- Член од
- 22 јануари 2009
- Мислења
- 258
- Поени од реакции
- 200
Затоа што берзата нее желботекаdaj mi sporedba, koja banka u US dava 12% dividenda?
STB vo US vo momentot bi bila 40$ min.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Затоа што берзата нее желботекаdaj mi sporedba, koja banka u US dava 12% dividenda?
STB vo US vo momentot bi bila 40$ min.
Cist primer na razlicni perspektivi
Edniov si kupil na 200 prodal na 1000 i misli deka na 1200 e kraj na svetot a pri toa zemal i dividendi i imame druga strana koja sto ja kupil na 900 i ja ceka na 2000 so logika deka i da ne dojde na 1500 barem mu nosi 20% godisna zarabotka .
I dvajcata se vo pravo ama ovoj prviov malku i mu e krivo sto mozebi kupil ohb na 6300 so parite pa misli deka zaglavil i se moli da mu padne dividnda 900 -1000 denari pa so ile mu vika na vtoriov deka i 20% priliv mu e malku podobro bi bilo za gi orochi na 3 godini za 2% kamata
Kaj i da e ke dojde kavartalniot izvestaj najverojatno ke pokaze koj e vo pravo od ovie dvajca samo sto na edniov daj boze da mu dadat dividenda zosto na vtoriov mozno e uste edna u najava da mu dojde![]()
Веќе година дена зборам за ова...не се знае 100/100 во никој случај. Сега за сега има благо забавување и пад на инфлација,но можно и полошо. Треба внимателно во секој случај.Што мислите за ова (Inverted yield curve) https://www.barrons.com/articles/yield-curve-inversion-51553272263
https://www.youtube.com/watch?v=bItazfbSptI
Gledam denes kupoven za STB. na 1062 den.Mozebi ke bese poarno da si gi pobarase na poklon po ke mu gi dadese nekoj![]()
Cist primer na razlicni perspektivi
Edniov si kupil na 200 prodal na 1000 i misli deka na 1200 e kraj na svetot a pri toa zemal i dividendi i imame druga strana koja sto ja kupil na 900 i ja ceka na 2000 so logika deka i da ne dojde na 1500 barem mu nosi 20% godisna zarabotka .
I dvajcata se vo pravo ama ovoj prviov malku i mu e krivo sto mozebi kupil ohb na 6300 so parite pa misli deka zaglavil i se moli da mu padne dividnda 900 -1000 denari pa so ile mu vika na vtoriov deka i 20% priliv mu e malku podobro bi bilo za gi orochi na 3 godini za 2% kamata
Kaj i da e ke dojde kavartalniot izvestaj najverojatno ke pokaze koj e vo pravo od ovie dvajca samo sto na edniov daj boze da mu dadat dividenda zosto na vtoriov mozno e uste edna u najava da mu dojde![]()
Усје е не баш ликвидна а п/б им 3.5 а ако не почнат РОЕ да вадат над 30/100 и п/е ќе им оди и многу над сегашниот. Ако поента ти е СТБ е боља од УСЈЕ е боља е.koga sme kaj STB...aj videte ja edna USJE, kolku e tamu p/b, kolku e p/e, a kolku e denda?