Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Заслуживме победа, многу недисциплинирано во второ полувреме и затоа се посравме. Стариот добар Столе, реагира како падавичар на слободен удар од 50 метри.
Катастрофална завршнива на контрите, неозбилни шутеви во ситуација кога сме повеќе, недоволен квалитет кај некои играчи, немање среќа и тоа е...

Тие што ги правите споредбите за Мрме и Боби, како прво играме без Пандев, Адеми, Тричко, па и Несторовски. Со нив во состав, немаше Елмас и Барди да глумат фраери, да шутираат и дриблаат цело време. Замените немаат доволен квалитет и играва што ја имаме е задоволувачка. Нема среќа Боб денес, ништо не беше негова вина.
za drugoto se soglasuvam, no spored mene milevski ima vina bidejki zamenite mu bea utnati. so trajkovski, jahovic i avramovski stavi pri vodstvo trojca fudbaleri koi nitu pokrivaat mnogu nitu se kvalitetni pri kontri. IMHO trebase da vnese nekoj poagilen, ovaka jasno bese deka tesko ke postigneme gol preku kontra.

koga zboruvame za golmanite sega mu se udira od glava sto ne go povika mitov nilsson. toj momentalno e edinstvenata ozbilna alternativa za stole. sega ako saka da go prati na ladenje stole so kogo da igra, so nekoj od neiskusnite iliev/sisko/jankov koi postojano imaat kiksovi? tie se momentalno poslabi od stole i nema smisla da igraat.

inace kako sto veke nekolku pati bese spomnato problem e sto sega od koga ne e tuka pandev ocigledno "slobodata" loso vlijae vrz nekoi igraci. bardhi samo kolku sebicni akcii imase deneska, najmalku 3-4 pati donese pogresna odluka sakajki da napravi individualen poteg. nemem nisto protiv da sutira od distanca, go moze toa, ama ne koga nekoj e podobro pozicioniran ili ima trojca fudbaleri pred sebe.

za drugoto se soglasuvam, no spored mene milevski ima vina bidejki zamenite mu bea utnati. so trajkovski, jahovic i avramovski stavi pri vodstvo trojca fudbaleri koi nitu pokrivaat mnogu nitu se kvalitetni pri kontri. IMHO trebase da vnese nekoj poagilen, ovaka jasno bese deka tesko ke postigneme gol preku kontra.

koga zboruvame za golmanite sega mu se udira od glava sto ne go povika mitov nilsson. toj momentalno e edinstvenata ozbilna alternativa za stole. sega ako saka da go prati na ladenje stole so kogo da igra, so nekoj od neiskusnite iliev/sisko/jankov koi postojano imaat kiksovi? tie se momentalno poslabi od stole i nema smisla da igraat.

inace kako sto veke nekolku pati bese spomnato problem e sto sega od koga ne e tuka pandev ocigledno "slobodata" loso vlijae vrz nekoi igraci. bardhi samo kolku sebicni akcii imase deneska, najmalku 3-4 pati donese pogresna odluka sakajki da napravi individualen poteg. nemem nisto protiv da sutira od distanca, go moze toa, ama ne koga nekoj e podobro pozicioniran ili ima trojca fudbaleri pred sebe.
Треба некоја фаца како Ибра што е да почнат да фрчат шалтаци и заушки у соблекувална да видиш како ќе се стави ред на све. Е сеа прашањето е кој е тој, ја единствена надеж имам во Адеми и денес го гледав Алиовски се расправаше со некој

мечот не го добивме од една едноставна причина, а тоа е немање карактер, и три гајби да внесоа место овие што ги спомна nsan, кои апсолутно се слагам дека се утнати измени, мечот беше веќе добиен,само место да изиграваат фудбалски велемајстори на чело со Елмас, и да си подаваат по 20 пати до средина, па назад во дефанзива, па да кружат, требаше да покажат само малку карактер и пркос,доволни ќе беа само 5-10 минути додатна офанзива и сега резултатот ќе беше 0-3,0-4, а згора на се ќе си ја подобревме и гол разликата, Исланд беше грогиран, ние им дадовме простор, а со тоа смешно т.н затворање на утакмица по директива од Боби Милевски, им дадовме само малку самодоверба која им требаше на исланѓаните...
Се на се, објективно и реално беше да освоиме од 2-3, ајде максимум и 5 бодови од овие три утакмици, така да веќе на никој не му е битно дека сме ја тепале Германија, кога оваква шанса како во овие квалификации ( како што тргнаа од почетокот) тешко дека ќе имаме во наредните 10 години...
Проблем е што имаме недостаток од брзи,агилни играчи и индивидуалци кои ќе задржат топка,ќе променат страна, ќе шутнат од далечина ( немаме еден шутер освен Барди кои во текот на една утакмица ќе проба да шутира од далечина), и играчи кои знаат да одиграат 1 на 1,итн итн, а што се однесува до Столе Димитриевски дечкото е апла ограничен голман и му се поклопија коцките во кариерата, ниту знае да игра со нога ( пас игра), ниту има точен дегажман, ниту е стабилен на нафрлени топки,ниту има фудбалска интелегенција и осет за координација и простор, едино што има некој океј рефлекс, и е добар во ситуации 1 на 1, и брани во некоја стандардна форма константно...профитираше на тоа што Митов-Нилсон на прво место и останатите бар малку квалитетни голмани, не добиваа повик од Мрме итн итн

Убаво го опиша некој Елмас во претходните постови, како оние циганине од Ј.Америка и Африка, шо прават некои дриблинзи и финтици. Ништо друго не прави на терен освен што ја враќа назад или дава пас до најблискиот играч. Ништо нема од него, ни сече топки, ни фаулира, ни трча по луѓе (до 50-60та негде максимум). А другите се приказна за себе, кој од кој, почнувајки од Столе. Џабе една текма шо бранеше добро, коа сите други му се попара. Треба да ги плаќаат нашиве фудбалери од минута на терен, да видиш како ќе се вратат сите у послаби лиги, ама ќе играат цела текма, а не да бидат подавачи на пешкири и циркузанти во автобус. Алиоски се откажа од компетитивен фудбал на негови 28-29 години (ако има толку), Елмас не покажува никакви амбиции за фудбал откако си отиде од Фенербахче, Барди шутира од 30-40 метри и се смешка ко да игра за Шкупи, а не за репрезентација. Другите нејќам ни да ги коментирам, ни основи потези у фудбал, ни па кондициски спремни. Ни Пандев не играше повеќе од 30 минути ефикасни, ама у тие 30 беше магионичар за овие.

Мораше да го добиеме Исланд, ги убивме во поим, шут на гол немаа во првиот дел, исто и во вториот дел бевме доминантни се до последните 15 минути...
Сега ќе бевме на второ место на табелата и со голема самодоверба по добиена средба ќе ја пречекавме Романија, сега ќе играме под голем притисок и може да се изгубиме како во прашума у Бразил.
Столе што направи бе дибеку, уште неможам да се помирам како овој дибек реагираше на овие два примени гола.
Добра беше играта, ги надигравме максимално, единствено нешто што требаше е да се зачува ова што го градеа целата средба.
Тука голема улога имаше изборникот со вадењето на Барди и внесувањето на Трајковски, НЕЛОГИЧНА замена, ја еба средината целосно.
Мораше да ја зацврсти одбраната со внесување на Ристески или евентуално Серафимов, добра сезона има во Маџарска дечкото, некој од Чурлинов или Костадинов требаше да извади.
Недостасува Адеми, прав воин е човекот, кај цела екипа креваше самодоверба во вакви моменти.
Германија ја нокаутираше 6:0 на Ерменија, овие изгледаа како Сан Марино на теренот.
Ние ја плеснавме Германија и сега ова ништо нема да значи и ќе си останеме со онаквото во раце, овие умрените Ерменци ни криви ни должни ќе играат светско. :facepalm:

овие умрените Ерменци ни криви ни должни ќе играат светско. :facepalm:
Ќе играат бараж, кој 99% ќе го испаднат. Исто како и ние, не гледам како и на бараж од две утакмици би се пласирале, ќе не уништат :)

Елмас ми е огромно разочарување мене. Ништо не игра буквално веќе некое време. 22 години цели ги има, уште колку да чекаме? Тој ја загуби топката за вториот гол. Па на 18 19 години играше многу подобро. Ист случај како Филип Талески во ракомет.
Во право си со постов, до последната реченица. Немој жити се да го навредуваш со вакви споредби. Тој ни на 18-9 не бил како што треба, ни па потенцијал имал. Елмас барем потенцијал има.

Nema teorija Ermenija da igra baraz, Romanija ke igra 100% osobeno ako pobedat protiv nas za 2 dena... Oni igraat doma so Island i Ermenija, a ermencite u gosti so romanija i Island i plus nie im ideme u gosti kade so vakva igra nema sansi da nè pobedat..
Автоматски споено мислење:

Baska u baraz vlagaat site 10 vtoroplasirani plus se dodavaat 2 od Liga nacii, i taka ke bidat podeleni na 3 diferent paths, kade ke igraat semifinal i na krja final.. Od ovie 12 samo 3 ke idat na svetsko.. Teorija nema nitu Ermenija nitu Romanija da idat na svetsko, nitu pak nie..

Последно уредено:

Со Романија го играме натпреварот за второ место во среда, овие два кикса може да се надокнадат со директниот конкурент и победа против нив, онаа со Германија изнеадувачката ни врши голема работа, па потоа со поволниот распоред да искористиме со враќање на Адеми и Николов во игра, така да ништо не е изгубено се до среда кога го играме најважниот натпревар во квалификациите, да се биде или не.

Се откажаа од Светско моментот кога Милевски кажа дека целта им е пласман на следното Европско :( За Светско, ќе си дочекаме кога ќе имаме внуци.

А бре какво светско и со второ место?
Сте го виделе ли новиот систем за второпласирани?
Ќе играат вкупно 10 второпласирани каде најверојатно Македонија ќе биде unseeded и плус две репрезентации од Лига на Нации.
Сите овие 12 екипи ќе бидат распределени во 3 групи т.н. Фајнал Фор настани од кои само еден ќе иде понатаму.
Значи само 3 од вкупно 12 се пласираат понатаму и Македонија ако случајно заврши второ место, ќе треба да победи две супер силни репрезентации за да игра на СП.
За нас добро е второ место за понатамошни ждрепки и зацврстување на ранкинг листата. СП е невозможна мисија.

А бре какво светско и со второ место?
Сте го виделе ли новиот систем за второпласирани?
Ќе играат вкупно 10 второпласирани каде најверојатно Македонија ќе биде unseeded и плус две репрезентации од Лига на Нации.
Сите овие 12 екипи ќе бидат распределени во 3 групи т.н. Фајнал Фор настани од кои само еден ќе иде понатаму.
Значи само 3 од вкупно 12 се пласираат понатаму и Македонија ако случајно заврши второ место, ќе треба да победи две супер силни репрезентации за да игра на СП.
За нас добро е второ место за понатамошни ждрепки и зацврстување на ранкинг листата. СП е невозможна мисија.
Ние па за момент се понадевавме дека после Еуро малку се сменила психологија, ама изгледа вечно ќе си бидеме „важно е да се учествува (во квалификации) репрезентација“.

на страна тоа и да играме бараж за сп, шансите се речиси никакви за да се пласираме на тоа првенство, работата е што имаме шанси еднаш да сме ниво погоре го квалификации, а не знаеме да ги искористиме. резултатите беа погодени за нас.
вчера Исланд делуваше во 75 мин аматерска репрезентација, бетер овие што играчите навечер играат фудбал, а утре им се прва смена на работа во фабрика. и ние од водство на крајот се доведуваме во ситуација и да го изгубиме натпреварот. ептен ме напнаа, сѐ да му ебам.

исто со Ерменија, иницијатива низ цел меч, никаква реализација од играчите, тука нема врска селекторот, самите играчи се виновни, неможе кој фати топка одма да шутира на гол, исто и со Исланд така беше, сега го нема Пандев и сите си земаат слобода да изиграваат ѕвезди.

ама пак коа ќе се земе фактот дека пола немаат клуб, другата половина не игра или игра во лиги ниво над нашата може и ние очекуваме премногу и сакаме успеси од репрезентацијата :)

на страна тоа и да играме бараж за сп, шансите се речиси никакви за да се пласираме на тоа првенство, работата е што имаме шанси еднаш да сме ниво погоре го квалификации, а не знаеме да ги искористиме. резултатите беа погодени за нас.
вчера Исланд делуваше во 75 мин аматерска репрезентација, бетер овие што играчите навечер играат фудбал, а утре им се прва смена на работа во фабрика. и ние од водство на крајот се доведуваме во ситуација и да го изгубиме натпреварот. ептен ме напнаа, сѐ да му ебам.

исто со Ерменија, иницијатива низ цел меч, никаква реализација од играчите, тука нема врска селекторот, самите играчи се виновни, неможе кој фати топка одма да шутира на гол, исто и со Исланд така беше, сега го нема Пандев и сите си земаат слобода да изиграваат ѕвезди.

ама пак коа ќе се земе фактот дека пола немаат клуб, другата половина не игра или игра во лиги ниво над нашата може и ние очекуваме премногу и сакаме успеси од репрезентацијата :)
Плус вчера Ерменија квалитетно го лапна и со победа на нашиве примадони комотно ќе си беа второ место.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom