Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Според мене, играчите и Бошко се свесни дека се дрва. Меѓутоа, здраво им проработува балканштината и ги тера на инает, спрема цела јавност. Копилињата се желни да се докажуваат.
Абдурахими е играчиште, одлична техника има.
Примивме исклучително глупав гол, не искористивме шанси. Голот ни го дадоа кога чекаа полувреме нашите. Пеналот немаше врска. После пеналот требаше да ги стиснеме, а не да им оставиме посед.
Поседот не е клучен, Бошко мора тактички да работи со тимот, како да играме подобро кога немаме посед.
Грешиш,многу е важен поседот,како да воспоставиш игра со сите играчи ?! Имаме 32 % посед,најголем дел сме пред наш гол,за бековите и дефанзивците кукаме лошо играат и лоши кросеви,напаѓачите тотално изолирани,ретко учествуваат во игра,немаат нормални асистенции до нив. Овој натпревар е феноменален од борбен план но катастрофален на тактички план со далеку полош процент на пасови,шутеви . 50 наши спрема 200 на Украина на прво полувреме. Тоа е мојот денешен коментар.Помалку пљукање,повеќе храбрење и помагање со реална анализа.

Не ми се верува дека ова ќе го пишам, но криво ми е што загубивме.

Грешиш,многу е важен поседот,како да воспоставиш игра со сите играчи ?! Имаме 32 % посед,најголем дел сме пред наш гол,за бековите и дефанзивците кукаме лошо играат и лоши кросеви,напаѓачите тотално изолирани,ретко учествуваат во игра,немаат нормални асистенции до нив. Овој натпревар е феноменален од борбен план но катастрофален на тактички план со далеку полош процент на пасови,шутеви . 50 наши спрема 200 на Украина на прво полувреме. Тоа е мојот денешен коментар.Помалку пљукање,повеќе храбрење и помагање со реална анализа.

Па доста високо не нападнаа во прво полувреме. Нормално е да играме малку поповлечено со оглед на тоа што игравме на гости, а и Украинците се физички далеку над нас, што е и нормално играат во доста поквалитетни лиги. Ги имавме ние шансите од контри и полуконтри само што не ги искористивме тоа е друг проблем.
Рака на срце и судијата можеше комотно да свирне 2 пенали за нас, а и Пјатов беше одличен на голот.
Во секој случај изигравме изненадувачки добро и доста мотивирано без нашиот најдобар играч, ќе видиме на наредните утакмици дали се работело за моментален блесок или пак ќе продолжиме со уште подобри игри.

Не знам што се фати толку за поседот како да не направивме ни една шанса.
Вчера Полска имаше 30% посед со Германија, па победија 2-0.
Не ги искористивме шансите и немавме среќа.

Треба да имаш играчи за да играш со поголем посед на топка. Ние немаме, плус тоа, зошто да се заморуваат играчите со бркање на топката? Остави ги да дојдат на максимум 25 метри од гол, тогаш прави го пресингот, играј многу дисциплинирано во одбрана и расчистувај, притоа не дозволувајќи шут кон гол. Играчите кои се во нападот се солидни во поглед на брзина, потребно е да правиме брзи контри.

Свака част момци ама Бошко ку* да јаде шо не го зема Попов,иако има 30+ е 10 класи подобар од Ристовски
Едниот со другиот немаат никаква врска.

Па едниот е лев, другиот десен бек. Башка што е и смешно да го бараш кога последен пат допрел топка пред 2 години, моментално само за вториот тим на Вардар игра, како очекуваш со таква натпреварувачка форма он сега за репрезентација да игра. Да се врати во натпреварувачка форма па ќе добие повик, после нова година...

Вакви моменти на инспирација кога као незаслуженo губат, а ипак губат сум се изнагледал низ годиниве и стварно ништо не ме импресионира и со ништо не можат да ме купат. Поише нека работат помалце нема јадат гомна како не заслужиле да изгубат.
Уште многу леб треба да јадат за да заслужат пун стадион.

Штета, игравме одлично денеска, повторно ме натераа со црвен дрес да седам пред телевизорот и да се дерам со сиот глас. Требаше да победиме, мораше но нели и среќата игра во фудбалот. Со верба, игра како денешната и борбеност белким ќе гледаме светли денови и на Македонскиот фудбал. Ништо сеуште не е изгубено, сосема ништо!

Не знам што се фати толку за поседот како да не направивме ни една шанса.
Вчера Полска имаше 30% посед со Германија, па победија 2-0.
Не ги искористивме шансите и немавме среќа.
Не барам перфекција,но барам контрола на игра.Не сакам повлеченост која ни преставува постојано проблеми при секој натпревар и често ќе комемтираме,Алиоски не бил донар,Јахович бил лош.Нема нормално одвивање на игра,внесување на сите играчи во пас играта,пред наш гол седиме и под притисок сме најголем дел од мечот.Се обидувам да ти дадам слика,психолошка игра е,наметнуваш контрола и пресинг,но со Македонија е обратно,немаме контрола,паничиме.

Vakva pozrtvuvana igra da igraa na sekoj natprevar, kaj ke ni bese krajot. Potsetija na vremeto koga selektor ni bese Katanec i Cede Janevski.
Ama cisto se somnevam deka i naredniot pat vaka ke odigrame...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom