Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Kako kucinja samo se sskate. Jas bi rekol Makedonski sindrom, da mu umre kozata na komsijata. Nema nikakva potreba od kokodakanje koj kolku imal napravil i tn. Sekoj eden koj e na berza i dobil i izgubil.

Зошто да нема кажување кој колкав годишен поврат остварил?? Па во развиениот свет токму повратот на инвеститорот во однос на движењето на индексот е клучната работа за рангирање и одлучување кому да му се довери управувањето со сопствените финансии! Токму тоа необрнување внимание на повратот на северџанските инвестициски и пензиски фондови и ги одржува во живот, иако конзистентно испорачуваат од потпросечни до катастрофални приноси во однос на движењето на индексот.

Зошто да нема кажување кој колкав годишен поврат остварил?? Па во развиениот свет токму повратот на инвеститорот во однос на движењето на индексот е клучната работа за рангирање и одлучување кому да му се довери управувањето со сопствените финансии! Токму тоа необрнување внимание на повратот на северџанските инвестициски и пензиски фондови и ги одржува во живот, иако конзистентно испорачуваат од потпросечни до катастрофални приноси во однос на движењето на индексот.
Ma ni na kraj pamet ne bi gi doveril moite sredstva na nikoj i pokraj toa sto ekonomski sum nepismen. Sam odlucuvam kade kako i sto. Sekoja dobivka i zaguba ke bide licno moja i nicija druga.
I bi te zamolil mada znam deka ke nema efekt toa " severdjanskite" mavni go od recnikot, jer ti ako ne se cenish ne ocekuvaj nekoj drug da te ceni.

Eve vi za MPT nesto od Burevesnik

ZAEV UTRE SE PLASIRA DIREKT ZA ,,IDRIZOVO,,!!!
So izglasuvanje na koruptivniot zakon za isplata na ARAMIJATA od MAKPETROL na 32,7 milioni evra za GAMA, premierot ZORAN ZAEV direkt se plasira za zatvor vo idnina, Sobranieto stanuva ARAMISKO GNEZDO!
ZAEV SAM SI PAKUVA KRIVIČNA PRIJAVA, A POTPISOT ŠTO KJE GO STAVI NA DOGOVOROT E PRIZNANIE NA VINA!!!
Pravobranitelstvoto e PROTIV, tie ne sakaat da součestvuvaat vo ovoj kriminal. Tie se idnite svedoci na sudenjeto protiv ZORAN ZAEV...
Ama, SDSM i DUI eve smislile ovaa kriminalno reketarska operacija da ja odigraat po brza postapka vo Sobranie, za da može da pomine so mnozinska poddrška, namesto so dvotretinska poddrška od pratenicite koi navodno gi branat interesite na gradjanite...
REKETOT kje si go naplatat KOČO ANGJUŠEV i DRAGI RAŠKOVSKI, glavnite inicijatori da se odraboti ovaa kriminalna VALKANŠTINA na šteta na gradjanite koi sme sopstvenici na AD GAMA. Aktuelniot minister FATMIR BITIKJI e samo POMAGAČ ova da se odraboti...
Ideen tvorec na ovaa kriminalna operacija e VLADO BUČKOVSKI, so Odluka na Vlada na dve nedeli pred padot vo juli 2006, vo koja bez prethodno veštačenje napišal deka odnosot na udelite vo AD GAMA e 50:50. Za taa usluga kon ARAMIJATA ANDREJ JOSIFOVSKI, Bučkovski naplatil 4 milioni evra REKET vo prisustvo na togašniot generalen sekretar na SDSM, NIKOLA KJURKČIEV koj dobil 0,5 milioni evra da odnese vo SDSM...
VLADO BUČKOVSKI ZA SEBE ZADRŽAL 3,5 MILIONI EVRA!!!
Točno e deka odnosot na udelite vo AD GAMA e 54,17 : 45,83% vo korist na državata!!!
NAPOMENA:
AD MAKPETROL e 100% sopstvenost na ANDREJA JOSIFOVSKI i SAŠA LEKIĆ, so celiot imot na MAKPETROL kako garancija ovie dvajca se KOMPLEMENTARI vo KOMANDITNOTO DRUŠTVO ,,OILCO,, KDA Skopje...

Што ќе се мачат да ги парат парите, т.е. да ги легализираат. Само не ми е јасно кој акции ќе ги купат, кога понудата е таа, кој би продал. Паметно е сега големите компании да издадат нови емисии на акции, да го зголемат капиталот и да ги отпишат кредитите ако ги имаат.

Ако не е најобична измислица на Политико, очекувам некој од хендлерите на премиерот денеска да го седне и да му објасни да не треска такви глупости за претварање на државичево во апла пералница за пари, ако веќе преку градежништво, угостителство и кладилници останало нешто недоперено.

МСЕ работи или не ???..на веб сајтот не оди тикерот, што е проблемот ??

On sirotiot kupuva akcii vo Granit misli deka ke ja fati miljardata od eu za patishta a ne gleda deka stolicata mu se sktshila :)
Eve go na celo so drugarot bolsevik

shhhhtama e. samo edna transakcija 18500 den do sega.
18,500 ??? што е тоа ТНБ, вчерапна или денешна нетрговска ??? на Тикерот кој сега се пушти има само АЛК, МТУР и РМДЕН
Автоматски споено мислење:

On sirotiot kupuva akcii vo Granit misli deka ke ja fati miljardata od eu za patishta a ne gleda deka stolicata mu se sktshila :)
Eve go na celo so drugarot bolsevik

политико друго кења :
https://maktel.mk/makedonija/bomba-...a-a-ke-treba-da-platat-samo-10-danok-na-imot/

башка на зајче му гори под опашката и сега и канабис ќе легализира, не па кеш под перница... б.т.в., уште пролетоска или лани беше, наместо да смалат кеш трансакции на 500 евра ги зголемија на 1500... комора на северозападна Севернаја

Денес од 13.00 има собрание на Комуна, кој е акционер. А гледам дека некој срамежливо ставил и куповен на 480 пошо сака да стане

Имаше некој проблем и на етрадерот. Имав поставено аларм кој не ми сигнализираше промена во цени.
Автоматски споено мислење:

Последно уредено:
Што ќе прават банкиве со имот кој не можат да го продадат и констатно се трупа ?

Во разговор со еден судија од трета инстанца во Германија дознав дека често на работилниците за обука имаат сесија кадешто разговараат за колкав износ на мито би прифатиле да пресудат во корист на некоја странка у постапка, и по сумирање на одговорите заклучиле дека третостепен германски судија би донел коруптивна пресуда за мито од 70 милиони евра!
Курва си е курва, дал се ебела за 70 милиони или за една червена - не е битно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom