Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Лоши вести, ја сонував утакмицата и сме изгубиле 2-1. До 80 сме воделе ама Столе заеба работа на еден центаршут и во последна мин уште еден гол сме примиле.
Ова е втор пат во животот да сонувам утакмица, прв пат заврши баш како што сонував.

Македонски медиуми ин а натшел:

Прегледај го приврзокот 274010

На последното тестирање испаднаа Велкоски и Ристевски позитивни. На претходното сите репрезентативци кои биле во кампот биле негативни.

И Адеми отпатувал...ќе се знае до почетокот дали ќе игра или не.

Ќе мора да одиграме доста паметно, и да не си го дозволиме луксузот да промашуваме чисти шанси. На вакви натпревари мора да се реализира и од полушанси ако се сака да се стигне до целта. Голема штета за Барди и Адеми. Двајца фудбалери кои со еден потег можат да решат натпревар, ама јебига тоа е. Ние секогаш мора да одиме по потешкиот пат. Мислам дека и Николов и Спировски и тоа како можат да одговорат на предизвикот. Желбата и мотивацијата се неспорни, мислам дека и покрај се имаме добри шанси за пласман на Еуро.

Кварцкелиа, тој младиот од Казан, кај нив позитивен на ковид. Многу опасен играч е, ќе биде олеснување големо ако не игра.
И Чакветадзе им е повреден, 9 мил вреди на Трансфермаркт и заедно со Кварцкелиа се највредни.

Официјално не игра Барди бе? Еееее да ти ебам среќата у пичка ццццццц

Абе ќе немаше никаков проблем ако завршницава се играше истата сезона кога заврши лигата на нации, кога цела екипа ни беше со првотимски статуси у клубовите, кога имавме моментум, кога бевме у форма имаше да ги скинеме Грузија, а не вака година дена подоцна со пола состав резерви и надвор од форма.

Ко Адеми да не беше доволен хендикеп па мораше сеа и Барди, дискус хернија фатил као дедо да е да ти ебам среќата мртва. Очекувам надчовечки напори од Елмас и тие копитата Несторовски и Трајковски да им ебам умрените, иако овој вториов секогаш играл на ниво зрепстација.

Нишо сеа Мрдиола ќе треба да се преобрази у Мрмарло Мрмчелоти, 442 дијамант нека жнее

Столе
Ристовски - Муслиу - Велковски - Алиоски
Николов - Спировски - Елмас
Пандев
Трајковски - Несторовски

Ако кај нив не играт Квича, и без Барди појаки сме, да голем хендикеп е повредата на Барди, ама ко ќе видиш и тие играат без 2 та главни играчи Чекаветзе и овај Квича позитивен на ковид шо е, ќе треба веројатно Елмас да го игра поповлечен во средина, пошто Спировски и Николов не ми се нај нај стабилни, Пандев ќе изгинит на терен, имат исксутво за вакви утакмици и мислам дека тој ќе ја решит, сепак штета без Адеми, Барди па дури и без Ристевски ќе имаме проблеми во дефанзива, но ко ќе видиш и Грузијците се во слична па можда и полоша ситуација, така да горе долу сме фита-фит, со малку среќа ќе треба да ги добиеме.

И додека ние чекаме пласман на Европско, тука земјотреси, ај у пм :mad:

На ден пред најбитниот меч у нашава историја 3 страни со глупави политички коментари сте испишале, следен коментар кај шо ќе има П од ПОЛИТИКА спомнато - 2 недели бан од форум.

20 години репкава ја сочинуваат разноразни играчи и сега у 2020 ќе ми се праите паметни што и како требало.

Голема штета што не играат Барди и Адеми, вториов особено со големото искуство и те како беше битен дел од тимот. Сигурен сум па од друга страна дека Николов/Спировски ќе испорачаат во средина што се очекува од нив.
Несторовски ми е најлоша карика од средина/напад, мислам дека Трајковски ако добие шанса ќе ја искористи x2 подобро од Нестонемагол.

Голема штета што не играат Барди и Адеми, вториов особено со големото искуство и те како беше битен дел од тимот. Сигурен сум па од друга страна дека Николов/Спировски ќе испорачаат во средина што се очекува од нив.
Несторовски ми е најлоша карика од средина/напад, мислам дека Трајковски ако добие шанса ќе ја искористи x2 подобро од Нестонемагол.
Пандев ќе мора 90 минути да игра

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom