Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
STB- 900 ne kje da e na arno rabotava.
КМБ заглавена со 30 милиони ЕУР.Знае некој како е распореден уделот на трите банки во 40 те милиони кај Фени
како можеш кај банка или финансиска институција cash flow podelen so cena na kapital minus rast? Што ке делиш од што? Книгите и работниот капитал кај банка и компанија не се ни приближно исти.Greshna formula. Ne profit puta deset. Tuku cash flow podelen so cena na kapital minus rast.
Dividenda/COE minus rastкако можеш кај банка или финансиска институција cash flow podelen so cena na kapital minus rast? Што ке делиш од што? Книгите и работниот капитал кај банка и компанија не се ни приближно исти.
Буби, какви се овие црни магии, каква е оваа паушална пресметка на цена на капитал. Како класичен redneck мене ме интересира за колку години си ја враќам инвестицијата, во случајов таргетот е 10 години. И никакви mumbo-jumbo формули не ми се повалидни од оваа претходната.![]()
Mnogu si skromen. Za da dupliras kapital za 10 godini ti treba povrat od samo 7%, so povrat od 10% ke dupliras za 7 godini. Pod uslov da ja reinvestiras dobivkata normalno, ne da ja troshis na 4 meseca odmor u J Amerika kako DEKIS
Za mene i dvete se malku. Jas baram najmalku 14%, od gorenavedenite pricini. Presmetkata ne e paushalna, kako e obratno od paushalna? Precizna
Inaku so 14% dupliras za 5 godini. I ides u J Amerika da mu praish drustvo na DEKIS![]()
како можеш кај банка или финансиска институција cash flow podelen so cena na kapital minus rast? Што ке делиш од што? Книгите и работниот капитал кај банка и компанија не се ни приближно исти.
Dividenda/COE minus rast
Moze i neto dobivka plus amortizacija minus capex/ COE minus rast
Bi trebalo na isto da dojde.
Nema tuka raboten kapital, toa se slagame
Не знам друже како пресмета дека до крај на година ОХБ. ке има добивка од 400 ден.кога сега заклучно со 30.09 има добивка од 475,6 денари по акција????Мое мислење е дека до крај на година ке има негде~600 -630 ден. по акција , но крајот ке покаже, а 400 ден . НЕВОЗМОЖНО!!!!!!Ohridska Banka OHB ke pravi 400 denari na godina Fer cena kebide 3000 - 3500 denari za p/e 8 mislam deka kee okej
Pa novite 77 000 akcii ako gi racunas i ne e taka nevozmozno.Не знам друже како пресмета дека до крај на година ОХБ. ке има добивка од 400 ден.кога сега заклучно со 30.09 има добивка од 475,6 денари по акција????Мое мислење е дека до крај на година ке има негде~600 -630 ден. по акција , но крајот ке покаже, а 400 ден . НЕВОЗМОЖНО!!!!!!
Ако се слагаме дека тука нема работен капитал тогаш нема што да се додава амортизација или уште полошо капкекс за да се добие вредноста на банката тие се додаваат токму ради тоа. Следствено калкулацијата на Бранчез *10 од добивката е цената на банката во случај на продажба.