6100\6200А/Б за АЛК некој?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
6100\6200А/Б за АЛК некој?
6100\6200
Се врати 2007ма ееееее тоа беа времиња. И прометов денес ме потсетува на тие времиња.Јас се согласувам би ги изнел моите очекувања за 2017.
- заработка 40 евра по акција од кои 25 исплата дивиденда
- Продажба на панзискиот фонд и вонредна дивиденда од 15 евра.
Се врати 2007ма ееееее тоа беа времиња. И прометов денес ме потсетува на тие времиња.
Само до кога е сега прашањето...Во Америка ги креваат каматните стапки ФЕД планира да го тури во риквец QE123...Или ЦБ нашле лек за бизнис циклусот или 2008 ќе дојде пак?
Што зборев во 2012 дека ќе дојде и овој ден искрено немислев волку брзо.
Јас купував од 2012-2014 и во добар плус сум. Повеќе размислувам за продавање...TNB ја фатив на 0.35 п/б сега е 1.16. Нека оди...Во САД се очекува растот на каматните стапки на Администрацијата на Федералните Резерви на САД да биде почувствуван дури во 2018 година - кога треба да се одржат наредните редовни парламентарни избори во ноември 2018.
Несомнено во текот на наредните години ќе растат каматните стапки на Администрацијата на Федералните Резерви на САД, освен ако Доналд Трамп почне да игра на нивната музика - што на мене лично ми делува чудно и неразбирливо бидејќи еве веќе 6 месеци по ред Трамп игра на нивната музика следејќи го доследно ритамот - но очигледно Администрацијата на Федералните Резерви на САД планира да му ја отежне изборната кампања на Доналд Трамп за реизбор за втор претседателски мандат на наредните редовни претседателски избори кои треба да се одржат во ноември 2020.
Одврзувајте тоа кесињата и купувајте додека е евтино, допрва следува вистинското пумпање на меурот.
Pozdrav svima Iz Zagreba.
Prati li TKO makedonsku berzu i njihove hartije Makstil raste Kao Lud, Kao da Nema sutra. Juriša na staru slavu 950 po hartiji Prava denara PRILIKA ZA veliku zaradu .: APLAUZ:
јас колку што знам ниту во една директно, сопственици на првата со сигурност се правни лица во сопственост на дуферко, а дуферко трговија е во сопственост на жутите.[DOUBLEPOST=1499889706][/DOUBLEPOST]Ако шути компании со мал поврат на капитал и дивиденди се тргуваат вака денес НЛБ и СТБ имаат најдобри коефициенти по повраток на капитал РОЕ убедливо, разликата не е мала или голема него огромнааа 20% годишно рое очекувам овие 2 да го стопат индексот како зимска гума на жежок асфалт . тутунска ми избега па денеовиве бев жива срамота купив на малце поголема цена тоа ситно што продадов стб го частев брокерот и пијавиците од берза.
Баш така, јас сум студент ентузијаст и пробувам малце по малце да подразберам за берзава како работи што и како, и неможам ама баш неможам ич да сфатам што се дешава со макстил кога ништо не е променето имам некои информации од внатре т.е инсајдерски дека истата колична се продава нема никакво зголемување на производството. Дајте некоја едукација за почетници е-книги, примери за да можат и почетници малце барем да го сфатат пазарот на акции.Како тргнал панаѓуров ке ни треба модератор само на оваа тема. ПМ 10 честичките се кренаа на темава .Се врати 2007? Одма лозови, грепки, кибритари.....
Одма да ви кажам овде има инвеститори кои што туку почнуваат да тргуваат или студенти ентузијасти немојте од нив да прајте коцкари. Макстил 950 денари, а ке кјутиш ако те прашам чие е земјиштето под Макстил, владение нема а може се да загуби преку вечер одбиение се сите барања за доградби, надградби поради сопственост..
Баш така, јас сум студент ентузијаст и пробувам малце по малце да подразберам за берзава како работи што и како, и неможам ама баш неможам ич да сфатам што се дешава со макстил кога ништо не е променето имам некои информации од внатре т.е инсајдерски дека истата колична се продава нема никакво зголемување на производството. Дајте некоја едукација за почетници е-книги, примери за да можат и почетници малце барем да го сфатат пазарот на акции.