кои лиги играт на Црна Гора играчиве, а во која лига нашиве. па види им го само нападот е се е кажано. Вучинич, Љајич и Јоветич. кога ќе имаме ние оваква тројка напрад тогаш можеме да размислуваме за нешто повеќе.

Иначе играат без Јоветич...повреден е 7 месеци,сега се повреди и Вучинич...иначе што толку сме запнале со таа Црна Гора не знам..да си гледаме за нас поарно ќе е//

Иначе играат без Јоветич...повреден е 7 месеци,сега се повреди и Вучинич...иначе што толку сме запнале со таа Црна Гора не знам..да си гледаме за нас поарно ќе е//
Знам за Јоветич, само им објаснував нешто тука оти запнаа како они имале толку појаkа репрезентација. Нaшиве играат во Кипар, Израел, Молдавија и незнам уште каде и они се чудат како Црна Гора биле појаки.

Е па се додека има репрезентативци кои плаќаат за да играат во репрезентација за да можат полесно да се продадат во некој клуб нема да имаме такви играчи... знам за еден во времето што играше за репрезентација не од што беше добар туку од што сестра му добро се швркаше со...

Знам за Јоветич, само им објаснував нешто тука оти запнаа како они имале толку појаkа репрезентација. Нaшиве играат во Кипар, Израел, Молдавија и незнам уште каде и они се чудат како Црна Гора биле појаки.

Бтв Љајич е србин, не црногорец

Мислам дека треба да му се даде шанса на детето од Парма, Ристевски мислам беше.
Одбраната мислам дека ако Лазевски се прекомандува десно, Шиков до Новевски и Попов десно ќе имаме супер одбрана. Средина Величе, Деспотовски и детево од Парма или Тасевски пред нив. Пандев и Тричко странични напаѓачи и Наумовски/Ристич најистурени напаѓачи. Мислам дека вака барем на хартија имаме солидна репрезентација...

----------------Нурединовски----------------

Лазевски---Шиков----Новевски----Попов

--------- Величе-------Деспотовски-------

----------------Ристевски-------------------

-Пандев---------------------------Тричко--

----------Ристиќ/Наумовски---------------

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom