Гледам многу се јачаше дека догодина ќе патувале во странство да надоместат и да ја кренат економијата, а можеби треба да отиде да види дека у Скопје се отворени Мериот, Хилтон и уште стотина топ опремени хотелчиња, станови и апартмани у најстрогиот центар за една третина од цената на хотелска соба. Меѓутоа, најмногу ми се допадна суптилното дупење кога Штериев го праша да даде прогноза за берзата во 2021. година
Ostavete sto shlapaat drugite gledajte zajcite se pustija denes vo promet prv den pred lock down promet na berza 70 miliona
Blokche 30.000 akcii GRNT ALK nakaj 13.000
KMB 7100 i nema .... Jadete vie gurabii ama so ova tempo do kraj na godina presekot ke bide nad ocekuvanjata vo mart godinava .
Ova kako da sme dobile datum ili pak preku verza vleguva legalizacija na kriminalot
Denes slusham otishla od otpis kabli begotino za nekoi 5-6 miliona evra taka da 7.950 beshe prpgnozata za KMB a? ALK a? TNB a
Grimcho druze kako e javi se juzna ????
Ostavete sto shlapaat drugite gledajte zajcite se pustija denes vo promet prv den pred lock down promet na berza 70 miliona
Blokche 30.000 akcii GRNT ALK nakaj 13.000
KMB 7100 i nema .... Jadete vie gurabii ama so ova tempo do kraj na godina presekot ke bide nad ocekuvanjata vo mart godinava .
Ova kako da sme dobile datum ili pak preku verza vleguva legalizacija na kriminalot
Denes slusham otishla od otpis kabli begotino za nekoi 5-6 miliona evra taka da 7.950 beshe prpgnozata za KMB a? ALK a? TNB a
Grimcho druze kako e javi se juzna ????
Остај акциите, проблем ми е да најдам да си купам пршута од Пекабеско. Изглеа многу сум ја фалел, па сеа нигде нема
Штета бев на друг настан денеска па не стигнав да ги прашам големите експерти како очекуваат дека ќе се движи берзата догодина кога ќе може директорите да си исплаќаат неограничени учества во добивка, не дека овој Штериев ќе го прочиташе и да го пишев.
Zaebete go steriev on i onaka ne odlucuva nisto nego da zememe da se sobereme site da mu kupime poklon na hari za nova godina i da go zamolime on da mu kaze ako saka
Posto sto i da mu kupime moze da si kupi poubavo !!!!
Zaebete go steriev on i onaka ne odlucuva nisto nego da zememe da se sobereme site da mu kupime poklon na hari za nova godina i da go zamolime on da mu kaze ako saka
Posto sto i da mu kupime moze da si kupi poubavo !!!!
Rastot na GRNT vo petok e povrzan so gradbata na noviot klinicki,ili ima nesto sto nie obicnite smrtnici ne go znaeme?Vo cetvryokot pomina blok od 17.000akcii,koj kupi,a koj prodade ,dali toa ja krena cenata so +4%?
Izgleda nisto sto ne e PKB,ili politika ,ili penziski fondovi ne go privlekuva vnimanieto na clenovite na ovoj forum.Verojatno zatoa nekoi vlijatelni i strucni lugje kako dekis,bosko007,tendo,maximus i dr.prestanaa da pusuvaat na forumot.Postepeno ja gubi smislats na postoenje.
Sto ke pishat koga nikoj ne ocekuvashe vakov finish ovaa godina a kako sto gledame site ova ke odi uste gore so ogled na toa sto e kraj na godina i ke se brkaat proseci i site raboti odat vo nasoka deka sledi beriketna prolet
Некој поупатен да ми каже кои се предиспозиции се потребни (ако има) за добивање yверение за работа со хартии од вредност и дозвола за работење на инвестиционен советник ?
Или само кеш?
Некој поупатен да ми каже кои се предиспозиции се потребни (ако има) за добивање yверение за работа со хартии од вредност и дозвола за работење на инвестиционен советник ?
Или само кеш?
Засега не треба ништо (лиценца) за водење на приватен фонд (Коки). КХВ не го ни одобрува, туку само го запишува. Министерот за финансии на конференцијата најави дека во иднина планираат да го изрегулираат и тој дел.
Инаку за инвестициски советник, ти треба високо образование, потврда за неосудуваност и не се сеќавам дали година или три искуство во финансиска сфера, можеш да го најдиш точно ова на веб сајтот на КХВ.
Засега не треба ништо (лиценца) за водење на приватен фонд (Коки). КХВ не го ни одобрува, туку само го запишува. Министерот за финансии на конференцијата најави дека во иднина планираат да го изрегулираат и тој дел.
Инаку за инвестициски советник, ти треба високо образование, потврда за неосудуваност и не се сеќавам дали година или три искуство во финансиска сфера, можеш да го најдиш точно ова на веб сајтот на КХВ.
Ako drzavata ocekuva rekorden budzet ili nie nemame pojma od ekonomija ili ke se troshat pari za lokalni izbori isto kako ovaa pred izbori sto znaci nema zima dur se tone vo dolgovi ke vrakaat pra pra pra pravnuci ..... a moze i za nekoja godina da se dopishat tri cetiri nuli na denarive ????
Ako drzavata ocekuva rekorden budzet ili nie nemame pojma od ekonomija ili ke se troshat pari za lokalni izbori isto kako ovaa pred izbori sto znaci nema zima dur se tone vo dolgovi ke vrakaat pra pra pra pravnuci ..... a moze i za nekoja godina da se dopishat tri cetiri nuli na denarive ????
Оваа влада појма нема од ништо, не само од економија . . .
А за тоа пишував и го претскажав уште првата година од нивното владеењето . . . Еден позитивен економски параметар не можеш да им најдеш. Жалам што не ме демантираа . . .А ќе биде уште полошо зошто врска немаат . . .
Ќе ја затнат и последната цицка која полни буџет, а тоа се „страските инвеститори“ . . . едини кои добро работат...
Сега кај тие приватни фирми ќе покачуваат плата, а не кај Анѓушев у Брако кој плаќа далеку помалку од нив...
Абе абдали, Влада може да покачува плата на доктори, учители, разноразна администрација . . .
Ќе си отидат, па ќе се сликаме. Ќе отидат кај Вучич во Србија и ич око нема да им трепне ... Плата се покачува ако донесовте барем 5,6 нови инвеститори со над 2000 нови работни места.... Плата покачува побарувачка на работна сила, а не „добронамерни сугестии“ . . .
п.с. Колку оваа влада е неспособна може да се види што сите оние провладини тролови на форумов ќутат изминативе 2 години ..
А толку беа гласни во етикетирање и плукање до пред 2 години...
Сега не ги тангира ни задолженост, ни капитални инвестиции, ни странски инвестиции . . . , а само до пред две години ...
Ниту една странска компанија не дојде да инвестира во земјава годинава. Но и ниту една не си замина, велат надлежните. Компаниите што си одат се оние со кои договорот е раскинат затоа што не почнале навреме со градежните активности, тврди директорот на ТИРЗ. Тој вели дека нови инвестиции нема...
Izgleda nisto sto ne e PKB,ili politika ,ili penziski fondovi ne go privlekuva vnimanieto na clenovite na ovoj forum.Verojatno zatoa nekoi vlijatelni i strucni lugje kako dekis,bosko007,tendo,maximus i dr.prestanaa da pusuvaat na forumot.Postepeno ja gubi smislats na postoenje.
Јас се откажав од пишување зошто администраторот ме банираше поради моите ставови што него не му се допаѓаа, а 99% беа секогаш точни. Претежно коментари за владините економски политики . . . Типична цензура.
Втора причина беше фактот што мсе умре . . . Се сведе на 3 хартии кои станаа релативно скапи. И тие хартии имаат по еден газда кој ги контролира и вашата судбина зависи од него . . .
Тоа што Грими го пишува за Кутревски и ПКБ се случува и во ППИВ, ВИТА, КМБ, МПТ, ГРНТ, ЗПКО, ТЕТЕ, Фершпед и Макошпед, МТУР, . . . , само што кај ПКБ нема криенки и маскирање . . . Скоро и да нема некоја ептен потценета компанија на која за 10 години мора да се направи 500% како во 2011/12 година кога сите банки беа зицери и вредеше да се чекаат . . . А далеку е МСЕ од 2005-07 кога имаше вистинска игра со странски фондови..
Сега единствена добитна комбинација на МСЕ се дивидендите од неколку фирми посебно банки . . .
ПКБ е една од ретките потценети фирми, но менаџментот не ја сфаќа убавината на акционерското живеење.
За разлика од Кутре, Живко Алкалоид иако прави многу неправди и криминали е бог и вреди да му се простат гревовите. . . Така да другари не е само Грими заложник туку и сите други што сме на МСЕ.
Типичен пример за заложништво е СТБ кои 3 години стојат во место, а само пред 3 години беше возот во кој секој мораше да се качи. Колку ли критики претрпевме ние „постарите“ што се симнавме од тој воз и што предупредивме на ситуацијата . . .
Јас за СТБ немам прочитано пост од задна дивиденда т.е. од пред 3 години ... Не е крив Грими што никој не напишал пост за СТБ и останатите што се погоре спомнати . . .
Искрено јас не гледам некоја иднина на МСЕ, а со овие владини политики ми се гледа се црно . . . но секој со своја глава . . .
Некоја дивиденда со ТНБ, КМБ, АЛК би требало да има, а тоа не е толку лошо . . . но не може само банки да работат и до кога така. . .
Абе другар, не доби одговор и одма почна да викаш.
Па што не замеш да истражиш па наместо да прашуваш да земеш да објасниш која е причината за растот...
Си отворил ли да видиш кој тендери до сега ги фати ГРНТ? Си отишол ли до локациите да видиш дали работат? Си отворил ли да видиш кој тендери се во тек, кој се планирани за реализација?? Си пошол ли на собрание да ги прашаш за 2г развој, или да видиш колку ново вработени имаат од Јануари навака?
Грим не поставува прашања, он го прави гренаведеното и ги изнесува факктите за неговата заинтересирана компанија - направи го истото и ти...
Rastot na GRNT vo petok e povrzan so gradbata na noviot klinicki,ili ima nesto sto nie obicnite smrtnici ne go znaeme?Vo cetvryokot pomina blok od 17.000akcii,koj kupi,a koj prodade ,dali toa ja krena cenata so +4%?
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.