Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Разликата меѓу нас и Црна Гора??Во квалитет нема разлика,ама еве и сами погледнете .

Гледајте како игра голманот на Црна Гора...пожртвувано,за репрезентацијата.:cuc:

Разликата меѓу нас и Црна Гора??Во квалитет нема разлика,ама еве и сами погледнете .
Аха, ич нема разлика. Само што тие имаат играчи од Рома, Фиорентина, Џенова, Спортинг Лисабон, Спартак Москва, Локомотив Москва, па и понатаму ако одиме Херкулес, Рапид Виена, Рапид Букурешт, Анкара спорт, Мајнц, Партизан, Војводина...

Видиш тука сме ние еднакви, и ние имаме по некој од Мајнц, Партизан и Војводина, еден од Интер за кој викаме дека не ни треба и еден од Динамо Киев. Остатокот ни е Кипар, Азербејџан итн...

И лани се вртеа исти муабети, дека ене ја Босна каде е а исти сме по квалитет :pos:

Реалноста е за жал поинаква...

Аха, ич нема разлика. Само што тие имаат играчи од Рома, Фиорентина, Џенова, Спортинг Лисабон, Спартак Москва, Локомотив Москва, па и понатаму ако одиме Херкулес, Рапид Виена, Рапид Букурешт, Анкара спорт, Мајнц, Партизан, Војводина...

Видиш тука сме ние еднакви, и ние имаме по некој од Мајнц, Партизан и Војводина, еден од Интер за кој викаме дека не ни треба и еден од Динамо Киев. Остатокот ни е Кипар, Азербејџан итн...

И лани се вртеа исти муабети, дека ене ја Босна каде е а исти сме по квалитет :pos:

Реалноста е за жал поинаква...
Не,и ти погрешно му реплицира.Разлика има,ама не е во квалитетот на играчите,можеби е ама не во толкава мера како што викаш ти.

За викање викаа и исто така викаа Русија Србија Православље,е сега ако сакале да не испровоцираат лошо го прават тоа затоа што тоа нас нити не интересира,а нити не и нешто многу погодува,а скоро сите беа некакви војници(руски и украински).И нашите репрезентативци можам само да ги пофалам и да играа вака и против Ерменија немаше да биде 2-2 него некои 4-0 ама тоа се што би било кога би било.Затоа глава горе и одиме натаму па што биде нека биде ама само под услов да играат како вчера.(ако играат како против Ерменија не им бега "Играјте педери")

Abe ubavo rekov jas KONSKRIPTI :icon_lol:

Па добро, ја мислам дека ни е искривена реалната слика за тоа колку сме јаки. Иначе сите овие години трескање од земја мора да се огромна случајност :)

Енивеј, другарчето вика: видите колку им е пожртвуван голманот, така се игра за репрезентација. Јас се слагам 100%, ама освен што треба да си пожртвуван, треба и да знаеш. Кај нас голманите се очај, пример Пачовски со Норвешка, во посилна репрезентација никогаш не ќе го викнеа пак да брани. А за фрлање може да се фрлаат колку сакаат. Факт е дека едно време имавме одбрана составена од Седлоски, Митрески, Новевски, Васовски... кои сите беа во топ форма и играа одлично во клубовите. Сега Седло го нема, на Новевски му бегаат и топките и играчите, на Митрески очигледно не му се игра претерано многу, Васовски одамна го нема, ма да и кога го имаше Катанец играше тројка позади. Шиков е ново име кое колку толку може да одигра, Грнчаров предходно... ама се е тоа просек. Ние уште се палиме на имињата во одбраната ама тие не можат ни 30% од она што го играа пред неколку години.

Средниот ред нејќам ни да го анализирам.

Нападот борбен, без поддршка од средината...

Објективно сме многу лоши, ама субјективно (навивачки) гледаме на работите и имаме слика дека можеме, ама од незалагање, лошо судење и слично, не ни иде...

Abe za golman spored mene JORDE e spasot :) ke izgine na teren pa ako treba i ke gi utepa napagacite NAPRED JORDE :icon_mrgr

Може видео од пеналот за Македонија?
Оти јас никаде не видов контакт за фаул тогаш, стварно сакам уште еднаш да видам.

^ И да ти дајме,шо ќе ти е.Пак неможеш добро да видиш дали е или не.А и да бил и да не бил пак исто како да не бил.

Abe za golman spored mene JORDE e spasot :) ke izgine na teren pa ako treba i ke gi utepa napagacite NAPRED JORDE :icon_mrgr
Голем потенцијал имаше детето... мислев ќе стане голем голман... штета. Не сум го гледал одамна ама каков и да е сега не може да биде полош од овие што ги имаме, а никогаш не дојде во конкуренција.

Може видео од пеналот за Македонија?
Оти јас никаде не видов контакт за фаул тогаш, стварно сакам уште еднаш да видам.
Истото го кажав и јас, мислам дека немаше никаков фаул.

Голем потенцијал имаше детето... мислев ќе стане голем голман... штета. Не сум го гледал одамна ама каков и да е сега не може да биде полош од овие што ги имаме, а никогаш не дојде во конкуренција.

Da Da kako brani covece :) moze nekoj ke pomisli deka sum lud ali me potseka na buffon ozbilno
Ednas vleze ko demek u konkurencija ali 2 ili 3 golman na reprezentacija go stavija SRAMOTA EJJJ spored mene treba da m se dade sansa pa nema sansi da brani poloso od Nuredinovski ili kako i da bese

Не трескајте зелени. Јорде ќе бранел за репрезентација,му ебем месечарот.
Ако глеавте какви голои прими од тие од Азербејџан или нез кај беа што го прегазија металург,или па последно коло од силекс каков гол прими нез дали ќе сакате да го глеате у репрезентација. Можда бил добар голман,т.е имал потенцијал али сеа е само еден просечен голман за нашево првенство,и под просек можда....

Da Da kako brani covece :) moze nekoj ke pomisli deka sum lud ali me potseka na buffon ozbilno
Ednas vleze ko demek u konkurencija ali 2 ili 3 golman na reprezentacija go stavija SRAMOTA EJJJ spored mene treba da m se dade sansa pa nema sansi da brani poloso od Nuredinovski ili kako i da bese
Далеку је сунце, Нурединовски е измислен за Јорде.

Инаку за црногорците, за нијанса се подобри од нас, посебно во офанзива, ама не се којзнае колку силни. Па ова англичаниве со нас ќе напраат една шанса и ќе дадат гол, а на ова Црногорциве од 102,8 шанси не им дадоа гол :pos:

Далеку је сунце, Нурединовски е измислен за Јорде.

Инаку за црногорците, за нијанса се подобри од нас, посебно во офанзива, ама не се којзнае колку силни. Па ова англичаниве со нас ќе напраат една шанса и ќе дадат гол, а на ова Црногорциве од 102,8 шанси не им дадоа гол :pos:

:pos2: :pos2: Daj be coveku ne me smej Nuredinovski ejj ccc gog ledam kako "Opasno Brani " Jorde ke brani 100% podobro samo treba mala sansa I taka sea sansite ni se 20% treba ovoj Jonuz da izmesa neso pa makar i da izgubime Golem K*R vaka mozeme samo ad dobieme da se smeni neso da se stavat novi igraci da se uigraat pa REDNO E DA SE VIDIME NA SVETSKO ILI EVROPSKO PLEMETO :salut:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom