Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Прати некој колку е вкупната бруто дивиденда исплатена од Тетекс во 2020 година?
И дали се продаде некој недвижен имот од тој што го имаат и по која цена?

Прати некој колку е вкупната бруто дивиденда исплатена од Тетекс во 2020 година?
И дали се продаде некој недвижен имот од тој што го имаат и по која цена?

TETE е уште едно фирмиште зрело за шорт. Мислам имаа залихи накај 10 миљони евра, а годишна продажба миљон ипол. Ако и не ги продадат тие плацеви за ширење на Тетово до пола миљон жители, сигурно ќе исплатат дивиденда од распродажбата на 7-8 години стар текстил...

Меѓутоа, ете има оптимисти што од 1.200 ја дотерале пак до 2.000, такашто можеби па ни ја не разбирам ништо :lolzz:

Zakonot za makpetrol i gama ne pominuva ovaa godina.slobodno proverete na oficijalniot sajt na sobranie uste 5-6 sednici do kraj dekemvri.gama ne e na dneven red na niedna.znaci so sreka vo novata 2021.
Автоматски споено мислење:

Mozebi zatoa izdisa mpt od 70.000 na 67000.nedelava

gi cuvam site akcii od site pogoni od skopska zelezara.
Kade da proveram dali nekoj ne gi ukral-odnosno dali se tolku kolku sto imam.
dali se nekoj na berza i dali se baraat,kolku davaat,(gi saka nekoj komplet site)

dali se nekoj na berza i dali se baraat,kolku davaat,(gi saka nekoj komplet site)

Централен депозитар за хартии од вредност треба да има податоци за сите акции што ги поседуваш. Не знам точно како им оди постапката, ама можеш да ги контактираш и да провериш.
Што се однесува до тоа дали се тргува со тие акции, можеш да провериш на сајтот на берза. Со некои се тргува почесто, со други не толку често.
А можеш и да пишеш тука што имаш, па може ќе се најде некој да се договорите за комплет сите.

Таквите акции фигурираат едино у нетрговските трансфери како морбиден потсетник дека умрел некој железарец и децата му ги наследиле акциите. Времето за продажба било во 2007. кога некои од нив вределе и над 50 пати повеќе него сега кога за целото стандардно портфолио на бивш работник можеби можат да се добијат 100-200 евра.

Инаку, мислам дека вредноста на производството на фабриките-наследници на Железара можеби е дури и поголема него порано, што само ја покажува огромната превработеност и непродуктивност во социјалистичкиот период.

Кога ќе најдеш во кој компании по колку акции имаш пиши ми, можеби ќе се договориме. Пола од тие фирми од бивша Железара одвај крај со крај крпат, меѓутоа можеби ќе се најде некоја што ми фаќа око. Поздрав

Гледајќи колку неписмено и фушерајски е изработена анализата на НЛБ од страна на тие чешките „експерти“, страв ми е и да помислам како изгледаат анализите за стотиците милиони евра што фондовите од вториот столб ги вложуваат во странски акции и индексни фондови, доколку воопшто ги прават овде а не плаќаат на некои препаметни Словенци да ги вршат во Љубљана за дополнително цицање кеш од заштедите на рајава..

Кога ќе најдеш во кој компании по колку акции имаш пиши ми, можеби ќе се договориме. Пола од тие фирми од бивша Железара одвај крај со крај крпат, меѓутоа можеби ќе се најде некоја што ми фаќа око. Поздрав
kade se naoga taa berza-kancerlarija za da si proveram
dali moze sega site akcii da gi prefrlam na vnukmi,treba na notar ili?
--------
ladna valavnica-----805 akcii
makstil---------------556 ......
polukonti------------483.......
uslugi-----------------204......
ugotur-----------------27......
tehnicka kontrola---10......
rz-its-------------------25.....
rz-kpor----------------13.....
topilnica--------------416....

kade se naoga taa berza-kancerlarija za da si proveram
dali moze sega site akcii da gi prefrlam na vnukmi,treba na notar ili?
--------
ladna valavnica-----805 akcii
makstil---------------556 ......
polukonti------------483.......
uslugi-----------------204......
ugotur-----------------27......
tehnicka kontrola---10......
rz-its-------------------25.....
rz-kpor----------------13.....
topilnica--------------416....

Жално е од најдобрата да имаш најмалку :(

Kajgana Shop