Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Стабилен е кредитниот раст и растот на депозити. Исто има раст на повратот на капитал. Сето ова води кон експонеционален раст на добивката на банките. Но, прашање е до кога?Веќе трет квартал по ред банките (целокупната економија) цврсто газат, со двоцифрен раст на депозитната база и се поблизок раст на кредитните пласмани до двоцифрена стапка
Прегледај го приврзокот 206324
За да се продаде треба некој да направи due diligence, да ја искенира самата банка, не е ова драчевски кромид на пазар. А такво нешто моментално нема, имаше преклани, го почнаа процесот, се пишманија и си заминаа странците.
На сите ни е јасно дека еден ден ќе се продаде СТБ и тогаш ќе ни ги отечеш како си бил во право, мада еве неколку години чекаме тоа да се деси, очекувам барем уште година-две да се влечка процесот.
A dodeka da see prodade nie ke zememe uste nekoja dividenda.Imam dosta STB.i nemam namera da prodavam pod 1250.
Pivo castam za sve nad 1250,a za 1500 den. bike i prasiki
18-19,долариsamo edno prasanje do site koi pratat americka berza, kolku bi bila STB ( a i drugi akcii ) koga bi bila na americkata berza? So ovie koeficienti sto gi ima vo momentot, so dividendata sto ja dava...?
samo edno prasanje do site koi pratat americka berza, kolku bi bila STB ( a i drugi akcii ) koga bi bila na americkata berza? So ovie koeficienti sto gi ima vo momentot, so dividendata sto ja dava...?
Можеби грешам ама п/е е податок за досегашното работење, а во вреднувањето на акцијата секако дека удел има и очекуваната идна заработувачка. П/е кај гранит би требало да опаѓа, а п/е кај кмб само може да расте после ланскиот успех. Ако моментално купувам дефинитивно би купивал гранит пред тнб и кмб. Едино уни би ја преферирал пред гранит.Need znam,mozebi gresam ama koga bi trebalo da izberam pomegju GRAN.na P\E 16.3 i TNB. na 6.2 ,UNI na 4.2 pa i KMB na p\e 7 sekogas bi izbral bankarska akcija.
18-19,долари
daj mi sporedba, koja banka u US dava 12% dividenda?
STB vo US vo momentot bi bila 40$ min.