Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Pick your poison:

Италија
Турција
Данска
Украина

Немаше што да бараме без Муслиу и Алиоски. Не пресече и пеналот и нивното рано водство. Секако ќе изгубевме де, ама сигурно попристојно.

Нешто што го зборувам цело време, а повеќето не го сфаќаат е дека на нас од најголемо значење ни е да имаат клупскабминутажа најдобрите играчи.
Тоа се Столе, Џани, Муслиу, Барди, Елмас и Миовски. Донекаде Зајков, Тихо и Чурлинов. Кој друг ќе игра е тотално небитно и не може ништо да придонесе, што се виде и вечерва. Македонската лига е светлосни години назад во квалитет и гледаме какво мачење е кога еден од најдобрите одбранбени играчи во лигата, игра за репрезентација.
Немаме резерва за Џани. Ниту еден играч немаме на таа позиција. Едно 5 години да не игра клупски фудбал, пак е измислен за замените негови.
Лош потег што почна со Даре во одбрана, веројатно ради искуството му даде предност пред Серафимов. Не дека вториов ќе беше подобар, ама Велковски ептен беше крш. Можеби требаше да игра со некоја 3-5-2 формација, во отсутство на странични бекови, ама па и крилни бекови немаме.
Лош крај на циклусот, резултатски и играчки распад. Немаш тука друга опција освен давање отказ, секако јавноста ќе те направи пепел.
Многу пати кажав, ние треба да уживаме што воопшто имаме шанса да играме бараж, а таму само со целоосен состав и луда среќа може да дојдеме до позитивен резултат. Играчки, местото не ни е во бараж, а камо ли на СП. Многу не кочи тоа што Елмас има катастрофален избор на клубови, а и тоа што од Чурлинов се очекуваше даааалеку повеќе.

В газ да си ги напика Милевски 2те години без пораз. Две гостувања на островот, 14 гола. Со Казахстан срамна партија дома, а и на пријателски курот си го ладеа (6 натпревари без победа). Да не се заборави и сомнителниот пораз дома со Украина кога водевме 2-0. Едноставно секогаш кога се бараше одлучен чекор напред, бодови и користење на шанси, се бламираа. Врвот му е минатиот и овој бараж за СП и толку од него. Пандев и Омерагиќ да најдат нов селектор и темелна реконструкција на ростерот за следниот циклус.
Најден е новиот селектор Гоце Седлоски.

Оди бе ајде.... Велс ја направија ПРАЈМ АНГЛИЈА од 2007 година. Нема да играме на светско првенство 2026та, не се залажувајте.

Знаев дека ако врне дожд ќе не соберат ко ѓубре во 5 сабајле.
Не 2026 ни до 2136 година Македонија нема да се пласира на светско превенство бидејки РИБАТА СМРДИ ОД ГЛАВАТА А НЕ ОД ОПАШКАТА.

Za nacija u koja eden od glavnite fudbalski faktori momentalno e krmeto kriminalno Milenko i ova e malku.

Samo ne mi e jasno ovoj milevski sto mi igra 352 formacija, koga nit imame nit nekogas sme imale igraci koi ovoj dosta delikaten sistem gi bara. Dobri stranicni univerzalni stoperi, sto mozat da pokrijat i u faza na napad, total ofanzivni bekovi, pouniverzalen napad, sredina so dvajca dobri kreativci i eden plejmeker pred odbrana, abe nisto od toa nemame, osuden si od start na propast so ovaa formacija koja i negovi prethodnici ja miluvale pocnuvajki od Katanec.

Ne deka formacija nesto mnogu ke smeni ama 7-1 be haha, epski blam e toa kako i da ja vrtis pa koj saka neka ti e del od rosterot.

Најден е новиот селектор Гоце Седлоски.
Жозе Мурињо да го ангажираат кога ќе види какви услови му поставуваат за 5 минути ќе се откаже :pos:
Автоматски споено мислење:

Намерно изгубија денес, тактички одиграно од Сер Боби. Вкрстуваме вака со Италија први и тепаме 0:1
Ја знаеш народната СЕКОЈ ДЕН НЕ Е ВЕЛИГДЕН?

Pick your poison:

Италија
Турција
Данска
Украина
Само не Данска или Италија, Турците или Улраина, мада како што сме во слободен пад ништо чудно со петарда да излеземе одма. Неможеш 7 парчиња да примиш и да одиш на Светско, колку и да не ти е битно, подсвесно се паѓа. Нема што да бараме веќе.

Намерно изгубија денес, тактички одиграно од Сер Боби. Вкрстуваме вака со Италија први и тепаме 0:1
И после со Велс финале на Грацки, им враќаме мило за драго :D.

Како и да е... ggwp, ако го тргнеме најдобриот меч (0-0 со Белгија) и најлошиот меч (7-1 со Велс) ова е генерално објективно каде стоиме како репрезентација, просечна екипа со просечни играчи, просечен селектор и просечни фанови.
Подпросечни играчи со 2-3 просечни. Добар реалити чек во секој случај.
Второ полувреме дисастер клас на Милевски.
Во ситуација кога Велс беа во страшен залет, едноставно преголем ризик е да играме со двајца стопери назад, од кои едниот е Велковски кој сезонава има 45 минути се на се изиграно во факинг Мостар.
Нема ни концентрација ни сила за повеќе од 45 минути чоекот.
Асистенцијата до Миовски во прво е само уште една слика за неговиот неискористен потенцијал, ради гејминг приоритети и катастрофа мајндсет.
Многу, многу сме лоши со топка, единствено Барди и Елмас се прес-резистентни играчи, но не можат се сами, другите копачки сите до еден.
Нека засукаат ракавите Пандев и компанија и да соберат некој играч што ќе биде додадена вредност во репрезентацијава.
Со Седло сигурно ќе имаат лесна соработка, иако не сум голем оптимист за него во репрезентација.

Уште моменталниот Жозе Мурињо ни фали и циркусот ќе е комплетен. Како што е во стагнација Мурињо одлично би ни било да ни биде селектор.
Нема да прифати а знаеш зошто?Затоа што кога ќе одбере 11 најталентирани деца кои ќе ги ископа од 2,3 лига мафијашите веднаш ќе му акнат блокада со образложение дека син на тој некој си функционер или внук и што ти ја знам треба да игра а не некое дете 2 до 3 пати подобро кое до вчера постојано греело клупа.

Се ова е масло на Миленко со своите врски во ФИФА како би го сменил Боби и да го донесе Копачот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom