Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
За помладите и неискусните. Секогаш кога ке "пркне" индексот, металците растат најексплозивно. Исто очекувајте и во обратен правец кога ке дојде стагнација и пад на индексот.додадете на тоа никаква ликвидност. Така да може да биде доста лукративно Али може и да се заглави. Возбудливо е да растеш и по 20-30% дневно, ама не е пријатно да чекаш со години да можеш да искешираш. Зборам конкретно за мое искуство со РЗЛВ.
Мене обично политика ми е да инвестирам во поликвидни акции т.е. барем секој втор ден да се тргува со нив. Може повеќе да се заработи на неликвидни. Ама има два проблема првиот е и како што сам рече тешко се влегува и излегува. Второ имаат нагли растови и падови. За почетници не се никако. Плус и слабно реагираат или треба да се изначекаш ако има информации а и полесно се манипулира со нив не дека е тешко со другите ама со овие е далеку полесно.

Биланс на успех Во периодот од 01.01-31.03.2017 година Банката од своето работење оствари позитивен финансиски резултат во износ од 39 милиони денари наспроти остварениот позитивен финансиски резултат во истиот период минатата година во износ од 170,1 милион денари. Остварената добивка пред исправка на вредност, која претставува показател за оперативната способност на Банката да ги покрива расходите од работењето е за 0,3% помала во однос на минатата година што се должи во најголем дел на намалувањето на нето приходите од камата и нето приходите од провизии и надомести. Влијание врз намалениот финансиски резултат во извештајниот период има значителното зголемување на исправката на вредност на корпоративните кредити поради влошувањето на квалитетот на портфолиото што беше очекувано и се цени дека ваквата динамика ќе се задржи до крајот на првото полугодие.

http://www.seinet.com.mk/FileServer.aspx?file=44749

мислам дека денес допревме блиску до врвот. гледам почна да се лади по малку. тнб стил и уни почнаа да спуштаат.

Памтам еден ден од пред 10тина години, до 11 часот све по 7-10% у плус, излезе фонд менаџерче залижано на ТВ, дава изјава дека берзата ќе оди нагоре, и у ист момент све рокна од земја и до крај на ден у 14ч све беше 7-10% минус.

Навлекување на ботчињата како куртончиња.

Памтам еден ден од пред 10тина години, до 11 часот све по 7-10% у плус, излезе фонд менаџерче залижано на ТВ, дава изјава дека берзата ќе оди нагоре, и у ист момент све рокна од земја и до крај на ден у 14ч све беше 7-10% минус.

E ako de... jas nemam nisto profit. Zasto da ne ja iskoristime taa prilika (ovaa) i da fatis rast od 10%... Prodaj pa pocekaj i kupi na poevtino.
Toa ti e berza kupi prodaj, kupi prodaj, kupi prodaj... osobeno ako imas mal % na provizija od 10% /8 da se cisti si na konj.

bitno e sto ima igra i se vrtat parite - koga e tinja i tivko togas site se zalat mrtva e berzata...

еве сега гледам пола источна европа и балканот е во минус само кај нас балони, кај и да е ке пукнат.

еве сега гледам пола источна европа и балканот е во минус само кај нас балони, кај и да е ке пукнат.

А кога тие беа во плус ние каде бевме :P . Дека се е поврзано во право си, но сепак нели има најави од сите страни за унапредување на западен балкан (можда и сојуз да не прават) :cool:

Pak da prasam ima li kaj nekogo iplatena dividenda OHB, kaj mene nema seuste vrtev na telefonite sto gi ostavile nikoj ne se javuva.

Pak da prasam ima li kaj nekogo iplatena dividenda OHB, kaj mene nema seuste vrtev na telefonite sto gi ostavile nikoj ne se javuva.
Idadija ikaj mene nema dividenda od OHB.,stvarno ne znam sto e rabotata ama vise preteraa, pa nema belki da cekaat 30.09.Bezobrazluk neviden!!!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom