Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Да беше сега мрме 6 бода дали ќе имавме со овие играчи. Али тоа македонче толку разбира.
Автоматски споено мислење:

Да не беше Боби, Мрме ќе беше селектор од рангот на Џиџи, Канатларовски и остали квази тренери. Мрме си губеше со Ерменија,Албанија, реми со ебена Естонија, лошо европско со најдобар тим кој сме го имале( играчи во топ клубови со добра минутажа) и згора на се неговите клубски авантури. Али Боби е крив што ги произведе пола играчи, што беше 2 во група,што во бараж ја тепа Италија и машки игравме со Португалија,за да на крај во најтешката група каде што има какви такви шанси за пласман на европско и игра ТОП фудбал со играчи без клубови и чкљ клубови, да е направен најголем кривец како упропастил сјајна генерација и бил најлош селектор. Класични размислувања на луѓе кои пратат Мак фудбал три пати годишно и немаат појма што се случува и Мрме го замислуваат дека ќе ги реши проблемите и ќе играме уште едно европско.
Пред 2 год иста прича

Да ја тргнеме политиката на страна, ако се гледаат само тренерските квалитети, за мене секогаш Боби е пред Мрме.

Знам сега некој ќе го разбере ова погрешно, како јас да тврдам дека Милевски е Гвардиола, далеку од тоа, само сакам да кажам дека го вади максимумот од овие играчи што ги има и дека во голема мера трпеше критики кои реално не ги заслужи.

Во цел негов мандат на клупата му замерувам само за поразот од Бугарија на домашен терен, не знам колку е и тоа негова кривица ама едноставно во тој период поради политичките случувања мораше да ги добиеме комшиите на домашен терен.
Ние изедовме црвен во 10та минута и после одиграме како пичиња, никогаш на цела оваа генерација нема да им го заборавам тој пораз.
Па искрено Милевски е квалитетен тренер. Само што кај нас се гледа така затоа што е нашинец. Еден Гвардиола, дете на Барселона, цела тренерска кариера си ја има трасирано преку Барселона, Баерн и Сити - топ клубови кои стално имале пари и можеле да си донесат кого сакаат да игра за нив. Еве сега Фернандо Сантош доби отказ од Азербејџан откако загубија од Исланд на гости со 5-0. ПЕТ НУЛА! Башка што имаа пораз дома од Хаити во пријателска со 0-3 и изиграа тиња во лига нации (еден пораз и од 6-0). па ете Сантош освои европско со Португалија (ако не го бива нешто посебно како тренер). Боби баш дека со тим чии играчи постојано бараат клубови и се вон-форма прави добри резултати. Еден другар мој англичанец после утакмицата наша со Англија во Скопје се чудеше како влегол Ашковски без да игра во некој клуб и пак се трудел на терен, а Англија и зела бод на Македонија, а не обратно.
До октомври има време. Доста играчи најдоа клубови, тренираат и почнуваат да играат за своите клубови. Да, Белгија е квалитетно подобра, тука нема збор, ама па и не е тоа што беше пред 4, пред 8, пред 10 години. Сега ќе го немаат Лукаку, што за мене е голем плус затоа што е тежок да се чува. Може и три-четири да примиме, може и 0-1 да тепаме, се бива. Кај дечките има голема волја и мислам дека сите посакуваат пласман на СП. А таа волја некогаш може да е и фактор плус. Реално или не, постои шанса и треба да се проба и да се искористи. Ако ја добијат Белгија, ќе им треба само бод во Кардиф против Велс за прво место. Баражот секако стои, дури и мислам ако е бараж подобро преку ЛН, поповолни екипи за противници би имале од тие во првиот шешир.

Оваа генерација на младинци според мене е најслабата цо историјата и предходната со Диме Тодоровски,Станковски,Максимов беше подобра.Јас не видов некој да се издвојува да биде лидер

Оваа генерација на младинци според мене е најслабата цо историјата и предходната со Диме Тодоровски,Станковски,Максимов беше подобра.Јас не видов некој да се издвојува да биде лидер
Дечкото од Ѕвезда е добар,седмицата. Оние брачата многу слаби.

Тој од Ѕвезда уште на полувреме требаше да го извади, добар е по душа можи, нешто во филм е си мисли Ибрахимовиќ е, преслаб играч, многу порано требаше Ѓорѓиевски да влези, според мене најзадоволително изигра Хамза од Струга, другите испод ниво.
И како шо пишаја погоре ова е најслабата генерација на младинци, овде играч за сениори немаме во следните години.

Добар е Гаштаров имајте во предвид дека е најмладиот во репрезентацијата. Има уште време да напредува и верувам дека многу од вас ќе го променат мислењето за некоја година.

Со 2 нерешени до крајот со Белгија и Велс и победа со Казакстан ќе бидеме ли први или мора сплет на околности? Идеално би било две победи и реми ама тоа е многу тешко, со Белгија мислам дека можеме реми,Велс ми е без везе не ни оди против такви држави.

Во поглед на вчерашната утакмица Србија Англија, ние со Англија имаме 3 нерешени и 3 порази и тоа 2 минимални и таа 7-0 :coffee:
Со тое А репрезентации добри сме, поише ни праат проблем тие Б репрезентации.

Со 2 нерешени до крајот со Белгија и Велс и победа со Казакстан ќе бидеме ли први или мора сплет на околности? Идеално би било две победи и реми ама тоа е многу тешко, со Белгија мислам дека можеме реми,Велс ми е без везе не ни оди против такви држави.
Со 2 нерешени и победа против Казахстан тешко да бидеме први. Ние имаме сега 11 бода од 5 натпревари. Тогаш би имале 16. Белгија има 10 од 4 натпревари, со нас ако изигра нерешено = 11, значи на другите 3 натпревари треба да освои максимум 5 бода, значи 1 да победи и два нерешено, за да имаме ист број бодови, па и тогаш пак ќе се пред нас заради гол разликата. Ете да речеме да изгуби од Велс, пак има натпревар против Лихтенштајн кој сигурно го добива, а со истиот оној Казахстан кој го победи 6:0 треба да изигра минимум нерешено за да има помалце бодови од нас. Значи практично невозможна мисија е тоа прво место. Евентуално со 3 победи е остварливо.

Со 2 нерешени и победа против Казахстан тешко да бидеме први. Ние имаме сега 11 бода од 5 натпревари. Тогаш би имале 16. Белгија има 10 од 4 натпревари, со нас ако изигра нерешено = 11, значи на другите 3 натпревари треба да освои максимум 5 бода, значи 1 да победи и два нерешено, за да имаме ист број бодови, па и тогаш пак ќе се пред нас заради гол разликата. Ете да речеме да изгуби од Велс, пак има натпревар против Лихтенштајн кој сигурно го добива, а со истиот оној Казахстан кој го победи 6:0 треба да изигра минимум нерешено за да има помалце бодови од нас. Значи практично невозможна мисија е тоа прво место. Евентуално со 3 победи е остварливо.
Охоо немаме шанси реално,бараж е плафон тука значи,Велс ако се вмеша ама и тоа е недоволно,нас плафон ни е нерешено кај Велс и Белгија и победа рачунам врз Казакстан кој ќе има нов тренер и може ќе имат некоја мотивација повеќе,дај боже ама тешко директно да одиме.

Мораше Велс да го тепаме дома

Охоо немаме шанси реално,бараж е плафон тука значи,Велс ако се вмеша ама и тоа е недоволно,нас плафон ни е нерешено кај Велс и Белгија и победа рачунам врз Казакстан кој ќе има нов тренер и може ќе имат некоја мотивација повеќе,дај боже ама тешко директно да одиме.

Мораше Велс да го тепаме дома
Тоа второ место во групата би било премија. Не заради баражот, ние секако ќе играме бараж, дури и петти да сме во група, туку зашто во истиот бараж се добива поповолна позиција. Најдобрите 4 второпласирани репрезентации ќе бидат ставени во прв шешир, тие од 5-8 место во втор шешир, тие од 9-12 во трет шешир и четирите од Лига на нации во 4 шешир. Во полуфиналето на баражот тие од 1 шешир добиваат репрезентација од 4 шешир (теоретски таму би можел да биде и Сан Марино), а тие од 2 добиваат репрезентација од 3 шешир. Значи за нас најдобро би било да завршиме 2 во групата и да сме меѓу четирите најдобри второпласирани.

Тоа второ место во групата би било премија. Не заради баражот, ние секако ќе играме бараж, дури и петти да сме во група, туку зашто во истиот бараж се добива поповолна позиција. Најдобрите 4 второпласирани репрезентации ќе бидат ставени во прв шешир, тие од 5-8 место во втор шешир, тие од 9-12 во трет шешир и четирите од Лига на нации во 4 шешир. Во полуфиналето на баражот тие од 1 шешир добиваат репрезентација од 4 шешир (теоретски таму би можел да биде и Сан Марино), а тие од 2 добиваат репрезентација од 3 шешир. Значи за нас најдобро би било да завршиме 2 во групата и да сме меѓу четирите најдобри второпласирани.
Сигурен си дека најдобро второпласирани ќе бидат во првиот шешир за бараж, а не преку моменталнио рејтинг? На последното СП беше по број на бодови, ама ова што го гледам сега поготово на тие footballmeetsdata (ај што се лоши во предвидувањата, ама не ми се верува дека не би знаеле за ова) се оди по моментален рејтинг.

Сигурен си дека најдобро второпласирани ќе бидат во првиот шешир за бараж, а не преку моменталнио рејтинг? На последното СП беше по број на бодови, ама ова што го гледам сега поготово на тие footballmeetsdata (ај што се лоши во предвидувањата, ама не ми се верува дека не би знаеле за ова) се оди по моментален рејтинг.
Во право си, сепак ќе биде според рејтингот од листата од ноември 2025, освен за четирите од Лига на нации што секако ќе бидат во шешир 4.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom