Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
А бе што правиме со младиве? Имаат теоретска шанса некаква? Што треба да се деси по групиве за да одиме?
Nema ni teoretski sansi so dvata nereseni proriv Izrael gi zagubivme sansite sepak da oataneme vtoro mesto ne mal uspeh
Nie igrame doma so crna gora a izrael gostuva kaj spanija

Screenshot_20201113_141956_eu.livesport.FlashScore_com.jpg

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Никогаш не замислував дека ќе ја видам Македонија на големо натпреварување. Ама баш никогаш.

Се сеќавам како деца кога ги гледавме квалификационите групи, со по 6-7 репрезентации, од кои 1-2 беа од првиот ешалон (Англија, Италија, Шпанија, Холандија...), изгледаше невозможно да се стигне до 4то место, а камоли до некаков си бараж за пласман. И така во главата останува дека, фудбалот, за жал нема да го доживееме на Европско или Светско првенство.

Кога ќе се навратам наназад, македонската репрезентација ја следев многу, особено кога имавме, каков - таков квалитет, до 2009 година, најмногу под водство на Сречко Катанец.

Многу мемории имам врзано за фудбалските мечеви, од постаро време малку би се навратил во 2007ма година, мислам деке беше последен меч од квалификациите за Европското, против Хрватска која беше пласирана.

Калта на Градски, победата 2-0 против репрезентација која беше светлосни години пред нас, надополнето со плачењето на хрватите и нивните коментатори. Се сеќавам дека пуштив Хрватска 2 последните пет минути, за да се насладувам на кукањето на Велимир Зајец и компанија, кој иако пласирани, страшно ги болеше поразот. Ќе си умреа од мака. :pos:

Многу беа антипатични хрватите тогаш, не знам дали се сеќавате на рекламата за Европското „Најболје је бити Хрват“, со голови на Дадо Пршо во последната минута против Словенија чинам и Младен Петриќ на Вембли. Семих Шентурк кога ги реши ептен ми се направи ќеифот :love::love:

Нејсе, да не забегувам. Секако еден од најдобрите спомени од тој период е пријателскиот меч против Шпанија и двата гола на Пандев во првото полувреме.

Од тој период, па се до 2015 некаде кога бевме ептен очајни во фудбал, престанав да ги следам активно.

Од поново време би ги издвоил мечевите што ги гледав во живо против Италија во Скопје страшен меч (:cuc:) и во два наврати во Струмица, против Албанија и Лихтеншајн во 2017та година.

Секако ништо од тоа не може да се израмни со сегашното достигнување, кое иако е во многу полесни услови, со Лига на Нации и триста чуда, сепак гледајќи од фудбалски аспект и дури и во овие околности неверојатно. Малку би било да се каже дека едноставно си ја „завршивме“ работата, кога знаеме дека во минатото најмногу грешевме баш во овие моменти.

За крај само би споменал колку ми е мерак за Пандев. Сува класа од играч, техника и визија на врвно ниво, осет за гол и се што е потребно за да се забележи дека на теренот едноставно дели од просекот. Мечевите за репрезентацијата ги игра онака шмекерски, без многу физичко трошење, едноставно користејќи си го квалитетот што го поседува, нешто што не се учи.

Здравје и живот, јуни 2021ва година, Европско првенство, па крај на кариерата. Како во соништата.

Pandev.jpg

Секоја чест мајсторе :cuc:

^најјак момент од утакмицата со Шпанија беше чекањето по 4+ саати за смена на картите. Истите карти кои ги купив чекајќи 5 минути.

Ах бре..хепа македонче

Јаки спомени имаме со фудбалериве, штета што малце последниве години пропаднавме, ама еве полека се враќа довербата и желбата за фудбал

Која елеганција ја има овај чоек то е нестварно. Ова нешто не се учи, ова си иди со годините. И голот сношти му беше "тиха пенетрација" ко шо рече Миле од К-15 :ROFLMAO:
Само Баерн ко го потопи беше со бомба, ама претпоставувам вака е послатко

558ks5m5azy51.jpg

Рокајте се меѓусебен,мртвило и дно од репрезентација.Каков мерак ми се прави тоа е невидено уште па на гостински,уште поише да ги боли.
https://www.mkd.mk/sport/fudbal/tep...na-gruzija-poradi-eliminacijata-od-makedonija
Де бе wtf?????
Кој кур, ова ни кај нас не би се десило

Сигурно има некој контекст што фали тука?

@Sasa Ilic ти имаш фатено врски за честиткава, како негов најголем фан на форумов :icon_lol:

Да му ебам се по список диктаторско крвта да му ја ебам. Плачеше кога падна другар му грујо, јадеше гомна за муртинецон, најавуваше македонски сценарија по Белград и Србија, за да сега покаже дек е за Македонците. Тоа лицемерно дно од нечовек ако треба и курот ке му го пуши на секој граѓанин на Република Македонија за да докаже дека не сака, а уствари не не сака, му ебам дволичњакот, да му ебам. И ќерка му да ја ебам и бившата и сегашната жена (ок, бившата не би ја пипнал со стап) и пола од партијата да му ги ебам и да даде Господ на 40 дена да му идам за 6 седмици.

Де бе wtf?????
Кој кур, ова ни кај нас не би се десило

Сигурно има некој контекст што фали тука?
For the record, a rally of civil activists was held in front of the Football Federation, where a confrontation took place between the protesters and the employees of the federation. According to the protesters, there is selective law in Georgia, which allows high-ranking officials to watch the match from the VIP-tribune, while the fans outside the stadium are fined 2000 GEL for violating the restriction imposed by the government.

Читав на фб коментари од Бугариве на страна од нивен спортски портал. Ептен се батхрт, до кај дегутантно е. Има по некои, кои честитаат ама поретко.
Ме интересира брачава наши автохтони што коментираат. Ако има некој информации нека сподели.
Сите што ги знам, што сум работел со нив ми честитаа, иако од се срце навивале за Грузија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom