Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Јас се согласувам би ги изнел моите очекувања за 2017.
- заработка 40 евра по акција од кои 25 исплата дивиденда
- Продажба на панзискиот фонд и вонредна дивиденда од 15 евра.
Се врати 2007ма ееееее тоа беа времиња. И прометов денес ме потсетува на тие времиња.:aplauz:
Само до кога е сега прашањето...Во Америка ги креваат каматните стапки ФЕД планира да го тури во риквец QE123...Или ЦБ нашле лек за бизнис циклусот или 2008 ќе дојде пак?
Што зборев во 2012 дека ќе дојде и овој ден искрено немислев волку брзо.

Се врати 2007ма ееееее тоа беа времиња. И прометов денес ме потсетува на тие времиња.:aplauz:
Само до кога е сега прашањето...Во Америка ги креваат каматните стапки ФЕД планира да го тури во риквец QE123...Или ЦБ нашле лек за бизнис циклусот или 2008 ќе дојде пак?
Што зборев во 2012 дека ќе дојде и овој ден искрено немислев волку брзо.

Во САД се очекува растот на каматните стапки на Администрацијата на Федералните Резерви на САД да биде почувствуван дури во 2018 година - кога треба да се одржат наредните редовни парламентарни избори во ноември 2018.

Несомнено во текот на наредните години ќе растат каматните стапки на Администрацијата на Федералните Резерви на САД, освен ако Доналд Трамп почне да игра на нивната музика - што на мене лично ми делува чудно и неразбирливо бидејќи еве веќе 6 месеци по ред Трамп игра на нивната музика следејќи го доследно ритамот - но очигледно Администрацијата на Федералните Резерви на САД планира да му ја отежне изборната кампања на Доналд Трамп за реизбор за втор претседателски мандат на наредните редовни претседателски избори кои треба да се одржат во ноември 2020.

Одврзувајте тоа кесињата и купувајте додека е евтино, допрва следува вистинското пумпање на меурот.

Многу далеку гледате до САД. Пред 5 дена во Македонија ја ревидираа проектираната стапка на раст од 3 на 2,2 проценти а берзата расте секој ден од тогаш

Pozdrav svima Iz Zagreba.
Prati li TKO makedonsku berzu i njihove hartije Makstil raste Kao Lud, Kao da Nema sutra. Juriša na staru slavu 950 po hartiji Prava denara PRILIKA ZA veliku zaradu
.: APLAUZ:

Во САД се очекува растот на каматните стапки на Администрацијата на Федералните Резерви на САД да биде почувствуван дури во 2018 година - кога треба да се одржат наредните редовни парламентарни избори во ноември 2018.

Несомнено во текот на наредните години ќе растат каматните стапки на Администрацијата на Федералните Резерви на САД, освен ако Доналд Трамп почне да игра на нивната музика - што на мене лично ми делува чудно и неразбирливо бидејќи еве веќе 6 месеци по ред Трамп игра на нивната музика следејќи го доследно ритамот - но очигледно Администрацијата на Федералните Резерви на САД планира да му ја отежне изборната кампања на Доналд Трамп за реизбор за втор претседателски мандат на наредните редовни претседателски избори кои треба да се одржат во ноември 2020.

Одврзувајте тоа кесињата и купувајте додека е евтино, допрва следува вистинското пумпање на меурот.
Јас купував од 2012-2014 и во добар плус сум. Повеќе размислувам за продавање...TNB ја фатив на 0.35 п/б сега е 1.16. Нека оди...
Инаку имало случај во 1995 кога Алан Гринспен има кревано камати без да предизвика рецесија што е единствен случај во последните 100 години. Додека ЕЦБ сеуште е со 0 политика. Ќе видиме како ќе биде. @Zedd МСЕ имаше 3 карха 2000, 2010-11 и 2008 сите по некој случај врзани со глобални настани освен ако не се брои војната во 2001 ама и таа се погоди во САД рецесија се друго е надворешно.

Pozdrav svima Iz Zagreba.
Prati li TKO makedonsku berzu i njihove hartije Makstil raste Kao Lud, Kao da Nema sutra. Juriša na staru slavu 950 po hartiji Prava denara PRILIKA ZA veliku zaradu
.: APLAUZ:

Како тргнал панаѓуров ке ни треба модератор само на оваа тема. ПМ 10 честичките се кренаа на темава .Се врати 2007? Одма лозови, грепки, кибритари.....

Одма да ви кажам овде има инвеститори кои што туку почнуваат да тргуваат или студенти ентузијасти немојте од нив да прајте коцкари. Макстил 950 денари, а ке кјутиш ако те прашам чие е земјиштето под Макстил, владение нема а може се да загуби преку вечер одбиение се сите барања за доградби, надградби поради сопственост..

upload_2017-7-12_19-32-51.png

Во која од овие две компании има кинески удел?

Прегледај го приврзокот 174177

Во која од овие две компании има кинески удел?
јас колку што знам ниту во една директно, сопственици на првата со сигурност се правни лица во сопственост на дуферко, а дуферко трговија е во сопственост на жутите.[DOUBLEPOST=1499889706][/DOUBLEPOST]Ако шути компании со мал поврат на капитал и дивиденди се тргуваат вака денес НЛБ и СТБ имаат најдобри коефициенти по повраток на капитал РОЕ убедливо, разликата не е мала или голема него огромнааа 20% годишно рое очекувам овие 2 да го стопат индексот како зимска гума на жежок асфалт . тутунска ми избега па денеовиве бев жива срамота купив на малце поголема цена тоа ситно што продадов стб го частев брокерот и пијавиците од берза.

Последно уредено:
Како тргнал панаѓуров ке ни треба модератор само на оваа тема. ПМ 10 честичките се кренаа на темава .Се врати 2007? Одма лозови, грепки, кибритари.....

Одма да ви кажам овде има инвеститори кои што туку почнуваат да тргуваат или студенти ентузијасти немојте од нив да прајте коцкари. Макстил 950 денари, а ке кјутиш ако те прашам чие е земјиштето под Макстил, владение нема а може се да загуби преку вечер одбиение се сите барања за доградби, надградби поради сопственост..
Баш така, јас сум студент ентузијаст и пробувам малце по малце да подразберам за берзава како работи што и како, и неможам ама баш неможам ич да сфатам што се дешава со макстил кога ништо не е променето имам некои информации од внатре т.е инсајдерски дека истата колична се продава нема никакво зголемување на производството. Дајте некоја едукација за почетници е-книги, примери за да можат и почетници малце барем да го сфатат пазарот на акции.

Баш така, јас сум студент ентузијаст и пробувам малце по малце да подразберам за берзава како работи што и како, и неможам ама баш неможам ич да сфатам што се дешава со макстил кога ништо не е променето имам некои информации од внатре т.е инсајдерски дека истата колична се продава нема никакво зголемување на производството. Дајте некоја едукација за почетници е-книги, примери за да можат и почетници малце барем да го сфатат пазарот на акции.

Нема баш кај Макстил некоја логична причина за раст на цената, и таа е баш последната акција која што би требало да ја анализираш за да го сфатиш и разбереш пазарот. Едноставно е, некој таму има информација, која ти и јас ја немаме, и почнал јако да купува, има и шпекуланти кои ја прифаќаат играта и цената ќе оди нагоре. За некое време сите ќе ја дознаеме информацијата, што некои ја знаеле пред другите, а дали на тие што шпекулираат ќе им се исплати, пазарот ќе покаже.

Здраво Дечки, пратам берзава одредено време и имам земено акции макстил коа беше 40денара, отидов на логика дека во последниот период тогаш кога ја купував не беше пониско од тоа.Плус сум студент па мала сума на пари можев да вложам а акцијата никогаш и не беше испод 40.Кога е најпаметно да се продава истава, бидејки моментално имам од 80 до 90 денари профит од акција. Дали има некоја солидна книга на интернетов во пдф формат што можам малце подлабоко да ги научам концептите на тргување и слично.

• Ми се допаѓа
Reactions: Hub
За помладите и неискусните. Секогаш кога ке "пркне" индексот, металците растат најексплозивно. Исто очекувајте и во обратен правец кога ке дојде стагнација и пад на индексот.додадете на тоа никаква ликвидност. Така да може да биде доста лукративно Али може и да се заглави. Возбудливо е да растеш и по 20-30% дневно, ама не е пријатно да чекаш со години да можеш да искешираш. Зборам конкретно за мое искуство со РЗЛВ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom