Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Фудбалот во Македонија оваа сезона беше очај.Единствено позитивно е тоа што го направи во Европа, Работнички и бараж дуелите помеѓу Беласица и Победа, кај што се покажа дека народот у Македонија го сака својот фудбал.
Вардар имаше историска шанса, да го мине Апоел , и со тоа да обезбеди европски групи во ЛШ и ЛЕ, но кискнаа.Другото се беше очај.

Не заебавај, сме кикснале со АПОЕЛ :D
Класи беа подобри од нас, ние сме со неколку добри фудбалери и повеќето се просечни играчи и за Македонска лига :icon_mrgr: Впрочем, на тие два дуела нашите фудбалери дадоа се од себе на теренот, и повторно се гледаше разлика во класи во квалитетот на играчите.

Требаше да искористиме што уште ни беше Андреев тренер и да направиме нешто повеќе со него на клупа :ROFLMAO: Со Влатче на десно крило и само со Шиле како шпиц, против екипа како Апоел толку ни е максимумот, едино Љамче што влезе у второ па направи разлика на терен :D

Не заебавај, сме кикснале со АПОЕЛ :D
Класи беа подобри од нас, ние сме со неколку добри фудбалери и повеќето се просечни играчи и за Македонска лига :icon_mrgr: Впрочем, на тие два дуела нашите фудбалери дадоа се од себе на теренот, и повторно се гледаше разлика во класи во квалитетот на играчите.
Мислев повеќе дека не ја искористија шансата, лошо сум се изразил.Место кикснаа требаше да напишам не ја искористија шансата :D.

Вардар имаше историска шанса, да го мине Апоел , и со тоа да обезбеди европски групи во ЛШ и ЛЕ, но кискнаа.Другото се беше очај.

ама АПОЕЛ не беше последна пречка пред групите!

http://www.sport.com.mk/?itemid=0F2F301DD7FD5944924621617494B790
за жал ништо не можи да го промени фактот дека во прва лига имаме 6 села освен едноставно да се наметни поголемите градови да си добијат место во прва лига што да се прашувам јас уште сега би го одобрил :D

Не знам брат,колку е можно ,бидејќи сме во Европа и важат правила на Уефа,но многу сакам и мислам дека би ни одговарал америчкиот модел на лига.Мислам на УСА сокер лигата форматот.Секој град со по еден клуб,драфт ако не се лажам би можело на пример од средните училишта тимови ,приватни школи таленти,сега измислувам план :) Ќе биде добар формат воопшто,не знам дали и други земји го имаат копирано ова за фудбалот за кај нив.

Не знам брат,колку е можно ,бидејќи сме во Европа и важат правила на Уефа,но многу сакам и мислам дека би ни одговарал америчкиот модел на лига.Мислам на УСА сокер лигата форматот.Секој град со по еден клуб,драфт ако не се лажам би можело на пример од средните училишта тимови ,приватни школи таленти,сега измислувам план :) Ќе биде добар формат воопшто,не знам дали и други земји го имаат копирано ова за фудбалот за кај нив.
Не ни треба средношколски и студентдски спорт нас, ни треба само соработка на клубовите со основните училишта, ако детето од мало покажува аспирации за некој спорт одма да се насочи во локалниот клуб кој потоа ако е стабилен може да му овозможи подобри услови.
Вложување во средношколски или стдентски лиги е тотално непотребно, стрикно треба да се вложува според мене само во наставата како погоре што спомнав на некој начин да се селектираат т.е да се забележат поталентираните од другите.
Ова со градовите тврдам дека за 60-70 % миментално би се зголемила посетата на стадионите, што поголема масовност повеќе пари и цел тој круг е поголем. Му станува јасно на сите за жал само што нема начин да се интервенира како што спомна пред се заради уефа норми или не знам што.

Балканска лига. А пелистер а царев двор исти курац е

чичо безброј пати го дискутиравме ова :D џабе брчиш

Nema sto da se diskutira tuka e kolku da nemate iluzii deka so vase vrakanje nesto ke se smeni. Da ve bivase nemase da ste kaj sto ste. Ako veke se trosi vreme i pari neka idat na nesto sto vistinski ke doprinese a ne da se frlat u bunar

Исто колку вашето учество во некоја си регионална лига. :)

Regionalna liga ke podigne standardi i kolku tolku bar ke ima 20tina fudbaleri koj ke imaat asalen treniznen proces i asalni utakmici. Kade kade ke ima poveke kjar za reprezentacijata nego formiranje nekoja si kvazi liga polna so luzerski timovi sto nemozat da izborat opstanok/promocija protiv selski ekipi. Za zal fakt e deka ste pogolemi seljaci nego selskite ekipi, oni kolku tolku eve se odrzuvaat vie samo tonete. ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom