Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Бтв Љајич е србин, не црногорец

Мислам дека треба да му се даде шанса на детето од Парма, Ристевски мислам беше.
Е да и јас имам нешто читано за него, ама не којзнае колку. Колку години има??

П.С. За Љајич е моја грешка, сум помешал некои работи.

Е да и јас имам нешто читано за него, ама не којзнае колку. Колку години има??

П.С. За Љајич е моја грешка, сум помешал некои работи.

Мислам дека 18, немора уште сега да игра прва постана, но може да влегува да акумулира искуство...

Мислам дека 18, немора уште сега да игра прва постана, но може да влегува да акумулира искуство...
Уште Јонуз да го знај малиот ќе биди се океј.
Чисто се сомневам дека слушнал за него, а и да слушнал не верувам дека во наредните години ќе заигра.

Уште Јонуз да го знај малиот ќе биди се океј.
Чисто се сомневам дека слушнал за него, а и да слушнал не верувам дека во наредните години ќе заигра.
Игра за под21 година, го знае Јонуз :)

Игра за под21 година, го знае Јонуз :)

Баш сега гледа на нет У-21 реперзентација имаме неколку шо игрет во добри екипи и лиги: Парма,Херенвен,Спарт Прага, тројца имаме во Рода, мислам дека полека треба да почне да се менува генерација, овие имаа 10 години да се докажет и се виде колку се кадарни.

----------------Нурединовски----------------

Лазевски---Шиков----Новевски----Попов

--------- Величе-------Деспотовски-------

----------------Ристевски-------------------

-Пандев---------------------------Тричко--

----------Ристиќ/Наумовски---------------
Супер ти е составов, ама мислам дека му е сеуште рано на Ристевски, сеуште игра само за младинската екипа на Парма а веќе имавме слично лошо искуство со Славковски кој во сениори (за Интер и сите останати) не се покажа баш како што се очекуваше. Така да мислам дека на негово место би било паметно да игра Тасевски, или па малце поофанзивно, Шуми како DM, Тасевски и Ѓуровски понапред. Би го избрал Ристиќ пред Наумовски, а исто така и Мојсов пред Шиков. За другиве се сложувам, Нурединовски и не е така лош голман, а на пријателскиот натпревар со Албанија нема да биде лошо ако се проба како функционираат Попов и Лазевски заедно.

Баш сега гледа на нет У-21 реперзентација имаме неколку шо игрет во добри екипи и лиги: Парма,Херенвен,Спарт Прага, тројца имаме во Рода, мислам дека полека треба да почне да се менува генерација, овие имаа 10 години да се докажет и се виде колку се кадарни.
Патем тие од U-21 и не се така добри, да беа добри ќе немавме само една победа во 2010, нели? Сепак има неколку добри поединци (и во U-21 и U-19), еве Лазевски и Агим Ибраими добија шанса во сениори.

Не знам кои се тие тројца од Рода али близнаците не се добри. Од Херенвен е Фазли, и тој не се покажа многу добро. Од Спарта Прага е Дурански, него го немам гледано многу и не сакам да коментирам.

Не знам кои се тие тројца од Рода али близнаците не се добри. Од Херенвен е Фазли, и тој не се покажа многу добро. Од Спарта Прага е Дурански, него го немам гледано многу и не сакам да коментирам.
Близнаците + Јани Урдинов... дали ги бива резултатите покажуваат.

Близнаците + Јани Урдинов... дали ги бива резултатите покажуваат.

Баш видов на нет Урдинов и еден од близнаците имаат настапи за прв тим годинава. Колку се добри не можам да кажам, не ги имам гледано, но мислам вреди да се проба макар и на пријателска.

Како може Шуми да го оправдувате пак не ми е јасно?
Организатор на игра, се крие од топката ко пичка некоја, да не згреши да не утне, коркач глуп.

Како може Шуми да го оправдувате пак не ми е јасно?
Организатор на игра, се крие од топката ко пичка некоја, да не згреши да не утне, коркач глуп.
Кој ти рекол дека Шуми е организатор?

MKД СПОРТИСТИ

ЗА ФУДБАЛ
СЕ БИ ДАЛ.
А ЅВЕЗДИВЕ наши трчаат како баби
секој може топката да им ја зграби.

САМО ЗА НАШИОВ РАКОМЕТ
ТРЕБА ОГНОМЕТ.
За наши стандарди
пред другите се милион јарди.

ЏАБЕ СЕ ПРАЈМЕ МАРКА
НЕ НЕ БИВА И ЗА КОШАРКА.
Мора да се скриеме во ќошот
никако не можеме да го погодима кошот.

СТРЕЛЦИ СМЕ ЈАКИ
ГИ СТАВАМЕ СИТЕ НА МАКИ.
Не можеме ништо да погодиме
ајде дома да си одиме.

НЕ МОЖАМ НА НОЗЕ ДА СТОЈАМ
МЕ БОЛИ ГЛАВА КОГА БРОЈАМ.
КОЛКУ ФИНАНСИИ НА ВАКВИ ФРЛАМЕ,
А НОСОТ НЕ ИМ ГО ТРЛАМЕ.

УШТЕ ПОВЕЌЕ ГИ ВЕЛИЧИМЕ
И СО НИВ БЕЗДЕЛНИЧИМЕ.
ГИ СЛАВИМЕ КАКО БОГОВИ,
А ТИЕ СЕКОГАШ НИ НАБИВААТ РОГОВИ.

ДОСТА Е ВЕЌЕ НЕ МОЖАМ ДА ИЗДРЖАМ
ПОДОБРО ВО ПЕКОЛОТ ДА СЕ ПРЖАМ
ОТКОЛКУ ЗА МАГЛА ДА СЕ ДРЖАМ.

Прим.Авт.
НЕ МОЖАТ ДА МИСЛАТ НА НАЦИОНАЛНИОТ ДРЕС
ПА СЕКОГАШ СЕ ПОД ФИНАНСИСКИ СТРЕС.
ГИ ИНТЕРЕСИРА БАНКАРСКАТА ПЕРАЛНА
ТУКА ИМААТ ЗАРАБОТКА МАКСИМАЛНА.

(Ма-Ста-Пе)

Па да.
Драгн Стојков не може полошо од наведениов сигурно, а млад е, може нешто и да научи плус низ годините.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom